SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Prof.Dr. Gezer, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Bağımsız Aday

Prof.Dr. Gezer, Büyükşehir Belediye Başkanlığına Bağımsız Aday
A- A+ PAYLAŞ

Prof. Dr. İbrahim Gezer, 31 Mart Yerel seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer’in 31 Mart yerel seçim süreci kapasında görevlerinden istifa ederek, Malatya Bağımsız Belediye Bakan Adayı olacağı öğrenildi.

Prof. Dr. Gezer’in bağımsız adaylık süreci çalışmalarını sürdürdüğü, 21 Ocak Pazar günü saat 14.00'de Kongre ve Kültür Merkezinde adaylığını, yol haritasını ve Malatya vizyonunu kamuoyu ile paylaşacağı bildirildi.

İBRAHİM GEZER KİMDİR?
1965 Malatya Akçadağ doğumlu İbrahim Gezer, İlk ve orta öğrenimini Malatya'da; yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesinde; Yüksek Lisansını Yüzüncü Yıl Üniversitesinde; Doktorasını ise Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Post Doktora için TÜBİTAK bursuyla İngiltere'de bulundu.

İhtisas alanının yanı sıra Akademik ve Teknik Eğitim, Yönetim ve Organizasyon, Sivil Toplum ve Sosyal Girişimcilik, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma gibi alanlarda çok sayıda proje yürüttü. 5 kitap, 15 araştırma raporu ve 100'ü aşkın araştırma makalesi yayımlandı.

2005 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte kısa adı BİLSAM olan "Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezini" kurdu ve burada çok sayıda proje gerçekleştirdi. Bu kapsamda 2009'da "Kurtuba Akademi"; 2010'da "İbn-i Haldun Sosyal Araştırmalar Merkezi"; 2011'de "BİLSAM Yayınları"; 2015'de "BİLSAM Kültür", 2017'de ise "Muhacir Akademi" ve "Dilkent Akademi"nin kuruluş çalışmalarını yürüttü.  

Malatya kamuoyunun entelektüel gelişimine yaptığı katkılardan dolayı 2011 yılında İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından "Üstün Hizmet Başarı Belgesiy"le ödüllendirildi.  

2011 ve 2013 yıllarında iki kez Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na seçildi ve 4 yıl süren bu görevi sırasında ajans bölgesi olan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde bölgesel kalkınmaya katkı amaçlı çok sayıda proje gerçekleştirdi.

Deva Partisi Kurucuları arasında yer aldı.

İnönü Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümünde öğretim üyeliği yapan ve 1 Aralık 2023 itibarıyla emekliye ayrılan Gezer, evli ve iki çocuk babasıdır.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • hoca (4 ay önce)
    hocam siyasi hayatının ikinci hatasını yapar...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Murathan (4 ay önce)
    Prof olmuş bir insan akademik kariyerinin zirvesinde olan biri, parti parti niye gezer anlamış değilim. Mevki makam hırsı bukadarmı olur. Vekillik seçimi oluyor başvuruyor, belediye seçimi oluyor başvuruyor, olmuyor parti değiştiriyor, yapma bunu hoca, siyaset farklı bir kulvar, sen akademisyen olarak da vatana millete hizmet edebilirsin, tabi amacın hizmet etmekse koltuk değilse...
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Şakamısın sen ya. hem akademik kariyer zirve diyorsun hem de makam mevki hırs diyorsun çelişkiye bak. Hocanın bir çok rektörlük teklifini bir çok bürokrasi görev teklifini ret ettiğini bilmesek masa başında kafasına göre yorum yapanları okuyacaz. Ayrıca Hoca hiç bir zaman seçime girmedi engel olanların yönettiği Malatya da yaşıyorsun. Bişey söylemeye gerek yok. bu kadar bilgi birikim, şehri çalışan birisi bu şehre bişeyler katmak için aday olmuş emeğine kalsa baştacımız. iktidar olarak aday gösterilen leri görecez her defasında Cumhurbaşkanımızı ön plana koyarak seçim süreci geçirerek oyumuzu verdiklerimizi eleştirelim biraz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Tamam işte arkadaşın da dediği tam olarak bu madem rektörlük teklifi gelmiş gitsin rektörlük yapsın siyasetle ne işi var
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif İpoğlu (4 ay önce)
    İbrahim hoca Malatya için bir şans umarım kazanır. Liyakat sahibi ve Malatya için yeni projeler, yeni modeller arayan, Malatya'nın gelecek 50 yılını etkileyecek çalışmalara imza atacak donanım ve birikime sahip. Artık karar Malatya halkının...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Yusuf (4 ay önce)
    Hayırlı olsun. İnşallah büyükşehire seçilir ve hakkıyla vazifesini yaparsa malatya bir an önce düze çıkar.halk olarak benim parti senin parti değil de çalışacak liyakat sahibi kişileri iş başına getirebilsek keşke.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bir Dost (4 ay önce)
    İbrahim Bey Malatya için gerçekten bulunmaz aday.Dürüstüğü,beyfendiliği vs.herşeyiyle makama yakışacak bir aday olur.Hayırlısı olur inşallah
    %45
    %55
    Yanıtla
  • kadir (4 ay önce)
    Hoca bunu deva partisine girmeden yapacaktın. Treni kaçırdın. Sabır edip çizginde kalmadın. Sabır gösterip ak partide kalacaktın. Tren kaçtı. Her şeyin bir zemini zamanı var... Artık zor.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • New Malatya (4 ay önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Nasıl yani Malatya’nın toparlanması için liyakat sahibi, mühendislik alanında profesör olan bir bilim adamının seçilmesi için deva, chp, x parti yerine illa ak partili mi olması lazım bu nasıl mantık işte bu yüzden çantada kekliğiz diyoruz. Sorgulamayı öğrenmek lazım adayın Malatyaya ne katacağını düşünmek lazım. Çerçiden sonra Malatya hşzmet görmedi maalesef gelen yatıyor eskiden bizle eşdeğer olan diyarbakır, kayseri, eskişehir, samsun uçtu gitti biz hala elazığla yaşıyoruz Allah rızası için malatyayı kim geliştirecekse ona oy verin artık
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 ay önce)
    Hocam adaylığınız Malatya'mıza hayırlı olsun Malatya'nın yeniden ayağa kalkması için yapacağınız katkılar çok önemli Allah yolunuzu açık etsin
    %49
    %51
    Yanıtla
  • avare kasnak (4 ay önce)
    patoz mühendisi hazan vakti oradan oraya savrulan yaprak
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Doğan Arıca (4 ay önce)
    Onca bilgi birikim donanım saygı duyuyorum ama zamanın siyaseti sizleri yarıştırırken saygıdan uzak yıpratır. Malatya için Belediye için eminim hazırlıklı bir şekilde projeleriniz ile geliyosunuz. Halk takım tutar gibi parti tutuyor malesef herkesin kutuplaştığı ötekileştirildiği şu dönemde inşallah birleştirici bir güç olursunuz. Hayırlı olsun Değerli Hocam
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Muhammed (4 ay önce)
    İbrahim Hoca ismi temiz kalmış biri. Uzun zamandır Malatya’ya sivil toplum nezdinde çok hizmet etmiş birisi. Hakkıda çok yendi. Malatyanın şu yıkılmışlığında, AKP cenahı bir birini yerken, diğer adaylara göre de en donanımlı kişi. İnşallah partiler ve diğer STK’lar destek olur ve şehir kurtulur. Malatyaya son 10-15 senedir yazık oluyor. Her şey de geriye gitti. Depremde tuzu biberi oldu.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Mst (4 ay önce)
    Prof Dr İbrahim Gezer Malatyayı en iyi bilen, Malatyayı en iyi çalışmış kişidir. Bağımsız aday olması nasıl olur bilemedim ama şayet partiler üstü kalır ve ismi üzerinde mutabakat sağlanırsa kulağa hoş geliyor. Güzel bir sonuç ortaya çıkar. Türkiye ye örnek olur. Partilerin üzerinde mutabaka sağlayabileceği en temiz adam
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Malatya (4 ay önce)
    İki adaydan hangisi önde görünürse, Bu sefer ya İbrahim Gezer veya Bilal Yıldırım demede yarar var diyorum. İşte o zaman bakın iktidar partisi malatyaya ne güzel hizmetler yapacaktır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Murat (4 ay önce)
    Hocam Malatya yi çalışan bilen ve İl geneli emekleri olan bir insan yolu açık olsun doğru isim doğru tercih.
    %46
    %54
    Yanıtla