Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2018 yılı içerisinde yapacakları çalışmalar ile geleceğe yönelik yatırım ve projeleri hakkında hazırlanan Acil Eylem Planını düzenlenen geniş katılımlı bir toplantı ile basına ve kamuoyuna açıkladı.
23 Temmuz Pazartesi Günü Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Acil Eylem Planı tanıtım toplantısına Vali Ali Kaban, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Av. Enver Han, İl Müftüsü Ümit Çimen, AKP İl Başkanı İhsan Koca, İlçe Belediye Başkanları, Muhtarlar, STK temsilcileri, Vakıf, Dernek ve Oda Başkanları ile bini aşkın konuk katıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Eylem Planı hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Polat, Büyükşehir Belediyesi olarak genel anlamda 314 proje hakkında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, halihazırda Eylem Planı Kitapçığı içerisinde bunlardan sadece 112 tanesine yer verdiklerini söyledi.
Başkan Polat, “Vefalı şehrin bir sakini ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevi devraldığım eski Başkanımız Sayın Ahmet ÇAKIR’a 2009-2018 yılları arasında yapmış olduğu çalışmalardan ötürü şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.
Bu sebeple, ecdadımız çok güzel bir ifadeyle, "Şerefü’l-mekân bi'l-mekîn” yani “bir şehri aziz kılan, o şehrin sakinleridir” anlayışıyla, projelerimizi hazırlarken; kurum ve kuruluşlarımızın, alanında otorite uzmanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin ve aziz hemşehrilerimizin düşüncelerini alarak ortak sevdamız Malatyamızı hep birlikte el ele vererek geleceğe taşıyalım istedik.
Kentimizin tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel, demografik potansiyeline uygun ilerlemesi için de bu değerlerimizi hep merkeze koyarak birlikte yöneteceğiz.
Bu yolda sizlerin rehberliği ve fikirleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Yaşadığımız bu coğrafyada ortak paydada buluştuğumuz her alanda kentin misyonunu ve vizyonunu oluşturarak daha dinamik bir kent, daha yaşanabilir bir Malatya için omuz omuza hareket edeceğiz, yarınlara “birlikte yürüyeceğiz”….” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, açılış konuşmasının ardından Acil Eylem Planı içerisinde yer alan 112 Yatırım ve Projeyi sinevizyon eşliğinde, ayrıntılı bir şekilde basın ve kamuoyu ile paylaştı.
POLAT'IN AÇIKLADIĞI PROJELER..
"Malatya gibi seçkin bir şehirde yaşmak bizim için çok değerlidir. Ve bu değerlilik sadece benim zihnimde ve yüreğimde değil, hepimizin zihninde ve yüreğindedir.
Şehrin çocuğundan, gencine, yaşlısından, engellisine, kadınından, erkeğine tüm insanlar sadece emanet değil, aynı zamanda mukaddestir…
Bu mesuliyet ve inançla görevi devralır devralmaz öncelikli yol haritamızı çıkardık.
Ekiplerimizle 2018 yılı sonuna kadar beş ay gibi bir sürede yapacağımız çalışmalarla ilgili ‘Acil Eylem Planı’ olarak yol haritamızı oluşturduk.
Gerçekleştireceğimiz ve her aşamasında takipçisi olacağımız 314 çalışmamızın 112 tanesini birlikte yürümeyi ilke edinmiş yönetim anlayışımızın gereği olarak size arz etmek istedik.
Vefalı şehrin bir sakini ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevi devraldığım eski Başkanımız Sayın Ahmet ÇAKIR’a 2009-2018 yılları arasında yapmış olduğu çalışmalardan ötürü şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.
Bizler bugün attığımız her adımın yarınları şekillendirecek adımlar olduğunu biliyoruz.
İbn-i Haldun’un dediği gibi: “Şehirlerin bir ruhu vardır ve insanlar zamanla yaşadıkları şehrin ruhuyla özdeş hâle gelir.”
Hayata nasıl bakıyorsak, dünyayı nasıl idrak ediyorsak, yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz.
Bu sebeple, ecdadımız çok güzel bir ifadeyle, "Şerefü’l-mekân bi'l-mekîn” yani “bir şehri aziz kılan, o şehrin sakinleridir” anlayışıyla, projelerimizi hazırlarken; kurum ve kuruluşlarımızın, alanında otorite uzmanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin ve aziz hemşehrilerimizin düşüncelerini alarak ortak sevdamız Malatyamızı hep birlikte el ele vererek geleceğe taşıyalım istedik.
Kentimizin tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel, demografik potansiyeline uygun ilerlemesi için de bu değerlerimizi hep merkeze koyarak birlikte yöneteceğiz.
Bu yolda sizlerin rehberliği ve fikirleri bizim için büyük önem taşımaktadır. Yaşadığımız bu coğrafyada ortak paydada buluştuğumuz her alanda kentin misyonunu ve vizyonunu oluşturarak daha dinamik bir kent, daha yaşanabilir bir Malatya için omuz omuza hareket edeceğiz, yarınlara “BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”…
187 BİN ÇOCUĞUMUZ İÇİN…
Malatya’da 187 bin evladımız yaşıyor.Yarınımızın bugünden daha iyi olması için hizmetlerimizin merkezineöncelikle çocuklarımızı koyuyoruz.
186 BİN GENCİMİZ İÇİN…
Malatya’mız 186 bin genç nüfusu ile ayrıcalıklı ve dinamik bir konuma sahip.Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin sportif, kültürel ve sosyal hayatlarınınyanısıra düzenlemiş olduğumuz çalıştaylar ile geleceğimize yön veriyoruz.
303 BİN KADIN İÇİN…
Kadınlarımız… Annemiz, kardeşimiz, evladımız, eşimiz… Onlar Memleketin geleceğini inşa eden gerçek mimarlarımız. Aile birlikteliği ve bütünlüğümüzün temel dayanağı kadınlarımız. Cennetin, ayakları altına serildiği değerli varlıklarımız.
Malatya’yı ilmek ilmek beraber dokuduğumuz kadınlarımız için attığımız her adım gerçekleştirdiğimiz her proje aile kültürünün daha da sağlamlaşması için çok çok önemlidir.
69 BİN ENGELLİ HEMŞEHRİMİZ İÇİN…
Malatya’mızda 69 bin engellihemşehrimiz ikamet ediyor. “Bir toplumun değeri engellisine verilen değer kadardır” düsturuyla hareket edeceğiz.
75 BİN YAŞLI HEMŞEHRİMİZ İÇİN…
Geçmiş ile gelecek arasında köprü görevi gören, tecrübeleri ile her anlamda bizlere ışık tutan, duaları ile yolumuza aydınlatan yaşlılarımız bizler için en önemli değerlerimizdir.
Malatya’da yaşayan 75 bin yaşlımızın hayat kalitesini yükseltmek, yalnız olmadıklarını hissettirmek, sosyal ve toplumsal hayat ile bağlarını koparmadan gerekli fiziki yatırımlar dışında gönülden gönüleuzanan köprüler oluşturmaktır amacımız.
FUARLAR KENTİ MALATYA’YA MODERN FUAR ALANI
Fuarlar, hem şehircilik vizyonu, hem de sağlayacağı katma değer bakımından kentler için büyük bir önem taşımaktadır.
Bu nedenle, Yeni Fuar Merkezimizin temelini Aralık 2018 tarihinde atacağız.
MİLLET BAHÇESİ İÇİN İLK ADIMI ATTIK
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaretiyle eski stadyumları millet bahçelerine dönüştürme projesi çerçevesinde eski stadyumumuzun bulunduğu alanı halkımızın hizmetine sunuyoruz. Valiliğimizle protokollerimizi imzalayıp ihale sürecini başlattık. Çok kısa bir sürede Malatyamıza yakışacak bir alanı daha İlimize kazandıracağız. İçerisinde çeşitli yaşam alanlarının olacağı "Millet Bahçesi" şimdiden hayırlı uğurlu olsun!
ESKİ BELEDİYE MEYDANI, YENİ KENT MEYDANI
Vatandaşlarımızın şehrin sıkışıklığından bir nebze de olsa kurtularak nefes alabilecekleri yeni bir meydanı Malatya’ya kazandırıyoruz.
Eski Belediye binasının yıkılması ile birlikte oluşturulan kent meydanı içerisinde kalan Ziraat Bankası ve Esenlik Market’i taşıyarak, mevcut alana toplam 7 bin metrekarelik meydan kazandırıyoruz.
Sözkonusu meydan düzenleme çalışmalarının temelini Ekim ayı içerisinde atacağız.
BATTALGAZİ İLÇEMİZİCAZİBE MERKEZİ YAPIYORUZ
İNDERESİ TABİAT PARKI
Battalgazi ilçemize yenir bir cazibe merkezi kazandırıyoruz. 900 dönümlük İnderesi Tabiat Parkımızın 100 dönümlük kısmını bu yılsonuna kadar hizmete açacağız.
Projemizde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, büfeler, mescit, otopark alanları, açık spor alanları, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları olacak.Hayırlı olsun.
BEYLERDERESİ PARK PROJESİ
“Yeşil Malatya” Beylerderesi Park Projesi ile taçlanıyor.
KÜLTÜR SARAYI
Büyüyen Malatya’mızın kimliğine ve kültürüne bağlı olarak inşa edeceğimiz; akustiği, havalandırması, elektrik donanımı ve aydınlatması ile “AKILLI BİNA” olarak hazırlanan “Kültür Sarayı” projemizle, kentimizi kültürel alanda da bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz.
Fonksiyonel yapısı ve çok amaçlı salonlarıyla Malatya’nın sosyal, kültürel ve eğitim yapısına büyük katkı sağlayacak olan “Kültür Sarayı’mız da oluşturduğumuz salonlarda tarih, kültür ve sanat adına vatandaşlarımız aradıkları her şeyi bir arada bulabilecekler.
Değişen ve gelişen Malatya’mızın vizyonuna uygun olarak Selçuklu Mimarisini örnek alan Kültür Sarayımız 25.660 m2’lik kapalı alanı ile bölgenin en önemli kültürel yaşam alanıdır.
Temelini Kasım ayı içerisinde atacağımız Kültür Sarayımız; Buram buram tarih kokan 1453 kişilik büyük ana salonu, modern, teknolojik donanımlara sahip, yerel motiflerin hakim olduğu 571 kişilik ve 251 kişilik salonlar, 700 kişilik çok amaçlı salon, 589 m2 alana sahip kitapseverlerin ve öğrencilerin aradıklarını bulabilecekleri zengin bir kütüphane merkezi, çocuklarımızın ve gençlerimizin etkin ve verimli bir şekilde ders çalışabilecekleri 400m2’lik etüt salonu merkezi, vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, rahat ve konforlu bir şekilde sohbet edebilecekleri 572m2’lik kafeterya salonu ve seminer salonları ile vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.
Malatya’da yaşamanın ayrıcalıklı olduğunu biliyor, hemşerilerimizden aldığımız güç ve birlikte aldığımız kararlar ile Malatya’mızı kültür, sanat, eğitim anlamında zirveye taşıyacağımıza yürekten inanıyoruz.
PLANLI BÜYÜYORUZ
Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak;
2018’i inşa ediyoruz
2023’ü hedefliyoruz,
2053’ü ve 2071’i planlıyoruz
Büyükşehir Belediyesi olarak,1/100.000 ve 1/50.000’lik Çevre düzeniplanları ile ilgili süreci tamamladık.
1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli nazım imar planları ile ilgili çalışmalarımızı ise bitirme aşamasına getirdik. Yılsonunda bitiriyoruz.
Mevcut ulaşım sorunlarının çözülmesinin yanı sıra gelecekte de sorun yaşanmaması adına 2035 Malatya Ulaşım Master Planı, şehir genelindeki turizm odaklı potansiyel değerleri ortaya çıkaracak Turizm Master Planı ve nüfus artışına göre şehirdeki su ihtiyacını ve karşılama seçeneklerini içeren, ölçülebilen, kontrol edilebilen içme suyu projelerini kapsayan 2071 Su Master Planları tamamlandı.
Akçadağ’dan Doğanşehir’e, Darende’den Kuluncak’a, Arapgir’den Arguvan’a, Hekimhan’dan Yazıhan’a, Pütürge ve Doğanyol’dan Kale’ye kadar Malatya’yı bir bütün olarak görüyoruz ve bir bütün olarak planlıyoruz.
KUZEY KUŞAK YOLU 3. VE 4. ETAP
Malatya’nın merkezde yoğunlaşan trafik yükünü azaltmak ve Çevre Yolu altındaki bölgelerde daha sağlıklı bir gelişme sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ettiğimiz Kuzey Kuşak Yolu’nda sona yaklaşıyoruz. Yoldaki asfalt çalışmalarımızı Ağustos sonuna kadar tamamlayacağız.
Kuzey Kuşak Yolu Melekbaba Hattı, Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı viyadük projesi ile Malatya – Battalgazi yoluna bağlanacak.
Kuzey Kuşak Yolu tamamlandığında, batıda Alparslan Türkeş Bulvarından başlayarak, Topsöğüt – Samanlı Yolu, Yeni Hal Şehir Mezarlığı, ÇarmuzuMelekbaba Battalgazi mahallelerinden Çöşnük Kavşağına bağlanacak. Ayrıca, Kuzey Kuşak Yolu batı aksında Samanköy Mevkiinden Topsöğüt’e, Yeni DSİ Binasının bulunduğu noktadan Sivas Karayolu’na bağlanıyor. Doğu istikametinde ise Karamildan Tepesinin kuzeyinden geçerek, Bulgurlu bölgesine ve devamında Yeni Stadyum’a bağlanmasını sağlamak amacıyla imar planlarımıza işledik.
GÜNEY KUŞAK YOLU 2. KISIM YOL AÇMA VE AKILLI KAVŞAK
Malatya trafiğine nefes aldıracak Güney Kuşak Yolu’nda 2. etap çalışmalarımız devam ediyor. 1.400 metrelik kısmın alt yapısını tamamlayarak yol, kaldırım ve sanat yapısı çalışmalarını sürdürdüğümüz yolu Eylül ayında hizmete açacağız.
Güney Kuşak Yolu faaliyete geçtiğinde, Çevre Yolu Fahri Kayahan Kavşağını, Tecde Bulvarı, Derme Kanalı, Kernek ve İnderesi üzerinden Çöşnük Kavşağına bağlamış olacağız.
21 PRESTİJ CADDE
Bulvarlar, caddeler şehirlerin imajıdır. Şehrimizin güzelliğine güzellik katan, bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak 21 adet Prestij Caddesi Projesini de kısa zamanda şehrimize kazandıracağız. Bu projeye örnek nitelikte göstereceğimiz 3.500 metre uzunluğunda 50 metre genişliğinde açılan Yüz Akı Bulvarı, çevre yolu batı girişindeki trafik sirkülasyonunu rahatlatacağı gibi bölgenin sağlıklı gelişimine katkı sağlayacak. Bu caddelerimizi Aralık ayı sonunda halkımızın hizmetine sunacağız.
BATTALGAZİ BARAJ YOLUNU STANDARTLARA UYGUN HALE GETİRİYORUZ
Battalgazi Baraj yolunda şu anda 8 metre olan yolun genişliğini 22 metreye çıkarıyoruz. Büyük bir bölümü tamamlanan yolda, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını yılsonuna kadar bitirerek hizmete açacağız.
YOL AÇMA VE GENİŞLETME ÇALIŞMALARIMIZDA HIZ KESMİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 1490 km yol genişletme çalışmasının yanı sıra 480 km yol açma çalışması yaptık. Bu yıl içerisinde ise 66 km yeni yol açma çalışması, 205 km de yol genişletme çalışması yapmayı planlıyoruz.
ASFALTLAMA ÇALIŞMALARIMIZ
Malatya genelinde sürdürdüğümüz altyapı çalışmaları ile yol açma ve genişletme çalışmaları sonrasında asfalt serimini yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu yılsonuna kadar şehrimizin muhtelif bölgelerinde 330 km sathi kaplama ve 119 km sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz.
KÖPRÜ ve MENFEZLERLE KIRSAL YOLLAR ARTIK DAHA GÜVENLİ
Büyükşehir statüsü kazanmamız ile birlikte özellikle kırsal mahalle yollarımızın daha güvenli hale gelmesini sağlamak amacıyla, bu dönemde yaptığımız 48 adet köprü sayısını 52 ‘ye, 53 adet olan menfez sayımızı 75’e çıkarmış olacağız. Battalgazi Leylekpınar, Hekimhan Başak ve Pütürge Tekederesi ile Çukuroymak köprülerini bu sonbaharda hizmete sunuyoruz.
YENİ KONKASÖR TESİSİMİZİ EKİMDE HİZMETE SUNUYORUZ
Konkasör tesisleri ile yol ihtiyaçlarına hızlı çözümler üretiyoruz. Kırsal bölgelerde ise daha kısa sürede ve daha uygun maliyetle yol sorunlarının çözülmelerini sağlamak amacıyla 2 seyyar konkasöre ilave olarak Kırlangıç Mevkiindeyeni bir konkasör tesisi daha hizmete sunuyoruz.
Bunun yanı sıra kırsal mahallelerimizde hizmete aldığımız 16 taş ocağımızla da yerinden üretim yaparak hem tasarruf sağlıyoruz, hem de daha hızlı çalışma yapma imkânına kavuşuyoruz.
ULAŞIM YATIRIMLARIMIZ
Hedefimiz; Malatya’yı ulaşım konusunda örnek şehir yapmak.
21 YENİ AKILLI KAVŞAK YAPIYORUZ
Bu kapsamda daha önce hizmete aldığımız 17 akıllı kavşak sistemi sayısını 38’e çıkarıyoruz. 21 yeni akıllı kavşak sistemimizi Aralık ayı içerisinde hizmete sunacağız.
ÇEVRE YOLU ALTINA 15 AKILLI BİSİKLET İSTASYONU KURUYORUZ
Daha önce 6 noktada hizmete aldığımız akıllı bisiklet uygulamasını, çevre yolu altına kuracağımız 15 istasyon ile 21’e çıkarıyoruz. Ağustos ayı içerisinde temelini atacağımız yeni istasyonlarımızNisan 2019 tarihinde hizmete girecek.
TÜRKİYE’DE BİR İLK: ENTEGRE ÇEVRE PROJESİ
Mevcut çöp sahasında Çöpten Elektrik Üretim Tesisinden 2.4 megavat elektrik üretiyoruz. Entegre Çevre Projemizden de 10 megavat olmak üzere çöpten toplamda 12.4 megavat elektrik enerjisi üreterek, 60 Bin Hane ve 310.000 nüfusun aydınlatma ihtiyacını karşılayacağız.Entegre Çevre Projemizi Ekim 2018 tarihinde hizmete açacağız.
60 BİN M2’LİK GES İLE 3 MW ELEKTRİK ÜRETİMİ
Malatya’yı sürdürülebilir enerji üssü haline getirme hedefi doğrultusunda yatırım ve hizmetler gerçekleştiriyoruz. Çöpgaz Elektrik Üretim Tesisi ve Malatya Çevre Entegre Tesisinin ardından Şehir Mezarlığı yanında 60 bin metrekarelik bir alana 3 MW elektrik güneş enerji tarlası kurduk.
KUYUÖNÜ’NE HES PROJESİ
Kullanılabilecek tüm doğal kaynaklardan enerji üretmek için çalışıyoruz. Kuyuönü’ne Hidroelektrik Santrali (HES) kazandırıyoruz. HES tesisi içme suyu isale hattı üzerine yapılacak. Ağustos ayında temelini atacağımız tesisi 9 ayda tamamlayarak hizmete açacağız.
YAKA MAHALLESİ’NE 1 MW’LIK GES KURUYORUZ
Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin yaygınlaştırılması, ülke olarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı yapmak ve Büyükşehir Belediyemize kaynak çeşitliliği sağlamak amacıyla bir GES (Güneş Enerjisi Santrali) de Yaka Mahallesi’ne kuruyoruz.Eylül’de temelini atacağız.
