SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pis Koku Vatandaşları Bezdirdi.. Bakanlığa Şikayet Ettiler

0
Güncellendi - 2019-08-06 04:25:42
Pis Koku Vatandaşları Bezdirdi.. Bakanlığa Şikayet Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın batısındaki semt ve mahallelerde sıcakların da artmasıyla birlikte yoğunlaşan pis koku, bu bölgelerde yaşayanların tepkisine yolaçarken, vatandaşlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdiler.

Fahri Kayahan Bulvarı çevresi, Çilesiz ve Tecde Mahallesi, Yakınca, Bostanbaşı, Polis Okulu, Beylerderesi ve Özhan Sanayi Sitesi civarında oturan ya da çalışan vatandaşları,  bir süredir özellikle de hafta sonlarında adeta "pencere açamaz" hale getiren pis kokuyla ilgili yerel yönetimlere iletilen şikayetlere sonuç alamayan vatandaşların, özellikle akşam saatlerinde yoğunlaşan koku nedeniyle şikayetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir dilekçeyle ilettiklerini duyurdular.

Vatandaşların, şikayet dilekçesi şöyle:

"Özellikle akşam saat 18-19 dan sonra, Cumartesi ve pazar günleri de gündüz bile Malatya'nın batı tarafındaki Yeşilyurt, Yakınca, Bostanbaşı, polis okulu, özhan sanayi sitesi, ve civarlarındaki yerleşim birimleri en az 6-7 saat pis bir lağım kokusu altında kalmaktadır. Kuzeyden rüzgar geldiğinde bu pis koku İzmir körfez kokusundan daha beter bir hal alarak şehrin batısına yayılmaktadır. Bu sıcak günlerde kapı pencere kapatıyoruz. Organize sanayi tesislerinden biri, veya arıtma tesislerinde gerekli uygulamaların yapılmaması, veya bölgedeki bazı sanayi tesislerinin veya kuruluşların gizlice beyler deresine verdikleri foseptik, ve kirli atıkların bu kokuyu ürettiğini tahmin ediyoruz. İlgililerin bu kokunun hangi kaynaktan geldiğini bularak gereğini yapmalarını rica ediyoruz."

Bu arada Bostanbaşı'nda oturan vatandaşlar, konuyu Yeşilyurt Belediyesi'ne ilettiklerinde, MASKİ'ye yönlendirildiklerini, buradan da görevlilerin konuyla ilgilendikleri yanıtı aldıklarını, ancak bir türlü çözüm getirilemediğini bildirdiler.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

GÖRSEL: Google Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Yasemin (4 yıl önce)
    Bizimde evimizin etrafında ahır inek kokusu gübre pisliği inanın bıktık şikayet ettik gelip baktılar ama burası köy belediyeye bağlı değil diye yavaş ilerliyo yıllarca bu pislik kokudan mahalle bezdi daha nereye baş vuralım insanlar mağdur yetkilerin dikkate almasını istiyoruz bide bu aileler akraba birbirlerine zarar verecekler devletten yardım istedik dediğim gibi belediyeye bağlı değiliz diye bekliyoruz lütfen bu yazıyı dikkate alın teşekkür ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • İsimsiz (5 yıl önce)
    Malatya’ya geçen sene geldim istanbulda bile şehir içinde içime çekip ohh be temiz hava diyeceğim yerler varken malatyada yok. Gerçekten şehrin batı kısmı bostanbaşı, fahri kayahan, D100 karayolu üzeri berbat bir havaya sahip. Sanırım fabrikanın havaya saldığı zehir yüzünden böyle, özellikle bazı günler bazı saatler nefes alınmıyor resmen! Trambüs klimaları leş gibi koku veriyor içeriye temizlenmiyor klimaları, otobüsler yetersiz kapılara sıkışıyoruz her yere gecikiyoruz. İşini yapmayan Belediye yetkililerine oy vermeyin lütfen!
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkansoft (5 yıl önce)
    Koku Lağım Değil, Tamamen Kimyasal Asit Kokusudur. Lağıma Ve Mide Asitinin Kokusuna Çok Benziyor Ama Koku Tamamen Kimyasal Bir Kokudur. Bilginize, İyi Çalışmalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara (5 yıl önce)
    ilaclama yok denetim yok sivrisineklwrden yatilmio mahlelerde kaysi patikleri etkili ilaclama yapmak cok mu zor bi daha asla her gelen cebini cevresini dolduruyor yazik bide islam din lafi edenler yonetio
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara sen evine ilaç istiyorsun belediye evlere yapmıyor sabah akşam yapılıyor görrmüyormusun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    Malatya kokudan pislikten geçilmiyor. Ne diyor adresi adresi ne bilelim gelip araştır sınlar neymiş tasarruf tedbirleri sanki vatandaş yedi paraları araçlar toplandı ortalığı temizleyecek araç kalmadı çöp varilleri yıkanıp ilaçlanmıyor. Çöp konulan buna önleri yıkan mıyor bu mu belediyecilik.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (5 yıl önce)
    Arkadaslar, araç ihalelerinin önce iptal edildigini daha sonra ihaleye çıkıldığından bahsetmiş. Tabii ki bu bir etken, ama bence en önemli etken insan faktörü. Bakın ben bir Büyükşehir Personeliyim. 23 yıldır çalışıyorum. Personelin morali, motivasyonu sıfır. Personel her sabah artık işe gelirken lânet okuyor. Bilgiye, birikime, tecrübeye, emeğe kıymet veren yok. Gelir gelmez mesaimiz kestiler. Bize artık tasarruf tedbirleri çerçevesinde mesai yaptırmazlar zannettik. Ama öyle olmadı. Bize dedilerki mesai yapacaksıniz, cumartesi pazar bilmeyiz, bayram seyranda da bilmeyiz. İhtiyaca göre mesai yapacaksınız fakat biz mesai ödeyemeyiz. Kol kırılır yen içinde kalır dedik. Geçen ay 28 saat mesai yaptım 5 kuruş mesai vermediler. Yetmedi bu ayda maaş katsayımı düşürmüşler. Yani kanunla belirlenen maaşımı düsürmüşler. 350 TL daha gitti. İşinize gelirse çalışırsıniz işinize gelmezse kapı orda, bekleyen binlerce insan var deniyor. Vallahi bırakın kurbanı, bırakın çocuklarımıza bayramlık almayı, bayram tatlısı, şekeri alacak takatimiz kalmadı. Biz hangi suçumuzun bedelini ödüyoruz. Kirasını ödeyemeyen, çocuğuna harçlık veremeyen, borcu borçla kapatan bir personel işini ne kadar sahiplenebilir. Memur arkadasların sosyal dengeleri ve yemekleri kesilmiş. Hemde 1200 lira. Sendika Başkanını Daire Başkanı yapmıslar. Ses çıkaran yok. Artık organize belediyeden daha cazip. Selahattin Başkanıma sesleniyorum, ah alma Başkanım ah alma. Hele hele garibanın ahını hiç alma. Ah alan iflah olurmu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Yakınca tarafında kokudan tiksindik kardeşim. Bu maski müdürü Malatya da yaşamıyor mu, bu kokuyu almıyor mu? Kardeşim bir önemli konuda otobüslerde klima açın, klima açmamak için kapı açık gidiyorsunuz güvenliği hiçe sayıyorsunuz! Vatandaşa değer verin! Kime diom ben!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Gül (5 yıl önce)
    Merhaba,gelen kokunun kaynağı 2.Organize Sanayinin bitiminde olan arıtma tesisidir .Özellikle gece insan yoğunluğu azalınca tesis kapakları açmakta ve insanların yaşam kalitesini düşürmektedir.Rüzgarın etkisiyle merkeze ulaşan kokuyu Özal Köyü ve Şahnahanda yaşayanlar çok iyi bilmektedirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (5 yıl önce)
    Şeker fabrikası sezon hazırlığı yaparken oralarda küspe artığı ve pancar artıkları kökü yapmaya yıkanan pancarların mili.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (5 yıl önce)
    20-30 yıl kadar önce İzmire gidenler KÖRFEZDEKİ LAĞIM KOKUSUNUN otobüsün içine kadar girdiğini hatırlayacaktır... İKİ YIL ÖNCE BAŞLAYIP BİNA SAYISININ ARTIŞINA PARALEL OLARAK ARTAN LAĞIM KOKUSU BU GİDİŞLE İZMİR KÖRFEZİNİ ARATMAYACAK VE MALATYANIN KAYISI ŞÖHRETİNE LAĞIM KOKUSU ŞÖHRETİ EKLENECEKTİR. BUNUN MÜSEBBİBİ SON 15 YILDAN BERİ ŔANTA DAYALI ÇARPIK YAPILAŞMAYA,BEONLAŞMAYA İZİN VEREN BELEDIYELER VE BUNA ÇANAK TUTANLARDIR. TECDE Mah.de; 200 metre uzunluğunda bir sokak düşünün ki bu sokakta toplamda 700-800 konuta sahip siteler bulunmakta.Teknik hesaplamaları yapılmayan alt yapının yetersiz kaldığı gibi işletme,temizlik ve bakımının yapılmaması bu HALK SAĞLIĞI SORUNUNUN ORTAYA ÇIKMASINA SEBEP OLMUŞTUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muammer Yıldırım (5 yıl önce)
    Geçen gün havaalanı tarafından gelirken özal köyünü geçtikten sonra organize girişinde bu ağır kokuyu bizlerde araç içinde hissettik. Büyük ihtimalle organizenin atık su tesisinin yetersizliği ile ilgili bir durum olsa gerek. İlgili kurumlar bir an önce çözüm üretmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • sadece nefes almak istiyorum (5 yıl önce)
    geceleri kokudan yatamıyor ve havasız kaldığımız için camlarıda kapatamıyoruz buna bir çare bulunmalı halk isyanda!
    0
    0
    Yanıtla
  • MemleketSever (5 yıl önce)
    Gerçekten ne fahri kayahanda ne de bostanbaşında nefes alamıyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AVCI (5 yıl önce)
    Çavuşoğlu sanayi caddesinde oturuyoruz, aynı koku akşam saatlerinde çok ağır ve uzun süreli olmasa da buraya kadar da geliyor. Gerçekten çok kötü bir lağım kokusu. Umarım yetkililer yetkilerini kullanırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (5 yıl önce)
    Selahattn Baskan gelir gelmez araçları topladı, araç ihalelerini iptal etti. Ne oldu, mazgallar temizlenemedi, ilaçlama yapılamadı, her taraf kokmaya basladı. Balkonlara çıkamaz olduk. Bir yaz bize haram.oldu. sinek böcek.dedik bu defa koku. Şehir kokudan, sinekten, böcwkten kannağlamaya başlayınca Selahattin Başkan eyvah ne yaptık diyip MASKİ de 86 araç ihalesine çıktı, ama nafile. Logarların sürekli temizlenmesi ve ilaçlanması lazım, çöp konteynırlarının dezenfekte edilmesi gerekiyor. Hafriyat alanlarının, durgun suların sürekli ilaçlanması gerekiyor Millet bunca eziyet, bunca çile çektikten sonra araç ihalesine çıkilıyor. Araçların gelmesi en az 3 ayı bulur. Yazık günah değil mi? Çevre Koruma Daire Başkanı emekli oldu. Yerine 2 yıllık açık öğretim mezunu, alanı, sahayı bilmeyen biri vekâleten bakıyor. Adamnhem destek işleri hem cevreyi nasıl yapacak. Offf offf. Dert bir değil bin değil. Allah sonumuzu hayır etsin. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. 40 yıl geçse bir gün Haci Uğur Polat ı arayacağım aklımın ucundan geçmezdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    ŞAKA GİBİ.... Vatandaş Bakanlığa başvurmuş. Malatya'da Pis koku var, bulunsun ve gereği yapılsın diye. Bakanlık cevap veriyor. Kokunun kaynağını, adresini bildirin ki işlem yapalım. Cevap aşağıda... BAŞVURU TAKİP NUMARASI : 2597839 'dır Başvuru Açıklaması: Adres yetersiz olduğundan Müdürlüğümüz tarafından herhangi bir işlem yapılamamaktadır. Adres tam olarak belirtildiği taktirde şikayet değerlendirilecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal Gazi (5 yıl önce)Haci Bilen isimli kullanıcı yorumuna
    anlayana bu cevap yeter.... dağılabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (5 yıl önce)
    Beylerderesinden mi, horatadan mı yoksa başka nedenlerden mi kaynaklı bir an önce araştırılmalı ve çözüm uretilmeli. Bu kadar insanı zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • TOLGA (5 yıl önce)
    evet aynen öyle baraj suyunu epey geri çektiler zaten çok saçma sapan bir gölet oldu zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim Şener (5 yıl önce)
    Zaviye Mahallesi Erciş Sokak nefes alamıyoruz. Zaten hava sıcak. Kokudan cam pencere açamaz olduk. Hiçmi yapacağınız bir şey yok. Yazık günah yav. Güzelim memleket ne hale geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Fahri Kayhan civarı alt yapısı yetersiz. Bir site bir köy kadar nüfusa sahip ama sistem yetersiz ve mühendislik hatalı durum koku ve pislik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Gerçekten bostanbaşında nefes alamıyoruz . Evlerin içinde durulmuyor kokudan. Arabaların içine kadar siniyor. Dışarı çıkıyoruz aynısı . Camı açıyoruz aynısı yeter artık . İplik fabrikasından geliyor diyorlar ama çözüm bulunamadı. Bir an önce bu konuya bir el atın artık lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • reis (5 yıl önce)
    çilesizde de aynı ağır koku akşam saatlerinde rüzgarla birlikte çekilmez bir hal alıyor maski atık su logarlarında bir temizlik yaparsa giderilir kanaatindeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)
    Çöp kutularının hepsinin ağzı açık. Özellikle kağıt toplayanlar işi kolay olsun diye plastik şerit bantlar ile bağlıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • DENİZ (5 yıl önce)
    Bizler şehir merkezinden biraz daha uzaklaşmak o keşmekeşlik ve kirlilikten uzak kalmak için şehrin daha batısına yerleştik Ancak gelin görün ki yazları istisnasız her akşam çiçek koklayıp , temiz hava soluyacağımıza sadece lağım kokluyoruz , anlatılamayacak kadar berbat bir koku . 3 yıldır devam eden bir durum baraj ile ilgisi yok denetimsiz bir fabrika veya tesisten kaynaklanıyor muhtemelen kimsenin ilgilendiği yok . Yetkilileri bir akşam bostanbaşına davet ediyoruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)DENİZ isimli kullanıcı yorumuna
    Şehrin batısı dediğin yer zaten beton yığınından başka birşey degil.Hangi agactan çiçekten bahsediyorsun rant uğruna her yeri imara acanlarin Allah bin kere belasını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • ??
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (5 yıl önce)
    KOKU TEKTIL FAPRIKASININ BACASINDAN GELIYOR GECE GUNDUZ DUMAN VAR LAGAM GIBI KOKUYOR KIMYASAL MADDE IMHA EDIYORLAR YAZ KIS KOKU VAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Temiz Çevre (5 yıl önce)
    Bostanbaşın'da ve diğer semtlerde çöplerden plastik,cam toplayanlar çöpleri karıştırmak için kaldırıma döküyor ve kaldırımları mikrop yuvasına çeviriyorlar.Çevreyi kirletip, hastalık ve pislik saçıyorlar.Lütfen Zabıtalar ve yetkililer buna artık bir dur desin, engellesin.Önüne gelen geri dönüşümcü oldu.Geri dönüşüm konteynerleri niye var ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan bey (5 yıl önce)
    Derhal bir çare bulunmalı, hastalık sahibi edecek vatandaşları, böyle ağır bir koku olamaz. yazık çoluğumuz, çocuğumuz mahvolduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Tecde ve kuyuönü de pis kokudan nasibini alıyor bence bunun sebebi beylerderesi barajı
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Geçen seneden belli LAĞIM kokusu geliyor,Fahri Kayahanda... 185 i aradım geçiştirdiler.Özellikle akşamları koku geliyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (5 yıl önce)
    Tecde ve Karakavakta bahçeler inek dolu,ayrıca evlerin çoğu foseptik kullanıyor, kentsel dönüşüm hızlanmadıkça bu böyle devam eder.Faizlerin düşmesi yetmez, mahkeme süreçlerinin de sonuca bağlanması gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ss (5 yıl önce)
    Bostanbaşında gerçekten ağır bir metan gazı benzeri nefes aldırmayan bir koku oluyor akşamları ve birden basıyor en yüksek katlarda bile nefessiz bıraktığı rakıyor,vatandaş haklı bunun acil çözülmesi gerek.Allah korusun gaz sıkışması nedeniyle patlama bile olabilir bir yerde tıkanma var belki..
    0
    0
    Yanıtla
  • Baraj (5 yıl önce)
    Beylerderesi barajı korkutmasın
    0
    0
    Yanıtla