Malatya'da, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "8.Ulusal ve Uluslararası AR-GE Destek Programları ve Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi" başladı.
Öğretmenevinde Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü’nün, sağlık sektöründe AR-GE faaliyetlerinin arttırılması, proje kaynakları hakkında farkındalık yaratmak ve proje yazımını geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitime, Malatya, Elazığ, Sivas ve Tunceli'den sağlık çalışanları katıldı.
Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hilmi Ataseven, "8.Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge Destek Programları ve Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi"nin açılışında Ar-Ge çalışmalarının çok önemli olduğunu ifade ederek, Ar-Ge'de yapılabilecekler noktasında, hedeflerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.
Ar-Ge'nin hayal kurmayı gerektirdiğine işaret eden Ataseven, "Hayallerimizi kurup, bir an evvel faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Ar-Ge çalışmaları alt yapı çalışmaları açısından önem verilmesi, ciddiye alınması gereken çalışmalar." dedi.
Malatya Sağlık İl Müdürü Nail Umay da sağlık alanındaki Ar-Ge çalışmalarının amacının daha modern tedavi yöntemleri geliştirerek, insanların tedavi sürelerini kısaltmak olduğunu belirtti.
Aşı ve ilaçların geliştirilmesi için dünyada çok ciddi paraların harcandığını anımsatan Umay, Ar-Ge çalışmalarıyla bunların daha az maliyetle gerçekleştirilebileceğini, teknolojik gelişme için Ar-Ge çalışmalarının yapılması gerektiğini ifade etti.
Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Kemal Şener ise Ar-Ge çalışmalarının büyük emek ve çaba gerektirdiğine değinerek, hiçbir başarının tesadüf olmadığını vurguladı.
Konuşmaların ardından Ulusal ve Uluslararası AR-GE Destek Programları ve Proje Önerisi Hazırlama Eğitim Uzmanı Dr. Nejla Can Güler, "Sağlık Bakanlığı Ar-Ge Yapılanması" konusunda katılımcılara bilgiler verdi.