SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Proje İle İlgili Sunum Yapıldı.. Yeni Tören Alanı Ağustos'ta Tamam

Proje İle İlgili Sunum Yapıldı.. Yeni Tören Alanı Ağustos'ta Tamam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılacak olan Kent Meydanı (tören alanı) ile ilgili olarak Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından bir sunum gerçekleştirildi. 

Yeni Kent Meydanı ile ilgili yapılan sunuma, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanısıra Genel Sekreter Cemal Noğay, Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdulkadir Artan ve Kent Konseyi üyeleri, Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca, ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğretim Üyesi Akademik Heykeltraş Prof.Dr. Zakir Azizov ve Öğretim Üyesi Seramik Sanatçısı Fazıl Ercan,  Valilik AB Projeleri Koordinatörü Bayram Güngör ile Daire Başkanları katıldı.  

Öte yandan Kent Meydanında yer alacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeli ile ilgili Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünden Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mutluhan Taş’da online olarak sunum salonuna bağlanarak, görüşlerini dile getirdi. 

Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan Kent Meydanında yapılan ve yapılacak olan düzenlemeler hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler aktardı. Tasarı projesinin hazırlandığını belirten Aknişan, “Kent Meydanı için proje hazarlarken Atatürk Evi ve Tören Alanını referans alarak bir kompozisyon hazırladık. Bu alanda Atatürk Anıtı ve rölyef çalışmaları yaparak bir tören alanı oluşturduk. Mevcut tören alanı hem yetersiz hem de törenler sırasında trafik sorununa neden oluyordu. Yeni meydan düzenlemesinde bu sorun tamamen ortadan kalkmış olacak. Ayrıca meydanın altında bir otopark planladık ve bölgedeki otopark sorununu da çözmüş olacağız” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı kısa değerlendirme sırasında, “Meydanın üst yapısı ile ilgili proje çalışmalarımızı Malatya’mızı temsil eden her kesim ve kesitten temsilcilerin bulunduğu geniş katılımlı bir program düzenleyerek, Malatya’nın kanaat önderlerinin, STK temsilcilerinin, tarihçilerimiz ile sanat tarihçilerimizin de fikirlerini alarak sonlandıracağız. 

Meydan düzenlemesi şehrin genel kültürünü, tarihini, geçmişini, dününü ve bu şehirde yaşanmışlıkları içeren bir yapı formatında olacak. Ayrıca Cumhuriyetimizin temel değerleri bazında ve tören meydanı olması hasebiyle de bu alandaki çalışmalar daha bir önem kazanmakta.  

Kent Meydanı aynı zamanda şehrin büyük bir meydanı ve simgesi hüviyetinde olacak. Tören haricide vatandaşların yoğun olarak kullanacağı bir mekân haline gelecek. Meydanda yapılacak olan çalışmalarla alakalı olarak bu toplantı gerçekleştirildi. Kent Meydanının üst yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde önümüzdeki Temmuz-Ağustos ayı gibi tamamlamayı planlıyoruz. Arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda çok güzel bir eserin, Malatya’nın tanıtımı noktasında güzel bir mekânın oluşacağına inanıyorum” dedi. 

Bülten- malatyahaber.com

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Nurettin Akdağ (2 yıl önce)
    Sürekli yap boz hizmeti biraz şehrin gömeğinden çıkın o kadar yer var tam şehrin ortasına yapılıyor yarın ömür gün yıkılıp yeni bir düzenleme yapılacak Milyonlar boşa gidiyor trafik zaten bitmiş görende İstanbul zannedecek
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Feyza (2 yıl önce)
    Malatya trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden birinin tören alanı olması yanlıştı. Şimdi bu alan trafiği aksatmayacak şekilde düzenlenecek. Bence güzel olacak. Ancak hali hazırda bulunan ucube heykelin yerine daha düzgün bir heykel konulmasını rica ediyorum. Malatya’ya dışardan gelenler bu heykel karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Atatürk’ü daha iyi tasvir edecek başka bir heykel malatyamıza daha çok yakışır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Türkiye de şehir hastanesi olmayan tek büyük şehir biziz. Küçük şehirlerde bile şehir hastaneleri yapılıyorken Malatya halkının bu hizmetten mahrum edilip ufak tefek hastanelere mahkum edilmesi çok üzücü çok. Malatyalı olarak benim zoruma gidiyor. Sizin zorunuza gitmiyor mu sayın siyasiler.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Yıkılan belediye binasının olduğu yer daha önce yapılmalıydı..Ziraat bankasını esenlik marketini alelacele yıktılar yıllardır emekliler çay bahçesi gibi derme çatma alanı da meydana katıp adam akıllı bir meydan yapmadılar..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erkan (2 yıl önce)
    Biri demiş beton yığını kardeşim burası park değil meydan tören alanı yeşillik, su neden olsun
    %0
    %100
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    bu nedir arkadaş yavv.. yani orada 3-5 tane yaşlı ağaç var onları da kesip orayı da beton yığınına çevirecekler. ne gereği var böyle bir alana, 3-5 yılda 1-2 kere lazım olacak diye miting alanımı yapılırmış şehrin göbeğine. Belediyenin orası boş ve yeterli, hem de çok geniş alan. bir yerlere beton dökmekten vazgeçin artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Niçin bu şehrin Mimarlar odası böyle bir projede yok? Niçin bu şehrin şehir planlancıları odası yok? Sonra proje yapmışlar. Asıl olması gereken sivil toplum örgütleri yoktur. Ondan sonra yap boz tahtasına döner memleketin paraları savrulur gider.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    İnsanlar parklara meydanlara bina yapar tepkileri anlarım. Adam bina yıkıyor meydan yapıyor yine tepki. Bu mantık dışı yorumlar trol işidir başka birşey değil. Proje gayet mantıklı ve güzel olmuş. Teşekkürler Sn. Başkanım.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Yine çöl gibi beton yığını olmuş, meydanda yeşillik ve su yok. ayrıca Ordu evi önündeki Malatya manzarasını ve görüşünü engelleyen heykel de umarım buraya taşınır.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Bu heykel, Malatya manzarasını nasıl engelliyor? anlamadım.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Sıkıntın heykel mi? Atatürk mü? Görünüm mü?
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Sizin gibi sözde Atatürkçüler yüzünden çok çekti bu ülke. Atatürk demek heykel demek değildir, Atatürk, demek muasır medeniyetler seviyesine çıkmak demektir bu da heykellerle olmaz iha ve sihalarla olur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Cihat (2 yıl önce)
    Çarşıda bulunan meslek liseleri ve ticaret liselerinin yikimina neden tepki gösteriliyor okul zaman öğle arasında mahalle aralarında oluşan kavga gürültü çalıntı olaylarından dolayı carsinun göbeğinde okulları yıkılsın okullardan daha eski olan evler yıkılıp yerine apartmanlar dikeltiyorlar değer kaybı olmuyor ama çarşıda beton yığını okullarin kapanıp yeşil alana donusulmesi rahatsiz duyuluyor yıkılsın yeşil alan olsun çarşıda nefes alsın okullar merkezlere uzak yerlerde olsun ilçelerde yıkılan liseler bu okullardan daha eski ama kimse bir şey demiyor modernleşme fikriyle yapılan çalışmalar desteklenmeli
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)Cihat isimli kullanıcı yorumuna
    İşte işin özü de bu senin hala bunu anlamamış olman..... Babanın evi ile insanların ortak hatıralarının, yaşanmışlıklarının olduğu yerleri birbirine karıştırıyorsun. Konu okulun yıkılması değil şehrin hafızasının yok edilmesi....
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Yaşanmışlıklar ayrı şeydir kent belleği ayrı şeydir. Tarihi niteliği olmayan yapıları sırf siz orda okudunuz orda hatıralarınız var diye ve de depreme dayanıklı olmamasına rağmen ayakta tutmak akıl işi değildir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)Cihat isimli kullanıcı yorumuna
    Şehir merkezindeki okullar acilen yıkılıp şehir dışına taşınmalı yerlerine de şehrin akciğerleri olan yeşil alanlar yapılmalıdır. Yeşile karşı çıkıp betonu savunanlar insanlığını yeniden gözden geçirsin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Şkö yıkılmasın diye ortalığı birbirine kattılar halbuki orası yeşil alan olsa Malatya yüz kat prestiji artar resmen şehir nefes alır ve kernek huriyet ile birlikte şehrin en güzel dinlenme yeri olurdu 50 yıllık yere tarifi vs deyip şehrln bir gram gelişmesini istemiyor dar kafalı insnlar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Tören alanına ait görsel Atatürk evinin arkasındaki Halkeğitim merkezi ve H.H.Kölük Ticaret Lisesi de yıkılmış görünüyor bu konuda belediye neden bir açıklama yapmıyor. Eğer yıkılmayacaksa o zaman bu görsel ile Malatyayalıları neden kandırıyorsunuz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    Ben yaptım oldu Sunumu yapılan proje için selo başkan demiş ki “Meydanın üst yapısı ile ilgili proje çalışmalarımızı Malatya’mızı temsil eden her kesim ve kesitten temsilcilerin bulunduğu geniş katılımlı bir program düzenleyerek, Malatya’nın kanaat önderlerinin, STK temsilcilerinin, tarihçilerimiz ile sanat tarihçilerimizin de fikirlerini alarak sonlandıracağız. Şimdi siz bu söylediğiniz kişilerle ne konuşup tartışacaksınız. Bu yer seçimi için karar alırken bunlara sordunuz mu? Ya da bu konuda bir anket yaptınız mı? İşiniz gücünüz millete masal anlatmak. 800 bin nüfuslu şehre 4 dönümlük tören alanı işte sizin vizyonunuz ve dünya görüşünüz bu sn. Gürkan
    %100
    %0
    Yanıtla