SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ'nin Deprem Konutlarını İnşa Ettiği İkizce'de 3,7'lik Deprem..

TOKİ'nin Deprem Konutlarını İnşa Ettiği İkizce'de 3,7'lik Deprem..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 3.9, Yeşilyurt'ta da 3,7  büyüklüğünde depremler meydana geldi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 02.03'te merkez üssü Pütürge olan 3.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise aynı depremin büyüklüğünü 4, merkez üssünü ise Uluköy- Malatya olarak açıkladı.

Sabah 05.43'te de bu kez merkez üssü Yeşilyurt ilçesi sınırlarında olan, yer yüzeyinin 13 kilometre altındaki tabakada 3,7 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Kandilli, depremin merkez üssünü İkizce- Malatya olarak duyurdu.

Bu arada, 3,7'lik depremin merkez üssü olarak açıklanan Yeşilyurt- İkizce Mahallesi, 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya'da yeni yerleşim alanı olarak seçilen ve TOKİ tarafından halen konut inşaatlarının sürdüğü bölge.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Cafanalı (9 ay önce)
    Gölcük depreminde bir evin altı fay kırığı vardı adam evi sağlam yapmış çatlak dahi yoktu önemli olan sağlam yapmak LC Waikiki nın kisladaki binası 20 kat civarı tüm Malatya'da biliyorki altı su neden peki bu bina zarar görmedi çünkü sağlam
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Erkan (9 ay önce)
    Maşallah ne kadar çok deprem uzmanımız var.İkizcede fay hattı olduğunu hangi uzman söylemiş.Bostanbaşı nında zemini yapılan bütün zemin etütlerinde çok iyi çıktı ama hala bilip bilmeden konuşanlar var.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kemal (9 ay önce)
    Binadan çalma çırpma radye temeli kolonu kirişi Demir'i etriyeui bilime uygun yap fay hattından korkma.. örnek mi? İslahiye devlet hastanesinin altından fay geçiyor araştırın görün resimlerde.. deprem değil hırsızlık öldürüyor cemaat bunu unutma!!!!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    İnekpınarında İkizce köyünün doğusundan Elemenlik gölüne kadar uzanan İnekpınarında Fayı bulunmaktadır. Detay jeolojik çakışmalar yapmadan dar paydaşlarla yapılan projelerin yanından fay geçer deprem de olur.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Dejavu (9 ay önce)
    Fay hattının direk ikizcede olduğu yere sağlam diye konut yapiliyo komedi gibi Allah akıl fikir versin
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya (9 ay önce)
    O zaman çok iyi yere yani ikizceye ev yapmışlar, evler yapılmadan önce bilim adamları maalesef uyarmıştılar.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatya daki tokiler in olduğu kısımlar da aslında birer fay ben orda yüzey araştırması yaptım büyük kayalar kaç yıllarında bilinmez enerji boşaltmış gidip beydağini o hattı inceleyin siz de gözleriniz ile görebilirsiniz Tarih boyunca anadolu belirli tarihler de çok büyük depremlere sahne olmuş oralar da kimse oturmaz artı orduzu gelincik venk bölgesi boşuna seçilmedi kazı yapılırken o bölgenin muhtar ini bile kazıya sokmadılar siz anlayın durumu ne çıktı artık oralar da
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Muhtar da olsaydı (9 ay önce)Mehmet can isimli kullanıcı yorumuna
    Kazı yapılırken muhtarı goturmemekle büyük hata yapmışlar
    %100
    %0
    Yanıtla