Uluslararası bilim dünyasında Türkiye patentli proje ve buluşların sayısını artırmak amacıyla yola çıkan MEF’in 21 yıldır yürüttüğü Proje Yarışması’na Malatya’dan katılan Malatya Lisesi öğrencileri projeleriyle göz doldurdular.
MEF Eğitim Kurumları’nın 21 yıldır düzenlediği Liselerarası Araştırma Projeleri Yarışması’nın ünü ülke sınırlarını aştı. Geleceğin bilim insanları olacak gençler İstanbul’da bir araya geldi. Türkiye’deki fen öğrenimini desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek ve onların “Geleceğin Bilim Adamları” olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla fizik, kimya ve biyoloji dallarında, lise ve dengi okul öğrencileri arasında düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışması’na hem Türkiye’den hem yurtdışından yoğun katılım oldu. Abhazya, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İsveç, İtalya, K.K.T.C., Kolombiya, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Tataristan, Tayland olmak üzere toplam 30 ülkeden projelerin katıldığı yarışmaya, Türkiye’den katılan 62 proje sergilenmeye değer bulundu.
Yarışmaya Malatya Lisesi’nden katılan İbrahim Kaya hazırladıkları Etlik Piliç Rasyonlarında Atık Kayısı Kullanımının Etlik Piliçlerin Gelişimi ve Bağırsak Bakteri Popülasyonu Üzerine Etkileri adlı projeleriyle ilgi çektiler.
Yabancı konukların ve akademisyenlerin dikkatini çeken projeler hakkında bilgi veren öğrenciler, gelecekte de araştırma yapma konusunda motive olduklarını ifade ederek, okullarının bilimsel çalışmalara verdiği desteği vurguladılar.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.