SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanım, Her Şartta Sizinle Olduk Ama.."

0
Güncellendi - 2021-11-21 17:04:25
A- A+ PAYLAŞ

KESKİN'DEN PİYASA DENETİMSİZLİĞİNE, YOLSUZLUKTAN ALINANLARIN YENİDEN ATANMASINA TEPKİ VE "NAMUSLU MÜDÜRLERİ ÇALIŞTIRAMAZSINIZ" UYARISI.. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Piyasadaki ateş sadece esnafı ve vatandaşı yakmaz, herkesi yakar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan biran önce piyasadaki fiyat istikrarsızlığına müdahale edilmesini ve bu istikrarsız duruma karşı seyirci kalan tüm sistemin ve sistemin ayaklarının değiştirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Keskin, “Piyasada fiyatlar bir ay öncesine, bir hafta öncesine göre değil, artık bir gün öncesine göre değişmeye başladı. Piyasada büyük bir kontrolsüzlük var. Aralık 2020’de 150 TL olan 50 kilogramlık unun torbası bugün 300 TL’ye çıkmıştır. Maya 90 TL’den 160 TL’ye, odun 500 TL’den 1.000 TL’ye yükselmiştir. Bu durum vatandaşın en temel tüketim maddesi olan ekmeğe yansımaktadır. Hem vatandaşa yazık, hem esnafa yazık. Malatya’da 31 Mayıs 2021 tarihinde 200 gram ekmeğe 2 TL fiyat tarifesi verirken unun fiyatı 175-180 TL tutarındaydı. Unun fiyatı bugün iki katına çıkmıştır. Maalesef hiç kimsenin umurunda değil. Hiç kimse piyasadaki istikrasız duruma müdahale etmiyor. Tüm temel gıda maddelerinde büyük oranda artış yapılmış durumda. Piyasadaki ateş sadece esnafı ve vatandaşı yakmaz, herkesi yakar. Esnaf çaresiz, vatandaş çaresiz, ama kurum müdürleri saltanat sürüyor. Yolsuzluk iddiası ile bir müdür Malatya’dan görevden alınıp başka bir ilde tekrar müdür yapılırsa hiçbir müdürü çalıştıramazsınız. Haftalarca görevine gelmeyen bürokratlarınızdan hesap soramazsanız piyasaya da hakim olamazsınız. Makam arabasından uyuşturucu hap taşındığı iddiasından habersiz olan müdürlere görev verirseniz namuslu müdürleri çalıştıramazsınız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan biran önce piyasadaki fiyat istikrarsızlığına müdahale edilmesini ve bu istikrarsız duruma karşı seyirci kalan tüm sistemin ve sistemin ayaklarının değiştirilmesini talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Keskin şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yapıyorum; Sayın Cumhurbaşkanım esnaf camiası olarak her zaman ve her şartta sizinle beraber olduk, sizinle birlikte saf tuttuk. Ama maalesef bugün yaşanan durumu sizlere aylar öncesinde anlatmak için istediğimiz hiçbir randevuya olumlu yanıt verilmedi, bürokratlarınız araya Berlin duvarı gibi girdi. Piyasada yaşananların milletvekilleri ve bürokratlar tarafından zat-ı devletlerinize zamanında ve doğru olarak aktarıldığına inanmıyoruz. Eğer zamanında müdahale edilmiş olsaydı bugünkü fiyat istikrarsızlığı ortaya çıkmazdı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ateşi biran önce durdurunuz, çünkü durum gerçekten kötü.”

