SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Polis Yasağa Uymayana Acımadı

0
Güncellendi - 2020-04-19 20:44:29
Polis Yasağa Uymayana Acımadı
A- A+ PAYLAŞ

159 KİŞİ YAKALANDI.. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sokağa çıkma yasağını drone ile denetledi. Yasak kapsamında olan Malatya’da da halk evlerinde kalırken, Cumartesi akşam 20.00'ye kadar yasağa uymayan 159 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı belirtilirken, denetimler sonraki saatlerde de sıkı bir şekilde devam etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Malatya’nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten, 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ilk gününde Malatya’nın sokakları ve yolları boş kaldı.

Kentin en işlek caddesi olan İnönü Caddesi ile birlikte Soykan Meydanı ve 15 Temmuz Millet Meydanı’nda işe giden ve gece mesaisinden dönen sağlık çalışanları ile emniyet mensupları ve görevliler dışında kimsenin olmadığı görüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, kentin en işlek cadde ve sokaklarında drone uçurarak, denetimde bulundu.

İLK GÜN AKŞAMA KADAR 159 KİŞİYE CEZA..

Bu arada, iki günlük sokağa çıkma yasağının ilk günün bir bölümüne ait çalışmalar da Emniyet Müdürlüğü'nce açıklandı ve yasağın başladığı Cuma gece 24.00'ten Cumartesi saat 21.00'e kadar kadar yasağa uymayan 159 kişiye idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Çin’in Vuhan kentinde başlayan Koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır.

Bu kapsamda 17.04.2020 tarihi saat 24:00'dan 19.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında istisnalar hariç olmak üzere MALATYA İL SINIRLARI İÇİNDE BULUNAN TÜM VATANDAŞLARIMIZIN SOKAĞA ÇIKMALARI YASAKLANMIŞTI.

Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde yukarıda belirtilen kararlara uymayan (159) vatandaşımız hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca kişi başı (3150 TL) idari para cezası uygulanmıştır.

Vatandaşlarımızın sağlığı açısından alınan sokağa çıkma yasağının tam olarak uygulanması için Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizce denetim ve kontroller devam edecektir.

Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacaktır."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Nur (4 yıl önce)
    Artık acimayacam direk ilgili birimleri arayıp ihbar edecem . Yaklaşık 40 gündür evimizden çıkmıyoruz ya Allah için biraz duyarlı olun artık. Duyarlı insanların da gunahina girmeyin. Yazıktır günahtır ya Hep birlikte atlatalim şu hastalığı
    0
    0
    Yanıtla
  • ayılmaz (4 yıl önce)
    Anne Baba sözde karantinaya uyuyor.çocuk sitenin bahçesinde onlarca çocukla birlikte bahçede oynuyor.Hasta aile varsa , çocuğu bahçede diğer çocuklara bulaştırıyor.zavallı aile evde karantinada ya, çocuk dışardan misafiri eve getiriyor ve aile fertlerine bulaştırıyor sonra da doktor bey vallahi biryere çıkmadık bu bela nereden geldiyse diyor ve hasta oluyorlar.millet biraz sabredin yaaaa. Kendiniz kurallara uymuyorsanız dahi diğer insanlara karşı saygılı olun ve onlara karşı da sorumluluğunuzu yerine getirin.Sizin kendinize karşı sorumluluğunuzu yerine getirmeniz gerektiği gibi topluma karşı da sorumluluğunuzu yerine getirmek zorundasınız diyorum.Zorundasınız, zorundasınız, zorundasınız.Lütfen kurallara uymayarak cehalet örneği sergilemeyin!!!!!!!!!!!!!!LÜTFEN EVDE KALIN!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (4 yıl önce)
    Hafta sonu Millet sitelerin bahcesine çıkıyor. 20 yas altı da hafta ici fink atıyor site bahçesinde özellikle.. Hangi birini şikayet edesin.anasi babası nerde bunların.bircok meslek grubu bu salgın nedeni ile ekstra yoğunluk yaşıyor.millet çocuğuna sahip çıksın ki bitsin bu süreç artik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Zaten kasa boş para iyi gelir olmayan parayı nasil alacaklarsa
    0
    0
    Yanıtla