SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polis 618 Şüpheliyi Yakaladı, 78 Silah Ele Geçirdi

A- A+ PAYLAŞ

NARKOTİK 59 SATICI, 224 KULLANICI YAKALADI.. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Ocak ayı içerisinde yapılan denetim, uygulama ve operasyonlarda çeşitli suçlarla ilgili 618 şahıs hakkında işlem yapıldığı, 817 yoklama kaçağının yakalandığı, sokağa çıkma yasağına uymayan ya da maske takmayan 1196 kişi hakkında yasal işlem uygulandığı, 101 kilo eroin ve 47,5 kilo esrar, 78 adet ruhsatsız silah ele geçirildiği açıklandı. Ekiplerce aynı ay içerisinde yaklaşık 118 bin kişinin GBT sorgusunun yapıldığı, trafik ekiplerince 95 bin aracın denetlendiği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü, Ocak ayı faaliyetleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği kamu düzenin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele amacıyla Asayiş, Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şubeleri ile Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından 01-31 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulama ve denetimler sonucunda;

TEM VE KOM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile Mücadelede;

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; (36) şahsa işlem yapılmış, (9) şahıs çıkarıldıkları adli mercilerce Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmış olup, (27) şahıs ifadesinin akabinde şubeden serbest bırakılmıştır.Ayrıca dış illerden gelen savcılık talimatları ile (15) şahıs yakalanmış; bunlardan (9) şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş olup, (6) şahıs ikmalen ifadesinin akabinde şubeden serbest bırakılmış.

PKK/KCK Terör Örgütü ile Mücadelede;

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan (1) kişi sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca yine PKK/KCK içerisinde kırsal alanda faaliyet yürüttüğü tespit edilen (1) şahıs hakkında aranma kayıtlarına aldırılması için adli makamlarla koordine kurularak işlem başlatılmıştır.

Kaçakçılık ve Mali Suçlara Yönelik Yapılan Çalışmalarda;

29 olay meydana gelmiş, 43 şahıs gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır. Bu olaylarda ele geçirilen malzeme;

* 108.800 Adet Makaron

* 7490 Adet Tütün Doldurulmuş Makaron

* 630 Deste Sigara Sarma Kâğıdı

* 919 Litre Sahte İçki

* 167 Adet Cep Telefonu

* 200 Çift Ayakkabı

* 20 Adet Matkap Seti

* 1 Adet Otomatik Sigara Dolum Makinesi

* 1 Adet Kompresör

* 9 Adet Cep Telefonu Aksesuarı

* 3 Adet Tablo (Resim)

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Toplamda 227 olayda, yapılan çalışmalarda, 47.571 kg Esrar, 101.849 kg Eroin, 1.387 kg Metamfetamin, 1.207 Adet Sentetik Ecza, 1.511 kg Sentetik Kannabinoid, 28 adet Ecstasy ve 3,44 gr Kokain ele geçirilmiş, 283 şahıs gözaltına alınmıştır. 224 şahsa TCK’nın 191. (Kullanıcı) kapsamında, 59 şahsa TCK’nın 188/3-188/6-(Satıcı) kapsamında adli işlem yapılmıştır. Adli makamlara sevk edilen 45 şahıs tutuklanmış, 14 şahıs adli kontrol hükümleri uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır, 224 şahıs Cumhuriyet Savcısı talimatına istinaden serbest bırakılmıştır.

ASAYİŞ ŞUBE VE MERKEZ İLÇE (BATTALGAZİ VE YEŞİLYURT) EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ

GBT Sorgusu Yapılan Şahıs Sayısı: 117.854 kişi

Aranan Şahıslar : 220 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir.

Yoklama Kaçağı : 817 kişi

Tabanca : 35 adet

Kurusıkı Silah : 4 adet

Tüfek : 43 adet

Fişek : 169 adet

Kesici Alet : 63 adet

Kontrol Edilen İş Yeri : 6.088

İşlem Yapılan İşyeri Sayısı : 7

Kontrol Edilen Araç Sayısı : 28.018

İşlem Yapılan Araç Sayısı : 690

Kumardan işlem yapılan işyeri : 6

Kumardan işlem yapılan şahıs : 20

Fuhuştan işlem yapılan şahıs :16

Covid-19 salgını nedeniyle Ocak Ayı içerisinde sosyal mesafeye uymayan, sokağa çıkma yasağına uymayan ve maske takmayan toplam 1.196 kişiye idari cezai işlem uygulanmıştır.

TRAFİK BİRİMLERİ (POLİS SORUMLULUK BÖLGESİ)

95.147 araç kontrol edilmiş, çeşitli ihlallerden 5.153 sürücü ve 14.639 araca işlem yapılmış, 498 araç trafikten men edilmiş, Fahri Trafik Müfettişlerince 573 araca cezai işlem uygulanmış, 19.873 sürücü ve yayaya bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulmuştur."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız