SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Asma'nın Kitabı Finalde Yarışacak

Prof.Dr. Asma'nın Kitabı Finalde Yarışacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın sembolü ve en önemli ihraç ürünü olan kayısı konusunda hazırlanan 2021 yılında Türkçesi, 2022 yılında İngilizcesi yayınlanan “Malatya Kayısısı” isimli kitap, ‘Gourmand World Cookbook Awards 2023’ün kazananlar listesine girerek finalde yarışmaya hak kazandı.

Gastronomi kitaplarının nobeli olarak adlandırılan Gourmand World Cookbook Awards 2023’te Malatya ekonomisinin can damarını oluşturan “Malatya Kayısısı” isimli kitap, kazananlar listesinde yer aldı. “Malatya Kayısısı” isimli kitap, ‘Gourmand World Cookbook Awards 2023’ün finalde yarışacak.

“Gourmand World Cookbook Awards 2023”de yarışacak olan Malatya Kayısı kitabı ve yarışma konusunda Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere dünyanın en kaliteli kuru kayısıların üretilip ihraç edildiği Malatya aynı zamanda kayısı konusunda uzmanlaşmış bir şehirdir. Her yıl yüzden fazla ülkeye ihraç edilen yaş-kuru kayısı ve kayısı çekirdeğinden ülkemiz yaklaşık 450-500 milyon dolar gelir sağlamaktadır. Malatya Kayısısını başta kayısılı yemek ve tatlılar olmak üzere tarih, sağlık, kültür, edebiyat, tarımsal üretim süreci ve diğer konularını sanatsal ve görsel öğelerle inceleyen kitap yaklaşık dört yıl süren titiz çalışmalar sonucu hazırlanmış, Türkçesi 2021 yılında Malatya Valiliği tarafından, İngilizcesi ise 2022 yılında Malatya Ticaret Borsası tarafından yayınlanmıştır.”

Özcan, büyük ödülü kazananların 25-28 Mayıs 2023’de İsveç’in Umea kentinde açıklanacağını kaydederek, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma tarafından yazılan kitap Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Yahya Karakaya, Hasan Demirbağ, Şeref Çakar, Faruk Korkmaz, Bülent Korkmaz ve Doç. Dr. Şahin Anıl’ın yer aldığı Editör Kurulu tarafından yayına hazırlanmıştır. Kitap iki kategoride E02 SINGLE SUBJECT (12 aday ile) ve E011 FRUİTS (9 Aday ile) 9-12 Mart'ta Kamboçya’nın Siem Rap şehrinde 9-12 Mart 2023’de yapılacak toplantıda değerlendirilecek, büyük ödülü kazananlar 25-28 Mayıs 2023’de İsveç’in Umea kentinde Dünya Gıda Sempozyumu’nda açıklanacak. Malatya Kayısı Kitabının ‘Gourmand World Cookbook Awards 2023’de kazananlar listesinde yerini alması ve büyük ödül için finalde yarışacak olması Malatya Kayısısı ve bizler için oldukça gurur verici. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

E02 TEK KONU KATEGORİSİ
Avustralya -Vegemite, PetaGray, Photos Brent Parker Jones (PRH – Brega Peyniri)
Breziya- Mandioca, Alex Atala (Alaude)
Küba- Don Huevo, el rey de la mesa, Jessa Garcia Rodriguez, Jorge Junco Monserrat (Artechef)
China - Hot Pot, Da Qi (China Intercontinental Press)
France - Le Sarrasin, Bernard Larcher, Louis Laurent Grandadan, Sophie Brissaud (La Martiniere)
Hindistan - Millet Kitchen, Indra Narayan (Notion Press)
Meksika -Aguacate, Avocadomania, Deborah Holtz, Juan Carlos Mena (Trilce - Rizzoli USA))
Slovenya -Strkjlji, dumplings of Slovenia, Janez Bogataj (Hart)
İsviçre -Pinsa, DanielaTaglialegne, Sven Oliver Neitzel (AT Verlag)
Türkiye - Malatya Apricot, Bayram Murat Asma (Malatya Commodity Exchange)
ABD- Jacques Pepin Art of the Chicken (Harvest)
Zimbab ve -African Kale, Makhosi Mahlangu, Jonathan Munyaradzi Chinaysia, Roger Colaniz, Paulin Maviva, Photos Prince Sivalo Malangu (Africa Food Revolution)

E11 MEYVELER KATEGORİSİ
Küba - La Pina, 20 recetascubanas, Aguedo Gonzalez Leal, Elexis Pino Valdes (Artex)
Ekvador- Primeraguiaculinaria del platanogourmet (ASOEXPLA)
Fransa- Petit Traite de la Noix, Alexandre de Lanoix (Le Sureau)
İtalya - I Pomodori a Raggi, Donatella Lippi, Jacopo Nori (Polistampa)
Meksika- Avocadomania, Deborah Holtz, Juan Carlos Mena (Trilce)
Portekiz -Laranjas de Portugal, Anabela Ramos (Ficta)
Türkiye- Malatya Apricots, Bayram Murat Asma (Malatya Commodity Exchange)
İngiltere Melons & other cucurbits, Richard Brown (Prospect Books)
ABD- Peach, Photos Amanda Greene (Bitter Southerner)

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Bayram Murat Asma (1 yıl önce)
    Bu haberi hazırlayan, yayınlayan ve yorum yapan dostlara teşekkür ederim. Yorumların birçoğu hak etmediğim düzeyde iltifatlarla dolu. Sanırım bu dost ve arkadaşlarımızın güzelliğinden kadirşinaslığından kaynaklanıyor. Ben sadece işimi yapmaya çalışıyorum. Allah Malatya'ya ve ülkemize o kadar güzel nimetler sunmuş ki Malatya Kayısısı da bunlardan bir tanesi. Kitap özel bir ekibin 4 yıllık bir çalışması sonucu hazırlanmıştır. Kitabın yazım ve yayına hazırlama ekibinde görev alan Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, Değerli Hocalarımız Yahya Karakaya, Hasan Demirbağ, Şeref Çakar, Faruk Korkmaz, Bülent Korkmaz ve Doç. Dr. Şahin Anıl’ın hiçbir maddi kazanç beklentisi olmadan, tamamen gönüllük esasına dayanan bir özveriyle katkı sunmuşlardır. Kitabın Türkçe baskı giderlerini karşılayan Malatya Valiliği'ne İngilizce baskı giderlerini karşılayan Malatya Ticaret Borsasına özellikle teşekkür ederim. İnşallah Mayıs 2023'de İsveç'ten güzel haberler alırız ve Malatya Kayısısının tanıtımına küçük de olsa bir katkı sunmuş oluruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    dünya kayısı başkenti olan malatyamızın kayısısna değer kazandıran sayın hocama çok teşekürler bu kitabın kayısımızın reklamı bakımında uluslar arası pazarda daha çok değer bulacağı aşikardır. milli gelirimiz olan kayısıya kimin emeği varsa her platformda değerlendirilmesi lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahit ÖĞÜT (1 yıl önce)
    Bu sene kısa süreliğine öğrencisi olabilsem de ünvanını ne kadar hak eden bir akademisyen olduğunu, mesleğine ne kadar aşık olduğunu farketmiştim. Haberi gördüm ve hiç şaşırmadım. İmrenilecek kadar bilgili bir insan. Malatya'ya katkısı ise yadsınamayacak kadar fazlaymış ve devam ediyor. Başarıları daim olsun umarım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Feramuz Karaca (1 yıl önce)
    Hocama başarılar diliyorum. Mutlu olduk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Kaysı denince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Prof Dr Bayram Murat Asma hocamızı tebrik ediyoruz. Kendisi hayatını Malatya kaysıcılığının gelişmesine vakfetmiş değerli bir bilim insanıdır. Böyle hocalarımızın değeri bilinmeli, kendileri onure edilmeli ve liyakati ile uygun görevler verilerek şehrimizi ve kaysıcılığımız için bilgilerinden faydalanılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rahmi Semiz (1 yıl önce)
    Malatya kayısıcılığına ve dünya kayısıcılığına emeği geçen Prof.Dr. Bayram Murat Asma hocamıza teşekkür ediyorum ** B.Murat Asma. ** Kayısı denince akla Bayram Murat Asma gelir Dünya hocamı tanır da Malatya görmezden gelir Kitap yazmış sayfa sayfa Sayısını kendi bilmez Dünya ilham alır amma Malatya kıymetmi bilmez Çeşit çeşit aşı yapmış Dilbay, eylül ve diğeri Kaysıya çok değer katmış Malatya bilmez değeri Kayısımız hocamızla Malatya dünya tekeli Hocam bize sembol olmuş Dikilmelidir heykeli. Rahmi Semiz 21.2.2019 Gürün Emek verenler emeğini esirgemiyorsa kayısıcılar olarak bizler neden vefa göstermeyelim. Kayısıya sahip çıkmak emeğe saygı ile başlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Korkmaz (1 yıl önce)
    "Her başarılı işin arkasında sevgi yatar". Bayram Murat Asma Hocamı ismen tanırdım ama yüz yüze görüşmemiz, gastronomi içerikli bir yazı yazmak üzere 2008'de Malatya'ya gelen, BBC'nin eski haber sunucularından Anita McNaught'un çevirmenliğini yaparken gerçekleşmişti. Kayısı hakkında bilgi alacağımız birini ararken bize onu tavsiye eden gazeteci Yaşar Karaaslan abimiz "Bayram Hoca yüz ağartır, ona gidin" demişti. İlk gördüğümde işine tutkuyla bağlı bir hemşerimi gördüğümü anladım. Bu güzel kitabın çevirisini yaparken de bilimsel çalışmalarında ne kadar özenli, dikkatli, detaycı olduğunu gördüm. Kitabın yazarı Profesör Doktor Asma'yı ve yayına hazırlanmasında emeği geçenleri, destek verenleri kutluyorum. Bu arada, ironiye gelin ki, Yeni Zelandalı Anita gazeteciliği bıraktı, İngiltere'ye dönüp organik çiftlik meracılığıyla uğraşmaya başladı; halen de uğraşıyor :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ufuk (1 yıl önce)
    Malatyanin yetiştirdiği önemli bir isim olan Bayram Murat Asmayı tebrik ediyorum. Kitabı her fırsatta öne çıkaran ziyarete gelen önemli kişilere kitabı hediye eden borsa başkanı ramazan beye de teşekkürler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Öncüler (1 yıl önce)
    Kayısı konusunda yaptığı çalışmalarla, Malatya'da kayısının kitabını yazan;yazdıkları kitapları ve ödüle layık görülen bu son kitabı ile sevgili dostum ve arkadaşım prof Dr Bayram Murat Asma 'yı tebrik eder başarılarının devamını diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmet Yılmaz (1 yıl önce)
    Kayısı konusu özelinde ve genel anlamda Malatyamızın çok değerli bilim insanlarından Prof.Dr. Bayram Murat Asma hocamızı şimdiden tebrik ediyor ve daha nice başarılara diyorum…Emeğinize ve yüreğinize sağlık…
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ufuk kalaylı (1 yıl önce)
    Yolunuz açık olsun bayram hocam bu ödülü fazlasıyla hak ediyorsunuz 2004 yılı biyoloji mezunu ogrenciniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (1 yıl önce)
    Malatya'mızın yetiştirdiği kendisini kaysıya vakfetmiş güzel insan bu güne kadar kayısı ile ilgili en fazla araştırma ve çalışmalar yaparak dünya konjektöründe Malatya Kayısımızı en güzel şekilde anlatan Değerli Arkadaşım Kardeşim Prof. Dr. Bayram Murat Asma yı kutluyorum...Kayısı ile ilgili kitabının başarıya layık görüleceğine inanıyorum...
    %100
    %0
    Yanıtla