SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polat'ın Tescilli İçli Köftesi İlçe Kültürüne Katkı Sağlıyor

Polat'ın Tescilli İçli Köftesi İlçe Kültürüne Katkı Sağlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bir araya gelen ev hanımları yaptıkları yöreye ait coğrafi işaretli içli köfte eşliğinde hem sohbet ediyor hem de bir kültürü yaşatıyor.

Doğanşehir ilçesine bağlı Polat Mahallesi’nde bir araya gelen ev hanımları ilçeye özgü bir yemek çeşidi olan tescilli içli köfte yaparak hem sohbet ediyor hem de bir kültürü yaşatıyor. Haftanın belirli günlerinde farklı evlerde bir araya gelen Polatlı kadınlar programlarına davet ettikleri misafirlerine içli köfte ikramında bulunurken, coğrafi işaret belgeli Polat köftesinin geleneksel kültürün önemli bir parçası olduğunu belirtiyor.

“Amacımız komşuluk ilişkilerini geliştirmek”
Coğrafi işaretli içli köftenin Polat’ın olmazsa olmazlarından olduğunu kaydeden Polat Mahalle Muhtarı Cemal Demirci ile eşi Nuray Demirci, ”Kanlarımız Polat’ımızın olmazsa olmazlarından içli köftemiz eşliğinde bir araya gelerek hem sohbet ediyor hem de kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için gayret gösteriyor. Köftenin toplu bir şekilde çok sayıda ev hanımı ile birliktelikte yapılmasındaki amaç komşuluk ilişkilerinin geliştirilmek ve kültürü yaşatmak” ifadelerini kullandı

“Hem komşuluk ilişkileri gelişiyor hem bir kültür yaşatılıyor”
Polatlı ev hanımların düzenlenen programlarla hem komşuluk ilişkilerini geliştirdiklerini hem de bir kültürü devam ettirdiklerini ifade eden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise "Polat mahallemiz 1927 yılında nahiye olan mahallelerimizden birisidir. Tarihi oldukça eskidir. Polat kendine has özellikleri vardır. Yemek konusunda, kültürel konuda hatta türkü konusunda da önemli bir mahallemizdir. Polat içli köftemiz ise Polat derneği tarafından tescillenmiş coğrafi işaretini almış kendine has özelliği olan bir ürünümüzdür. Komşular bir araya gelerek toplanırlar içi ayrı dışı ayrı hazırlanır. Dışı etle yoğrulur içi de etli olarak yapıldığı için ayrı hazırlanır. Kadınlar mahalle sakinleri olarak bir araya gelerek Polat içli köftesini yapıyorlar bunun yanı sıra da komşularıyla bir araya gelerek zamanı değerlendiriyorlar. Bu şekilde Polat’a özel köftenin yapımında hem komşuluk ilişkileri hem de kültürün yaşatılması açısından oldukça önemlidir. Polatlı hemşerilerimiz bunu yazın dışarıda yapıyor kışın da havalar soğuyunca hanımlar evlerde toplu bir şekilde yapıyorlar" diye konuştu

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Taylor (2 yıl önce)
    81 vilayetin en şansız ili Malatya. Hala umudu köfteye bağlamışız..
    %100
    %0
    Yanıtla