İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Türk Kardiyoloji Derneğinde daha önce başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Girişimsel Çalışma Grubunun başkanlığına seçildi.
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Özdemir, Türk Kardiyoloji Derneğinin 800 üyesi bulunan, dernek içerisindeki grupların en büyüğü olan; damar yolu ile yapılan Anjiyo, balon (damar, kapak), stent (çelik kafes), lazer, IVUS uygulamaları, şemsiye yöntemi ile kalp deliklerinin kapatılması gibi tüm işlemleri kapsayan Girişimsel Çalışma Grubunun başkanlığına, 284 oyla seçildi.
Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul WOW Otel ve Kongre Merkezinde yapılan genel kurulda iki yıllığına Girişimsel (damar yolu ile yapılan) Çalışma Grubunun başkanlığına seçilen Prof.Dr. Özdemir, bu göreve seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Prof.Dr. Özdemir, bu göreve seçilmesinin İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Kliniğinin ne kadar kabul gördüğünün bir göstergesi olduğunu söyledi.
Prof.Dr. Özdemir, geçmişte otluğu gibi gelecekte yapılacak kongrelerde Turgut Özal Tıp Merkezinden gerçekleştirilecek canlı anjiyo-stent uygulamalarının uydu aracılığı ile tüm Türkiye ile paylaşılacağını, böylece Turgut Özal Tıp Merkezinin daha iyi tanıtılacağını kaydetti.
TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ..
Ramazan Özdemirin en büyük çalışma grubunun başkanlığına seçildiği Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), toplumsal ve mesleği eğitimi, araştırmaları destekleyerek Türk halkının kalp-damar sağlığını korumak amacıyla 1963te kuruldu.
Halen 1500ü aşkın üyesi bulunan TKDnin, Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) ve Dünya Kalp Federasyonu (WHF)nun da üyesi olduğu, bu uzmanlık örgütlerinin yönetim kurullarında ve çeşitli çalışma gruplarında çok sayıda üyesinin başarıyla görev yaptığı bildirildi.
TKDnin amacı; kalp damar alanında yapılan araştırma, çalışma ve gelişmeleri izlemek, teşvik etmek, desteklemek, kalp ve damar hastalıklarına ilişkin mediko-sosyal çalışmalarda bulunmak, eğitici ve öğretici toplantılar düzenlemek, bu çalışmalar için vakıf ve müesseseler kurmak, dış ülkelerde bu konularda çalışan bilimsel kuruluşlarla işbirliği yapmak olarak ifade ediliyor.