MALATYA’YI ENERJİ ÜSSÜ HALİNE GETİRİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak tamamladığımız ve yapımını sürdürdüğümüz enerji yatırımlarımızdan yaklaşık 90 bin hanenin aydınlatmasına eşdeğerdesaatte 18.6mw enerji üretimini hedefliyoruz.
TOPLAMDA 18.6 Megavat enerji üreteceğimiz tesislerimiz:
Entegre Çevre Projesinden 12.4 MW
Mezarlık Yanı GES Projesinden 3 MW
Kuyuönü HES Projesinden 2.2 MW
Yaka Mahallesi GES Projesinden 1 MW enerji üreteceğiz.
HORATA PARKINI HİZMETE AÇIYORUZ
Yıllardır Malatyalıların faydalandığı mesire alanları arasında yer alan Horata Mesire Alanını Büyükşehir Belediyesi olarak yenileyerek,modern ve kullanışlı hali ile vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ağustos 2018 tarihinde de açılışını yapacağız.
HAYVANAT BAHÇESİNİ HİZMETE AÇIYORUZ
Çocukları modern çağın bağımlılıkları televizyon ve internet kullanımından kurtarıp, toprakla temas edecekleri, doğa ile iç içe zaman geçirecekleri, belki de sadece kitaplardan ve ekranlardan tanıdıkları hayvanları yakından görebilecekleri yeni bir alanı Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkını Battalgazi ilçemizde Ağustos 2018 tarihinde hayata geçiriyoruz. Hayvanat bahçesi içerisinde yaklaşık 50 türden 500 adet hayvan yer alıyor.
TURGUT ÖZAL PARKI 2. ETABINI BİTİRİYORUZ
Vatandaşlarımızın doğal güzellikler içinde hem dinlenmelerini hem de güzel vakit geçirmelerini sağlamak için nezih bir mesire alanı haline getirilen Turgut Özal Tabiat Parkı’nın Hayvanat Bahçesi devamındaki 2. etap alanında çalışmalarımızı tamamlama noktasına getirdik. Eylül ayındahalkımızın hizmetine sunacağız.
MASAL PARKI
Evlatlarımız göz nurumuz, yarınlarımız, ülkemizin aydınlık geleceği… Büyükşehir Belediyesi olarak,17 bin metrekarelik bir alanda Masal Parkı yaparak Malatya’da bir ilki daha çocuklarımız için hayata geçireceğiz. Keloğan’dan Nasrettin Hoca’ya, Karagöz Hacivat’tan Pamuk Prenses’e kadar Türk ve Dünya masallarının en sevilen karakterlerini bu parkta çocuklarımızla buluşturacağız.
Eylül 2018 tarihinde Masal Parkımızın temelini atıyoruz.
ÇEVREYOLU ALTINA 5 YENİ PARK
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yaptığımız bütün yatırımlardaki hedefimiz;kendi çocuk dünyalarında kurmuş oldukları iletişim ağı ile sosyalleşmelerini sağlamının yanında, fazla enerjilerini daha rahat ve elverişli koşullarda harcamalarına ortam hazırlamaktır.Bu nedenle Çevre Yolu altına 5 adet yeni parkın temelini Eylül ayı içerisinde atıyoruz.
ÖZALPER’E ENGELLİ ÇOCUKLAR EĞİTİM MERKEZİ
Özalper Parkında, temelini yılsonuna kadar atacağımız bir proje ile otizmli ve downsendromlu çocuklarımız için 5 dönümlük özel bir eğitim merkezi inşa etmek amacıyla, Aralık 2018 tarihinde temel atacağız.
FERİBOT İSKELESİNE MESİRE ALANI KAZANDIRIYORUZ
Malatya’nın Büyükşehir statüsü almasının ardından iç sularda taşımacılığın belediyelere geçmesi ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz, iskelelerin daha modern ve sağlıklı kullanımını sağlamak için çalışmalar başlattı. Yılsonuna kadar bu alanın açılışını yapacağız.
HAYVAN BARINAĞI ve DOĞAL YAŞAM ALANI
Battalgazi ilçesi Yeniköy bölgesinde 128 dönüm alan üzerine yaptığımız ve Türkiye'ye örnek olabilecek, 5 yıldızlı hizmet kalitesine sahip Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanının eksiklerini tamamlayarak, ekim ayı başlarındaaçılışını yapacağız.
Özellikle trafik kazalarında yaralı ve sahipsiz hayvanları, müdahale için Hayvan Barınağı’na nakletmek amacıyla Hayvan Ambulansını da hizmete sunuyoruz.
DOĞUYA YENİ İTFAİYE BİNASI YAPIYORUZ
İtfaiyede önemli olan, vakalara hızlı müdahale etmektir.
Bunun için Battalgazi ilçemizdeki, acil durumlarda şehrin doğusuna hızlıca müdahale edilebilmesi için Çöşnük Kavşağına yeni itfaiye binası inşa edeceğiz.Bu yıl Eylül ayında temelini atıyoruz, 2019 yılı Kasım ayında hizmete açıyoruz.
BATIYA YENİ İTFAİYE MERKEZİ İNŞA EDİYORUZ
Şehrimizin batısında Şeker Arazisi Mevkii’ne yeni bir itfaiye merkezi inşa ediyoruz. Nitelikli personelin yanı sıra, araç gereç olarak da bölgenin en kapsamlı teşkilatına sahip olan Belediyemiz İtfaiye Teşkilatı’nın yeni hizmet binası burada yer alacak.Bu yılEylül ayında temelini atıyoruz, 2019 yılı Kasım ayında hizmete açıyoruz.
KAYISI BORSASI ve KURU KAYISI LİSANSLI DEPO PROJESİ
Malatya’nın altın değerindeki ürünü kayısı ile ilgili projeleri çok önemsiyoruz. Şehrimizin bu anlamda ciddi bir ihtiyacı olan,tarım ürünlerinin sağlıklı ve güvenceli koşullarda depolandıkları tesis anlamına gelen lisanslı depoyu Malatya’ya kazandırmak için çalışmalara başladık. Yeni Hal Binası yanında kurmayı planladığımız tesisin, ihale aşamalarını bu yıl içinde tamamlayarak yüklenici firma ile sözleşme imzalayarak temel atmayı planlıyoruz.Bununla ilgili süreç delegasyon onayında olup, onay alındıktan hemen sonra temelini atacağız.
MALATYA’YA YERLİ TOHUM BANKASINI KURACAĞIZ
Bu yıl çalışmalarına başlayacağımız Yerli Tohum Bankası Projemiz ile genetiği ile oynanmamış, yerel tohum çeşitlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.2018 Eylül ayında yapımına başlanacak projeyi, 2021 yılında tamamlamayı planlıyoruz.
TURGUT ÖZAL ANI EVİ ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
Malatya için değil, Türkiye için önemli bir portredir 8. Cumhurbaşkanımız, hemşerimiz Turgut Özal.Onu en iyi şekilde anlamak, anlatmak ve hatıralarını memleketinde yaşatmak için “Turgut Özal Anı Evi ve Araştırma Merkezini kuruyoruz.
Bu anlamlı mekânıAralık 2018 tarihinde hemşehrilerimizin ziyaretlerine açacağız.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK RADYO ve GRAMOFON MÜZESİ’Nİ EYLÜL’DE HİZMETE AÇIYORUZ
Yaklaşık 700adet radyo ve gramofonun yer aldığı Radyo ve Gramofon Müzesindeki radyoların en eskisi 1890 yılına ait olup, yılsonuna kadar açılışını yapacağız.
2023 FOTOĞRAF MAKİNASI MÜZESİ
Sanat Sokağımızda 2017 yılında açılan Fotoğraf Makinası Müzesi’nde sergilenen fotoğraf makinalarının sayısını 2023’e çıkaracağız. Böylelikle bu müzemizi Asya ve Avrupa’nın en büyük fotoğraf makinası müzesi haline getireceğiz.
LGS (LİSEYE GEÇİŞ SINAVI) ve YKS (YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI) HAZIRLIK KURSLARI
Bu yıl 1800 öğrencimize, okul derslerine takviye amaçlı sınavlara hazırlık kurslarını ücretsiz olarak veriyoruz.
Düzenlediğimiz Yaz Okullarında hâlihazırda 700 öğrencimiz değerler eğitimi ve çeşitli kurslar alıyor.
Kültür ve Sanat Sokağımız, Sanat Merkezimiz, Kernek Külliyemiz, 5 Semt Konağımız ve 20 Çok Amaçlı Sosyal Tesisimiz ile şehrin her noktasına kültürel hizmetlerimizi götürüyoruz. Buralarda düzenlediğimiz eğitim ve sanat kurslarından hem öğrencilerimiz, hem gençlerimiz hem de her yaş grubundan vatandaşlarımız yararlanıyor.
8.MALATYA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ
Malatya’da sinema ile dolu dolu bir hafta yaşatacak ve 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivale yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı ve sinemasever katılıyor.
FESTİVAL DANIŞMANLARI:
Yönetmen Atalay Taşdiken ve Oyuncu İpek Tuzcuoğlu
ONUR ÖDÜLÜ: ŞENER ŞEN
ONUR ÖDÜLÜ: PERRAN KUTMAN
ONUR ÖDÜLÜ: OSMAN SINAV
ONUR ÖDÜLÜ: GASSAN MESUD
ONUR ÖDÜLÜ:JUDİ DENCH ve WİN WENDERS
TÜRK SİNEMASINA KATKI ÖDÜLÜ: HÜSEYİN YEŞİL (Yeşil Sinemaları sahibi)
TÜRK SİNEMASINA KATKI ÖDÜLÜ: CEMAL OKAN (Fono Film)
VEFA KONAĞI
Malatya’nın sosyal ve kültürel dokusuna yönelik hizmetlerimizden biri de, yine Battalgazi ilçemizde emekli vatandaşlarımız için Hürriyet Parkındaki eski Nikâh Salonunun yerine yaptığımız Vefa Konağını hizmete sunduk ve Ağustos 2018 tarihinde de resmi açılışını yapacağız
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Yeşiltepe bölgesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde yaklaşık 38 dönüm alan üzerinde inşa ettiğimiz Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezini Aralık 2018 tarihine kadar bitirerek engelli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.
BATTALGAZİ’YE KADIN YAŞAM MERKEZİ
Malatya’da Zaviye Mahallesi’nde uygulamaya koyduğumuz kadınlara yönelik ilk ve tek spor ve yaşam merkezinden sonra Battalgazi’de İpek Caddesi üzerinde de kadınlara yönelik yeni bir merkez açıyoruz. Kernek Külliyesi’nin alt katında hizmet vermeye başlayacak merkezimizde spor salonu, çok amaçlı salon, kurs merkezleri ve kafeterya yer alıyor.
Bu modern mekânıEylül 2018 tarihinde kadınların hizmetine sunacağız.
ESKİ ASBESTLİ BORULARI YENİ NESİL BORULARLA DEĞİŞTİRİYORUZ
Malatya merkezde Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımızla, kullanım ömrünü tamamlamış, paslanmış boruları 100 yıl dayanıklı yeni nesil sağlıklı borularla değiştiriyoruz.
ŞU AN ÇALIŞMA YAPTIĞIMIZ YERLER
Doğanşehir Kurucuova’nıniçmesuyu kanalizasyon hattını baştan başa yeniliyoruz. İhale yapıldı, 25 gün içinde çalışmalar başlıyor.Akçadağ Kozluca’nın ihalesini yaptık.Şahnahan’daiçmesuyu ve kanalizasyon ihalesini yapıyoruz.
DOĞU KOLLEKTÖRÜ HATTI
Doğu Kolektörü projesi ile kanalizasyon hattı çalışmaları gerçekleştiriyoruz.
Bu çalışmamızla gerek stadyum, gerek üniversite, gerek o bölgedeki oturum alanları, kırsal mahallelerimiz ve Orduzu’nun bir kısmı kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak. Projenin tamamlanmasıyla bölgenin kanalizasyon hattı yenilenmiş olacak ve atık sular, Atık Su Arıtma Tesisinde arıtılacak.
İLÇELERE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR
AKÇADAĞ:
Kozluca’ya Kültür Merkezi İnşa ediyoruz. Yılsonuna kadar açılışını yapacağız.
Kayısı Çekirdeği Kırma ve Eleme Tesisinin temelini Ağustos 2018 tarihinde atıyoruz, Ekim ayında da hizmete açıyoruz.
Altyapı Yatırımlarımız;
Akçadağ ilçe merkezimize yaptığımız su kanalizasyon yatırımlarımızı yılsonuna bitiriyoruz.
ARAPGİR:
Modüler Kesimhane kuruyoruz, yılsonuna kadar açılışını yapacağız.
Otopark Alanı
Arapgir eski Emniyet Müdürlüğü binasının yerine yaklaşık 100 araç kapasiteli açık otopark alanını vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.
Alt Yapı Yatırımlarımız;
Arapgir’e, toplamı 237 kilometre olan tamamladığımız, devam eden ve DAP kapsamında maliyeti 35 milyon TL değerinde alt yapı yatırımı yaptık.
ARGUVAN:
MODÜLER KESİMHANE
İlçemizde Ağustos 2018 tarihinde temelini atacağımız Modüler Kesimhaneyi Kasımayı içerisinde hizmete sunacağız.
ARGUVAN İTFAİYE BİNASI
Modern İtfaiye Binasının temelini Kasım 2018 tarihinde atacağız.
Arguvan Altyapı Yatırımlarımız;
7.3 milyonluk 108 kilometrelik içmesuyu, kanalizasyon altyapısı ve depo yapımı gibi işlerimizi tamamladık.
DARENDE:
Darendemize modern bir ilçe terminal binası inşa ediyoruz. Ekim 2018 tarihinde temelini atacağız.
Ayvalı Kültür Merkezi ile Aşudu Park ve Sosyal Tesisini Ekim ayı içerisinde hizmete açacağız.
Kayısı Çekirdeği Kırma ve Eleme Tesisi ile 1.000 Ton Soğuk Hava Deposunun temelini ise Ağustos2018’de atıyoruz. Açılışını ise Kasım ayında gerçekleştiriyoruz.Ayrıca, Entegre Çevre Projesi kapsamında da Ayrıştırma Tesisi temelini de atacağız.
Darende Alt Yapı Yatırımlarımız;
İlçe genelinde tamamlanan, devam eden çalışmalarımız 183.5 kilometre uzunluğunda olup maliyeti 18 milyon lira.
DOĞANŞEHİR:
İlçe Merkezine Kültür Merkezi Kazandırıyoruz.Temelini Kasım 2018’de atacağız.
8 Bin Metrekarelik Doğanşehir Meydanının temelini ise Eylül ayında atıyoruz.
Doğanşehir’deki Alt Yapı Yatırımlarımız;
İlçe genelinde 27 milyon liralık 250 kilometrelik altyapı çalışmalarımızı tamamladık.290.000 TL değerinde su deposu çalışmalarımız devam ediyor.Polatdere Mahallesi “Kapalı Sistem Sulama Tesisi”ni yılsonuna kadar hizmete alacağız. Küçüklü- Gövdeli Mahallesi “Kapalı Sistem Sulama Tesisi”neise Ağustos ayı içerisinde başlayacağız.
