SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof. Dr. Hacıevliyagil Otobüs Kazasında Hayatını Kaybetti

Prof. Dr. Hacıevliyagil Otobüs Kazasında Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil'in (52), Akçadağ İlçesi Develi Mahallesin'de bugün meydana gelen otobüs kazasından hayatını kaybettiği öğrenildi.

Malatya-Kayseri Karayolu Akçadağ ilçesini Develi Mahallesi (Köyü) mevkiinde meydana galen trafik kazasında İstanbul-Malatya Seferini yapan Y.K. yönetiminde bulunan 44 AK 041 plakalı Malatya firmasına ait yolcu otobüsü aşırı buzlanması nedeniyle yan yatmış, İ.A. yönetimindeki 06 CHL 767 plakalı posta kamyonu otobüse arkadan çarpmıştı. Kazada 4 kişi ölmüş, 28 kişi yaralanmıştı.

Kazada ölen 4 kişiden birisinin İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil olduğu öğrenildi.

Eşi Malatya’da serbest eczacı olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil 2 çocuk babasıydı.

Kazada otobüs şoförü ile toplam 1'i ağır 32 kişi yaralanırken, Süleyman Savaş Hacıevliyagil, Esma Donak, Gülizar Sarsılmaz ve Abuzer Ak hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANI MESAJ YAYINLADI..

Bu arada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof.Dr. Hacıevliyagil'in hayatını kaybettiği kaza nedeniyle üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini belirten bir mesaj yayınlayarak, “Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil hocamız, Malatya'da yaşanan bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Hocamıza, hocamızla birlikte aynı kazada kaybettiğimiz 3 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Camiamızın başı sağ olsun.” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Tatar Ramazan (3 ay önce)
    Allah Rahmet Eylesin İnşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zafer (3 ay önce)
    çok değerli kaliteli bir insandı herkesin yardımına koşan hastası ile yakından ilgilenen değerli bir hoca malatya için büyük bir kayıp allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun nur içinde yatsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mmk (3 ay önce)
    İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun إينا لله وإنا عليه راجعون Merhuma rahmet, taksiratına af, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MEHTEROĞLU M.T (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun yaralı kardeşlerimize Allah acil şifalar versin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Erhaçlı (3 ay önce)
    Böyle bir kazada memleketin en değerli hocalarından birini kaybetmek çok üzücü. Arkasından bu kadar dua, minnet, şükran duygusu ile yadedilmesi ise ne kadar güzel. Sadece hekimliğin ile değil insanlığın ile gönüllere taht kurmuşsun değerli hocam. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, cenneti ile müjdelesin, ailesine ve sevenlerine sabır versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (3 ay önce)
    Hekim kimliği ile son anlarına kadar fedakarca insanları kurtarayım diye cansiparane vefat etmesi inşallah rabbim huzurunda şehadet olarak kabul edilsin. Hayatımızdan yardımsever, kibar, naif bir insan geçti. Her Müslümana Emsal olacak bir hayat yaşadı. Rabbim cennetine kabul buyursun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hasan (3 ay önce)
    Öğrencisi olmaktan şeref duyduğum dünyalar iyisi,kibar ve bilgili hocamıza allahtan rahmet diliyorum. Çok üzüldük.Hakkımız helal olsun. Nur içinde yat değerli hocam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özlem Baysal (3 ay önce)
    Çok çok üzüldüm. Dünya iyisi bir insan ve hekimdi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • cavidan Yılmaz (3 ay önce)
    Bu kadar sevilen bir bilim adamı daha önemlisi mükemmel bir insana rahmet dilemek herkesin vazifesi olmalı. Allah rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Babamı hastaneye götürmüştüm tanıdım Aşırı mütevazı geldi bana. Yardımcı oldu. Allah razı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Şenol (3 ay önce)
    Değerli meslektaşıma Yüce Mevla'dan rahmet diliyorum, mekânı Cennet olsun!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 ay önce)
    Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suat Garipağaoğlu (3 ay önce)
    Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Süleyman Hoca Malatya Anadolu Lisesinden sınıf arkadaşımdı. Melek gibi bir insandı rahmetli. Zor bir hayatı oldu. Hipertansiyona bağlı bir felç geçirmişti. Olumsuz etkilerinden kurtulmuş normal hayatına dönmüşken depremi yaşadık. Kazadan sağ kurtulduğunu, yaralılarla ilgilenirken kamyon çarptığını öğrendim. Ölümü bile yaralılara yardım ederken bulmuş onu. Allah'tan sabır ve metanet diliyorum eşine ve çocuklarına. Mekanı cennet, ruhu şadolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (3 ay önce)
    MEKANI cennet olsun çok hastanın duasını almıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esra (3 ay önce)
    Yerin emeklerin hiçbir zaman unutulmayacak saygıdeğer hocamızdın . Bizler için çok çabaladın . Ben de sizin emeklerinizi boşa çıkarmayacağım hocam. Nur içinde yatın . Mekanınız cennet olsun . Allah rahmet eylesin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet Yasin (3 ay önce)
    Muhterem Süleyman Hoca, taşıdığı bütün unvanlara şeref katan çok kıymetli, mütevazı, yüksek bir ahlaka sahip güzel bir insandı. Camideki cemaate yetişme heyecanı ve telaşesi, soğuk kış günlerinde cami şadırvanında abdest alışı, herkese yardımcı olmak için gösterdiği gayret cennetine vesile olsun. Hicaz-ı Şerif'te kendileri için hep duacı olacağız inşallah. Rabbim şanına ve azametine yaraşır bir şekilde kendisine rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güven demir (3 ay önce)
    Değerli hocam ruhun şad mekanın cennet olsun ailene Allah sabırlar versin seni unutmayacağım değerli kardeşim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kübra (3 ay önce)
    Süleyman hoca çok değerli çok bilgili bir hocaydı Allah rahmet eylesin çok üzüldüm
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tamer Baysal (3 ay önce)
    Süleyman Hocamla uzun zaman çalıştık. Kaliteli, örnek insandı. Allah rahmet eylesin.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Porgalı (3 ay önce)
    Mükemmel bir insandı. Öğrencisi olmaktan her zaman büyük mutluluk duyduğumuz sürekli saygı ve sevgi ile andığımız öğretmek için büyük çabalar sarf eden hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun nur içinde yatsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aksaraylı (3 ay önce)
    İnsanlığı olsun, hocalığı olsun, hekimliği olsun hep örnek aldık kendisini. Emeği büyüktür üstümüzde. Allah rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cenk (3 ay önce)
    Malatya’ya kar mı yağdı, yağmur mu yağdı da dondu buz kesti? Olsa olsa sisten kırağı oluşmuştur, fotoğraflarda yolda nem görülüyor. Yine şoför ağzı ile kaza sebebi aşırı buzlanma denilmiş, oysa valilik açıklamasında direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi deniliyor. Kısacası bir şoför hatası daha gidenler babalarının kesesinden gitti. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır ihsan etsin inşallah…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi Hacıevliyagil (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanını cennet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enes (3 ay önce)
    Süleyman hocamın Allah mekanını cennet etsin. Gerçekten melek gibi bir insandı. Biz talebeleri olarak ondan bin kere razıyız. Emeği üzerimizde çok fazla. 5 vakit namazını camide kılan, yaşantısı ile de örnek bir şahsiyetti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vedat Gülfırat (3 ay önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin. Peygamber Efendimiz'e (Sav) komşu eylesin inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar SARITAŞ (3 ay önce)
    Kıymetli Süleyman Savaş hocamız bir hekim, bir akademisyen ve hepsinden daha önemlisi mükemmel bir insan olarak yeri doldurulamayacak müstesna bir kişiydi. Malatyayi en zor koşullarda bile terk etmeyen samimi dürüst has Malatyanin evladiydi. Biz kendisinden razıyız Cenabı Allah razı olsun. Mekanı cennet makamı âli olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun hocam çok değerli bi insandı ailesine ve geride kalanlara sabırlar diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cihan (3 ay önce)
    Süleyman Hoca'nın öğrencilerinden biriyim. Yeri çok ayrıydı, öğretirken ki çabası çok başkaydı. Kaç yıl geçmiş, hala akciğer grafisi yorumlarken yad ederim, birçok arkadaşım da eder. Hem insanlığı, hem hocalığı hem de hekimliğiyle yeri çok ayrıydı. Mekanın cennet olsun Hocam...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulkadir GÜLLÜ (3 ay önce)
    Prof. Dr. Süleyman Savaş Hacıevliyagil bu hayatta tanığım nadir güzel insanlardan biriydi. Onu tanıdığım için kendimi şanslı addediyorum. Hocamızın kaybı sadece onun yakınları için değil tüm Malatya için hüzün kaynağı olacaktır. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin cennet mekanı olsun, ALLAH geride kalanların sabrını artırsın inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şule Barış (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hocamız çok kıymetli, çok mütevazi bir insandı. Allah kalanlarına sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dr Cengiz Hacıevliyagil (3 ay önce)
    Akrabam ve kıymetli dostum mütevazı kişiliğinle dokunduğun her gönülde yaşayacaksın Allah rahmet eylesin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • volkan (3 ay önce)
    Değerli hocam öğrenciniz olarak bizde emeğiniz çok oldu. İyi güzel güler yüzlü bir insandınız. Allah rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ŞABAN TOKSÖZ (3 ay önce)
    Çok mütevazı, çok değerli, çok iyi bir insandı. Mekanın cennet olsun çok kıymetli Hocam. Nurlar içinde yat. Malatya'mız çok kıymetli bir değerini kaybetti. Ailesine, sevenlerine, öğrencilerine Allah sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmet Yılmaz (3 ay önce)
    Ruhun şad mekanın cennet olsun saygıdeğer hocam. Mütevazi kişiliğin ve yaşadığın sıkıntılara rağmen hayata tutunma çaban örnek olmalı bizlere..Hacıevliyagil ailesi ve Üniversitemiz camiasının başı sağolsun. Allah rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (3 ay önce)
    Değerli hocam Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun gerçekten çok mütevazi iyi niyetli dürüst bir insandı Rabbim geride kalanlara sabır versin seni unutmayacagiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 ay önce)
    Rahmetli Babam ile çok ilgilenmişti, Allah C.C. rahmet eylesin güzel insan hayırlı insan mekanın cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Güven demir (3 ay önce)
    Sevgili hocam mekanin cennet olsun seni unutmayacağım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • OAK (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı Cennet olsun inşAllah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adil (3 ay önce)
    Süleyman hoca melek gibi bir insandı , hastalarıyla bizzat kendisi ilgilenirdi , allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Hacıevliyagil (3 ay önce)
    Mekanın cennet olsun kardeşim. Rabbim geride kalanlara sabır versin. Allah Rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (3 ay önce)
    Rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (3 ay önce)
    Savaş Hocam Tıp fakültesinde bizlere büyük emekler harcadı, inönü tıptan yetişen her hekim üzerinde çok hakkı vardır, kaliteli, düzgün bir insandı. Allah rahmet etsin, sevenlerinin be inönü tıp fakültesinin başı sağ olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla