SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Sezai Yılmaz ve Ekibine, YÖK Başkanından Kutlama

Prof.Dr. Sezai Yılmaz ve Ekibine, YÖK Başkanından Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, dünyada bir ilki daha başararak 7’li çapraz karaciğer naklini ikinci kez başarıyla gerçekleştirdi. Operasyonda 120 kişilik dev ekip görev aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün dünyada bir ilki başararak 7’li çapraz karaciğer naklini ikinci kez gerçekleştirdiğini duyurdu. Özvar, "Üniversite hastanelerimiz dünya çapında ilkleri başararak gururumuz olmaya devam ediyor. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü bu operasyonu ikinci kez başardı." dedi.

Çapraz karaciğer nakli operasyonlarından birinin Kırım’dan gelen anne ve kızına ait olduğunu belirten Özvar, İnönü Üniversitesi’nin Malatya-Boston iş birliğiyle bu alanda küresel bir öncülük yaptığını vurguladı. Nakillerin, aynı anda 14 ameliyathanede, 50’si cerrah olmak üzere 120 kişilik bir ekip tarafından eş zamanlı ve aktif şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

YÖK Başkanı Özvar, "Operasyonu başarıyla tamamlayan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve tüm ekibini kutlarım." ifadeleriyle ekibin başarısını tebrik etti. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 saat önce)
    Dunya TURKIYE MALATYA Seninle Ekibinle gurur duyor Hocam Cana Can kati yorsun Prof Dr Sezai YILMAZ Hocamiz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Erdal (4 saat önce)
    O kadar siyasinin içerisinde bir Sami Er hocamız ve ekibiynen ilgili twit atmış. Aferin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 saat önce)
    Vali hakim savcı kim varsa atandı rektör atanamadı bir türlü okullar açılacak yeni kadrolarla açılsa fena mı olurdu yalnız adayların arkası pardon dosyası sağlamki reis karar veremiyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 saat önce)
    İnönü üniversitesine rektör atanması için söylenen ve tarikatlar arası sıkı pazarlıklar yapıldığı iddia edilse de; Rektörlüğü tek hakeden Prof Dr Sezai Yılmaz dır. Gerisi hikaye. Eğer Malatya yı ve İnönü üniversitesini birazcık düşünen varsa Sezai hocayı rektör yapmaktır.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Arguvan (11 saat önce)
    Arguvanimizin gururu tebrikler
    %57
    %43
    Yanıtla