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Salih BEYOĞLU (2 yıl önce)
    Şevket Keskin'e İlk kez katılıyorum. Eksik kalan kısmı ise yerel siyasetçinin kendini bürokrasinin önünde görmesi ilimizde büyük handikap olarak karşımıza çıkmaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Başgan vallaha doğru demişsen Emma artıkın doğrular ile yaramıyur otur koltukta çok ses etme koltukta galmaz haberin ola
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (2 yıl önce)
    Madem her halde destekledin, devam et. Demek ki günahkarlardan biri sensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Başkan sen firincilar oda başkanımisin ekmeğe gelene kadar gıda var yağ var peynir var süt var tavuk var bunları anlat ekmeği boş ver fırıncı düşünsün
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar yiğit (2 yıl önce)
    hey gidi hey,şimdi mi söylüyorsun bunları sayın Şefket,ben sıradan bir vatandaş olarak bir yıldır bağırarak söylüyorum bunları
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Başkan her şartta beraber olduysan, beraber olmaya devam etmen gerek. Her şartta beraber olmak demek, iyi ve kötü günde beraber olmak demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuz koktu (2 yıl önce)
    Başkan sonuna kadar haklı, bu kadar vurdum duymazlık olmaz, her gün birileri tuz koktu diyor duyan yok, Malum şahıs ihalelerde yolsuzluk yaptı, ödüllendirdiler Karaman' a Müdür oldu, YİKOB' taki kalıntıları hala görevde, bu şahısların hepsi disiplin cezası almış şahıslar. Nasıl görevlerine devam edebilirler ?... Tebrik ederim Başkanı... Diğer STK' larda ağzını açıp seyretsin.. Anca açılışlara katılın... Malatya olarak artık bir adım atmanızı bekliyoruz,..
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan D. (2 yıl önce)
    Yalnız Sosyal Politikalar müdürü hala gorevde yavv. Nasıl iş bu arkadaş insan istifa eder hadi etmedin biri şu adamı görevden alsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Başkanımı tek kelime ile “ALKIŞLIYORUM “
    0
    0
    Yanıtla
  • TAKSİCİ (2 yıl önce)
    Tarifemize zam geldiğinde LPG litresi 4.15 kuruş idi şuan tabelada en ucuz fiyat 6.70 kuruş benzin ve mazotu söylemiyorum bile.. 15 liralık polen filtresi 40 lira olmuş sanayide hemde servisi söylemiyorum bile daha çok şey saymak isterim ama sesimizi kim duya.. Ama insanlar memnun akşam trafiğe çıkamıyoruz ucuz satan Bi benzinlik mi var yada suyla çalışan arabamı ürettiler bizim mi haberimiz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Karabulut (2 yıl önce)
    Tamamen katılıyorum 1995 ve2001 yılları bundan iyiyidi sayın Cumhurbaşkanımızda müdahale bekliyoruz Şevket Keskin bey tamamen olanları belirtmiştir dost acı söyler
    0
    0
    Yanıtla
  • 1995 ve 2001 yılları arasında kernek meydanın da şevket başkanın konuşmasını hatırlayanlar vardır. Direk hükümete ve ekonomiye dümdüz konuşmuştu
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Başkan bu ülkede yaşamıyor her halde dolar almış başını gidiyor. Dolar %35 değer kazandı her şeye en az %50 zam geldi. Bunların hepsinin sorumlusu Şevket beyin yanında olduğu Cumhurbaşkanının yanlış ekonomi politikası ve Faiz inadı yüzünden Siz bu şartlar altında hala destek vermeye devam ederseniz her şeye mustehaksınız
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Dogru söze ne denilir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Sayın başkanım sözlerinize aynen katılıyorum özellikle devlet ve belediyelerde üst makamlara gelislerde liyakat ,ehliyet kalmadı , eğer memurları dinlerseniz bu durumun açık bir şekilde ortada olduğunu ve kurumlarda çalışanların huzursuz olduğunu görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Pahalılığın kur artışı ile izahı mümkün değil özellikle gıda,temizlik ,giyim ve konut fiyatlarindaki artışlar yüzde yüzün üzerinde , fiyatları görmemek için çarşıya,pazara çıkmıyoruz , gördüğümüz anda psikolojimiz bozuluyor,bu arada fırıncı ve minibüs esnafına teşekkür ederim , elbette onların ürün girdilerinde de fazla artışlar var ,temennim ayakta durabildikleri kadar dar gelirli insanların yanında yer almaya devam etmeleridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer başeğmez (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    kur artışı nedeniyle olmayan zam yok. Dolar 7 TLden 11 TL olmuş. Daha önce yansıtılamayan artışlar vardı. Bu döviz artışı ile yapılan üfe ile tüfe arasındaki büyük farkın yansımasını da kapsıyor. Uzun süredir bu ikisi arasında büyük fark vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Galip (2 yıl önce)
    Yayinlamazsiniz siz ama yine yazdık
    0
    0
    Yanıtla