SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İl Merkezinde de Kuvvetle Hissedilen 4.4 Büyüklüğünde Deprem

İl Merkezinde de Kuvvetle Hissedilen 4.4 Büyüklüğünde Deprem
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge sınırlarında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem il merkezinde de kuvvetli bir şekilde hissedildi.

AFAD, saat 16.19'da meydana gelen ve 4-5 saniye süren depremin yer yüzeyinin 9.6 km. altındaki tabakada meydana geldiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin merkezini önce Kale- Çanakçı, büyüklüğünü ise 4.3 olarak açıklarken, daha sonra depremin merkezini Pütürge- Balpınarı büyüklüğünü de 4.4 olarak değiştirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Malatya Pütürge’de 4,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. " dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Pütürge ilçemizde yaşanılan 4.4 büyüklüğündeki artçı depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun"

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da depremden etkilenen tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "An itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.

malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Deli (4 ay önce)
    Büyük deprem olacak ama er ama geç. Lakin, Devlet Belediyeler,kamu kurumları,Afad,Kızılay buna ne kadar hazırlıklı ? Ekmek,su,gıda,barınma, yakacak,ilaç vb. Herhangi bir hazırlık yok . kim nerede ne yapacak bellirsiz. İşi ciddiye alan yok. İnşallah birdaha yaşanmaz da halk birdaha perişan olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İstasyonda (4 ay önce)
    İstasyon tarafında hissetmedik.Hiç kimse de bahsetmedi. Şimdi haberde okudum deprem olduğunu. Rabbim esirgesin herkesi. Son olur inşallah. Geçmiş olsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (4 ay önce)
    Ecel birdir birdir değişmez
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Ecel birse damdan yada camdan atlayınız
    %69
    %31
    Yanıtla
  • filiz (4 ay önce)
    Bir betonun kalıba döküldükten sonra mukavemetini alması için 28 gün gerekli.. Dün dökülen beton bugünkü sarsıntılarla çatlamaz mı? Bu durumda ileride binada sorun olmaz mı? çünkü beton zamanla filizlenen bir malzeme.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • hkb (4 ay önce)
    Gecmis olsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şiddet (4 ay önce)
    Bu deprem diğerlerine benzemiyordu, eskilerinde bina aşağı yukarı da hareket ediyordu.. Burda yanal hareket oldu.. Ama şiddetli hissettik, uykudan uyandıracak kadar şiddetliydi..
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Geçmiş olsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Çöşnük tarafındayız hiç bişe hissetmedik siz nerdesiniz ki acayip şiddetliydi merak ettim
    %34
    %66
    Yanıtla
  • fırıncı köyü civarı
    %67
    %33
    Yanıtla