DOĞANYOL:
Doğanyol Meydanına Kavuşuyor.Temelini Eylül 2018’de atacağız.
Mezbahane İnşaatına Başlıyoruz.Temelini Ekim 2018 tarihinde atacağız.
Kültür Merkezi Hızla İlerliyor. Ekim 2018’dehemşehrilerimizinhizmetine açacağız.
Altyapı Yatırımlarımız;
İlçe merkezi ve genelinde 6.4 milyon liralık 86 kilometre içmesuyu ve kanalizasyon altyapı yatırımını tamamladık. Gökçe Mahallesi’nde inşa etmeyi planladığımız “Kapalı Sistem Sulama Tesisi”ne Ağustosayı içerisinde başlayacağız.
HEKİMHAN:
Alıç Sirkesi Üretim Tesisinin açılışını Ağustos ayında yapıyoruz.
Tarihi Çeşmeleri Restore Ederek ilçemize kazandırmış olacağız.
Hekimhan Altyapı Yatırımlarımız;
İlçe genelinde tamamladığımız, devam eden ve DAP kapsamında yaptığımız çalışmalarımızın maliyeti 35.7 milyon TL değerinde olup, 339 kilometre.
İlçe genelinde 30 milyon TL değerinde 292 kilometrelik çalışmamızı tamamladık.
KALE:
İtfaiye Binasının temelini Kasım 2018 tarihindeatacağız.
Altyapı Yatırımlarımız;
İlçe genelinde tamamladığımız, devam eden ve DAP kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız 6.4 milyon lira değerinde ve 64.3 kilometre.
Uzun Hüseyin-Kara Hüseyin-Akça’da; 1.200.000 TL değerinde GES Kapalı Sistem Sulama Tesisi ile 2 milyon 200 bin TL değerinde GES Projesini Aralık ayı içerisindehayata geçiriyoruz.
KULUNCAK:
Meydan Düzenleme
Büyükşehir Belediyesi olarak Kuluncak ilçesinde meydan ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak halkımızın kullanımına sunmuştuk. Ekim’de de açılışını yapacağız.
Tarımsal Yatırımlar
Kayısı Çekirdeği Kırma ve Eleme Tesisi ile 1.000 Ton Soğuk Hava Deposu kuruyoruz. Ağustos 2018’de işe başlayıp, yıl sonuna kadar bitireceğiz.
Kuluncak Altyapı Yatırımlarımız;
Kızılhisar Mahallesi için inşa etmeyi planladığımız “Kapalı Sistem Sulama Tesisi”ne Ağustos 2018’de başlayacağız.
PÜTÜRGE:
Pütürge’ye Modern Kesimhane Kazandırdık.Ağustos 2018 tarihinde hizmet vermeye başlayacak.
Altyapı Yatırımlarımız;
Nohutlu Mahallesinde 350.000 liraya mal olan Kapalı Sistem Sulama Tesisinitamamladık. Aktarla Mahallesinde 550.000 liraya mal olan Kapalı Sistem Sulama Tesisini ise Aralık 2018’de tamamlayacağız.
Kavaklıdere-Söğütlü-Poskıran Kapalı Sistem Sulama Tesisine Ağustos 2018 tarihi itibariyle başlayacağız.
YAZIHAN:
Yazıhan Kültür Merkezi’nin açılışını Ekim ayı içerisinde yapıyoruz.
Altyapı Yatırımlarımız;
İlçe genelinde tamamlanan, devam eden ve DAP kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız 13.2 milyon TL değerinde ve 133 kilometre.
İlçe genelinde 13 milyonluk 129 kilometre içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarımız tamamlandı.45 bin TL değerindeki çalışmalarımız devam ediyor.DAP kapsamında 230 bin liralık 4 bin 712 metrelik sulama kanalı çalışmalarımızı tamamladık.
Yazıhan Merkez’de maliyeti 6 milyon TL olan 37 bin 205 metrelik kanalizasyon şebeke hattını yeniledik. İlçe merkezinin kanalizasyon altyapısını MASKİ güvencesi altına aldık.
FUARLAR
Büyükşehir Belediyesi olarak;
Yapı Dekorasyon Fuarı’nı 3-7 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenleyeceğiz.
Yöresel Ürünler Fuarı 27 Ekim- 4 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.
Otoshow Fuarı’nı 14-18 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenliyoruz.
İstihdam Fuarı15 Eylül-1 Aralık 2018 tarihleri arasında İŞKUR ile ortak karar vereceğimiz bir tarih diliminde düzenleyeceğiz.
Bunların yanı sıra Malatya Tarım Fuarımız, Kitap Fuarımız, Engelsiz Yaşam Fuarımız, El Emeği Göz Nuru Sergimiz, Bilim Şenliğimiz ile Ankara ve İstanbul’da düzenlediğimiz Malatya Tanıtım günleri gibi etkinliklerimizle de on binlerce hemşehrimize ulaşıyoruz.
Memleket emektir…."
Bülten- malatyahaber.com