SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pozitif' Berberlerden Biri O İlçede

0
Güncellendi - 2020-05-19 01:11:19
'Pozitif' Berberlerden Biri O İlçede
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlık Müdürlüğü tarafından kuaför ve güzellik merkezleri çalışanlarına yapılan korona virüs testinde enfekte olduğu belirlenen 3 berberden birinin Hekimhan ilçesinde olduğu öğrenilirken, berber ile temasta eden müşteriler ise sağlık ekipleri tarafından yakın takibe alındı.

Kontrolü normalleşme süreci ile birlikte geçtiğimiz Pazartesi günü alınan tedbirler çerçevesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da kuaförler ve güzellik merkezleri hizmete başladı. Bu kapsamda Malatya’da İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de bu işyerlerinde çalışan personele Covid-19 testi yaptı. Testler sırasında hiçbir septomu olmayan 3 berberde testler pozitif çıkarken, çalıştıkları berberlerde tedbir amaçlı kapatıldı.

Korona virüse yakalanan berberlerden biri ise Hekimhan ilçesinde yer alıyor. İlçe merkezinde bir berberde çalıştığı öğrenilen yabancı uyruklu şahsın testinin pozitif çıkması ile Malatya’da Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. İlçe de Sağlık Müdürlüğü Filyasyon ekipleri testi pozitif çıkan berber ile bu süreçte temas halinde olan herkesi belirledi. Berberde tıraş olan müşterilerle iletişime geçen ekipler, 14 gün boyunca evden çıkılmaması ve olası bir rahatsızlıkta kendileri ile iletişime geçilmesini istedi.

İlçedeki kuaför de tedbir amaçlı kapatılırken, yetkililer zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını, çıkılması halinde ise maske takılarak sosyal mesafe kurallarına uyulması uyarısını yaptı.

