SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Proje Kültürü İle Yetiştirmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığının TÜBİTAK işbirliği ile başlattığı "Bilimsel ve Sanatsal Araştırmaya Teşvik Projesi Çalışmaları" kapsamında Malatya'da "Bu Benim Eserim Bilim Şenliği" düzenlendi.

Malatya Öğretmenevi'nde düzenlenen "Bu Benim Eserim Bilim Şenliği"nde ilköğretim okullarındaki öğrencilerce geliştirilen ve bölge sergisine davet edilen 31 adet matematik ve fen dalındaki proje yer aldı. Sergini açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Çağımız bilgi, bilim, teknoloji ve iletişim çağıdır. Bu çağda en değerli ve en stratejik değer bilgidir. Kim teknolojide daha ileri giderse, o ülkedeki toplumlar daha güçlü ve mutlu olurlar. Çocuklarımızın ve insanlarımızın eğitimine önem vermek zorundayız. Çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamazsak, çocuklarımız da ülkemiz de gelecekte sıkıntı yaşayacaktır. Bilimsel yarışmalara büyük önem vermeliyiz. Çocuklarımıza verdiğimiz teorik bilgilerin pratikte uygulanması için onları teşvik etmeliyiz. Çocuklarımızın proje geliştirme kapasitesini arttırmalıyız. Geleceğin güçlü Türkiye'sini istiyorsak, çocuklarımızı çok iyi eğitmeli ve proje kültürü ile çok iyi yetiştirmeliyiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise bölge sergisi için 8 ilden toplam 91 adet projenin Elazığ'da düzenlenecek olan sergiye davet edildiğini, bunun 31 tanesinin Malatya'dan gidecek projelerden oluştuğunu söyleyerek, "Malatya hem proje katılımı ile hem de sergiye davette bölgenin en başarılı ili olmuştur" şeklinde bilgi verdi.

Vali Daşöz ve Milli Eğitim Müdürü Bulut, birlikte sergiyi gezerek öğrencilerden hazırladıkları proje hakkında bilgiler aldılar. Daşöz, öğrencilerin projelerini tek tek inceleyerek onları tebrik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız