Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde belediye öncülüğünde KOSGEB destekli girişimcilik projesine 90 kişi katıldı.
Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "KOSGEB projesi halkımızın ilgi gösterdiği bir projedir. Yaklaşık 120 kişi bu projeye katıldı. Bunlardan bir kısmının şartları tutmadı ve kendi istekleriyle ayrıldılar. 90 kişi kursa katıldı. Bizler katılan tüm vatandaşlarımıza bu hizmeti veriyoruz. Umut ederim ki bu katılımcılar arasında en az 20 kişi çıkacaktır. Bunlar yanlarında birer tane işçi çalıştırsalar bu bizim için büyük bir kazanımdır. Halkımız bu kursun devam etmesini istiyorsa girişimcilik ve hibe desteğinden faydalanmak istiyorlarsa belediyemize müracaatta bulunsunlar. Yeterli müracaat olduğu taktirde belediye olarak bu hizmeti devam ettireceğiz" dedi.
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM ) müdiresi Müjde Demirkazık ise, "Malatya ABİGEM olarak Doğanşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Doğanşehir Belediyemizde toplam 90 arkadaşımıza KOSGEB uygulamalı girişimcilik kursu verildi" diye konuştu.
Kursiyerlere, iş geliştirme, vergi muhasebe, markalaşma ve müşteri hizmetleri konusunda eğitim verdiklerini söyleyen Demirkazık, "Eğitime katılanlar işlerini kurarlarsa KOSGEB'in girişimcilik hibesi kapsamında verdiği 27 bin TL hibe girişimcilik kredisini, 70 bin lirada işletmelerinin birinci yılından sonra kredi olarak kullanabilecekler. ABİGEM olarak iş geliştirme desteğimiz sonuna kadar devam edecektir. Kombilerin kullanacağı destek ve hibelerle ilgili tüm bilgiler paylaşılmış durumda, katılımcı tüm
arkadaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.