Öte yandan vatandaşlar, Hekimhan’da asbestli toprak yoğunluğu nedeniyle Akciğer hastalığının yüksek olduğunu söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ferdw (4 yıl önce)
    Lutfen il ve ilçe nüfus mudurluklerine bir muhabir arkadaşınızı gönderip rezaleti görün. YKS öncesi yeni kimlik kartı zorunluluğu getirildigi icin 2 güne sıkıştırılan kimlik yenileme işlemleri için gençler nasıl balık istifi kuyrukta bir bakın ve kamuoyunun takdirine sunun. Sizden baska haber yapacak baska bir portal görünmüyor, ilgilenir misiniz lütfen?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (4 yıl önce)
    Biri neden berberlerin ismi açıklanmamis demiş. Açıklsninca ne olacak? Ne komik adamlar var
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa Canpolat (4 yıl önce)
    Burada yorumlara baktımda çoğu berberlerin suçluyorlar bende bir berber mesleği icra etmekteyim ekmeğimi bu meslekten çıkarıyorum şu yorum yapanların birkısmında virüs varsa kim biliyor bileniniz varmı berber virüsü çıkarmıyor kendine bile bile bulaştırmıyor yine müşteriden bulaşıyor eyer kişi kendinde virüs varsa berbere gitmesin sonuçta 51 gün kapalıydı burada yorum yapan kişilerin berber arkadaşı vardı gidip evinin ihtiyacını karşıladım evinin kirasını verdim elektrik su doğalgaz heleki mutfak ihtiyacını karşılamak için yardımda bulundu u acaba ağzına geleni konuşmak kolay geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın kardeşim. Güzel yazmışssın. Kimse halini sormaz ama akıl veren çok olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (4 yıl önce)
    Bu sokağa çıkma yasağı Malatya'da çok erken serbest lendi millette de iyice kendisini sokağa saldı uzak mesafeyi hiç takmiyorlar millet hep iç içe buda sonra vaka sayısı nin artmasina sebeb oluyor ve hastalıkta artiyor malatyamizda
    0
    0
    Yanıtla
  • Hülya (4 yıl önce)
    Başkalarının günahına girmeyi ne kadar da çok seviyorlar bi süre önce hiç açılmıyordu noldu , insanların normal yüzleri ortaya çıktı evde sıfıra veriyorlardı saçlarını en azından ne oluyorsa kendilerine başkalarına zarar yok ,berberlere gidilmese ölünmüyor unutmayın oturun evinizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (4 yıl önce)
    Gözlemlediğim bir durumu paylaşayım. Hastalıkta pik seviyesinden 5-10 gün sonra tüm ülkeler normalleşme adımları attı. Buna bizde dahil olduk. Erken olduğunu bende sizler gibi düşünüyordum. Ama, havalar ısındıkça vücut dilencimiz de artıyor. Bu hastalığı bir şekilde herkes geçirecek, bağışıklık kazanacak. Şimdi yaz döneminde bu hastalığı geçirmek kışa göre daha az riskli. Direnç yüksek, bol güneş, temiz hava, bol ebze ve meyve. Bunu bilen ülke bilim kurulları normalleşme adımları atarak toplumu sonbahara kadar olabildiğince çok bağışıklık yaptırmak istiyor olabilir. Bir yandan da mantıklı bir durum. Kışın hastaların çoğu hastalığı ağır geçirirken, yazın daha hafif geçirecek. Hatta yazın çoğu kişi geçirdiğini de bilmeyecek. Ya da bahar nezlesi gibi geçirecek. Bu hastalığa kışın başka hastalıklarla ve zayıf vücut direnciyle yakalanmak yerine, şimdi yakalan ve atlat mantığı var gibi. Bence doğruda yapılıyor. Selamlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Bayramdan sonra korona booom patlayacak insallah öyle olmas ben yanılırım ama insanların umrunda değil sosyal mesafe nerdeyse yokk
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    İrkcilikls genellemeyle alakasi yok suriyelilerin yuzde 95 i virus onlemi almadan yasiyor ispatlarim herturlu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Berberlerin neden isimleri aciklanmamis sonucta bu berberlere gidenler ve ulasilamiyacak olanlarda vardir. Bunu dusunemiyormususunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (4 yıl önce)
    Bu kadar kuaför ve berberlere laf söylüyorsunuzda acaba gelen müşteriler de varsa virüs kuaför ve Berberler daha fazla bulaşma riski var kimse bunu söylemiyor lütfen insanların ekmekleriyle oynamayın zaten hijyen kurallarına uyguluyorlar daha ne bekliyorsunuz gerisinde takdir ilahi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mac (4 yıl önce)
    Berberlere bir süre gitmeyin arkadaşlar bişey kaybetmezsiniz bulaşma riski en yoğun yer emin olun
    0
    0
    Yanıtla
  • barış (4 yıl önce)
    birsüre daha kuaförlerden uzak durulmasında fayda var
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep (4 yıl önce)
    Her genelleme yanlıştır. Türkler, Kürtler, Araplar, Müslumanlar, Hristiyanlar vs. Her toplumun iyi, güzel, temiz, nezih, ahlaklı insanları olabileceği gibi iyilikten, güzellikten, temizlikten, ahlaktan nasibini almamıs insanlar da olacaktır. Lütfen genelleme yaparak vebale girmeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)
    Berberde çalışan suriyeli neden yabancı uyrukruk diyorsunuz adamlarda temizlik yok hijyen yok ucuz diye herkes oralara gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Her fırsatta irkcilik yapmazsanız, olmaz değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (4 yıl önce)
    Sadece bir tek ilçe olarak hekimhanmi yanlış bilgi başka ilçelerde de var .dikkat etsin herkes
    0
    0
    Yanıtla
  • Berber (4 yıl önce)
    Arkadaş gitmeyin berbere ne kaybedeceksiniz. Ölümü bayılma zannediyorsunuz heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • Hızır Çakırbeyli (4 yıl önce)Berber isimli kullanıcı yorumuna
    Ölüm Ölüm dediğin nedir ki Berberim ben senin için yaşamayı göze almışım.
    0
    0
    Yanıtla