SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Prof.Dr. Uzel'in Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlter Uzel, İnönü Üniversitesi'nde "Tıp Eğitiminde Diş Sağlığının Önemi" konulu bir konferans verdi.

Konferansla ilgili üniversitenin yayınladığı bülten şöyle:

"Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel, “ Tıp Eğitiminde Diş Sağlığının Önemi” başlıklı bir konferans vermek üzere üniversitemizdeydi.

Geçmişte üniversitelerin görevlerinin toplumların kültürlerini araştırıp, koruyup gelecek kuşaklara aktarmak ve alanında uzman kişiler yetiştirmekken günümüzde çok yönlü aydın tipi yetiştiren bir üniversite kavramının geliştiğini belirten Prof. Dr. Uzel’in verdiği konferansa Rektör Yardımcımız, Dekanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Diş Hekimliği alanında uzmanlaşmasının yanı sıra tıp tarihinde de uzman bir kişi olan Prof. Dr. İlter Uzel, konferansına tıp tarihinin başlangıcını ve gelişimini anlatarak başladı. Diş hekimliğini, diş hekimliğinin tıptaki yerini ve insan sağlığı açısından önemini de ele alan Prof. Dr. Uzel, insanlık tarihinin başlamasıyla birlikte hastalıkların ve hekimliğin de başladığını ifade etti.

İnsanlığa şifa kavuşturma olarak tanımladığı tıbbın henüz bilimselleşmeye çalışan bir alan olduğunu, bilim olmadığını dile getiren Prof. Dr. Uzel, tıp tarihindeki önemli kırılmaları ele alarak tıbbın ve hekimliğin inceliklerini işledi.

Antik uygarlıklarda ve özellikle Mezopotamya’da gelişen diş hekimliğinin tıptan ayrı düşünülmesinin yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Uzel, diş hekimliği tarihini kısaca anlatarak, diş sağlığının insan hayatındaki önemini vurguladı.

Konferansının sonunda Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşundan bu yana geçirdiği evreleri ele alan bir sinevizyon gösteriminde bulunan Prof. Dr. Uzel, önümüzdeki dönem açılacak olan Diş Hekimliği Fakültemizin heyecanını yaşayan akademisyenlerimizi de konuyla ilgili olarak aydınlatmış oldu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız