SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Proje Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:02:59
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) yürüttüğü destek programlarının tanıtıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Salonu’nda düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için katma değeri yüksek ürünlere yönelinmesi gerektiğini ifade ederek, bu ürünlerle elde edilecek gelirlerle 2023 hedefine varılamayacağını vurguladı. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bağlı bulunduğu FKA’nın bu illerde daha fazla proje üreterek, bölgede katma değeri fazla ürünlerin projelendirilmesi için çaba gösterilmesini, verilen desteklerin iyi takip edilip proje hazırlanarak desteklerden azami derecede yararlanılmasını istedi.

TÜBİTAK TEYDEB Baş Uzmanı Oğuz Özbay ise, endüstriyel araştırma ve teknoloji geliştirmek, yenilikleri desteklemek, özendirmek, izlemek ve üniversite-sanayi ilişkilerini geliştirmek TÜBİTAK’ın temel işlevleri arasında olduğunu dile getirerek TÜBİTAK’ın proje desteklerini dile getirdi.

TÜBİTAK olarak, teknoloji, araştırma ve geliştirme ile ar ge projelerine destek verdiklerini bildiren Özbay, “Bu işlevleri gerçekleştirmek için oluşturulan programlar ve planlanan faaliyetler Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülmektedir” dedi.

Katma değeri yüksek üretim konusunda da projelere destek verdiklerini söyleyen Oğuz Özbay, “Sanayi ürünlerine de destek veren kurumumuz, projelerinizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız