SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sandık Başında Silahlı Kavga... 2 Ölü 1 Yaralı

0
Güncellendi - 2019-04-02 04:45:05
Sandık Başında Silahlı Kavga... 2 Ölü 1 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde sandık başında çıkan silahlı kavgada 2 amca oğlu öldü, 1 kişi yaralandı.

İddiaya göre, Bölünmez Mahallesi'ndeki okulda, sandık görevlileri ile bir grup seçmen arasında yaşlı vatandaşa oy kullandırma usulü konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu silahla vurulan amca çocukları olan Hasan ve İlyas Aktaş, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda ölen Hasan Aktaş'ın babası yaralı Ali Aktaş ise 112 Acil Servis ekiplerince Pütürge Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Malatya Valiliği de, olayın 'yaşlılara oy kullandırma' yüzünden çıkan tartışmadan kaynaklandığını, 4 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

VALİLİK AÇIKLAMASI..

Bu arada, olayla ilgili olarak Malatya Valiliği'nden de yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"İlimiz Pütürge İlçesi Bölünmez Mahallesinde saat:10.00 sıralarında seçim sandığı başında “Yaşlılara Oy Kullandırma” nedeniyle yaşanan tartışma neticesinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, bu müessif olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 kişi Jandarma ekiplerince yakalanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "PÜTÜRGE'DEKİ OLAY BİZİ ÜZDÜ.."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.00 sıralarında Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3300 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Türkiye genelinde 56 milyon seçmenin kayıtlı olduğu bir seçime gidildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle sabah iyi başlayan ama daha sonra Malatya Pütürge'deki olay bizleri üzdü. Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ne yazık ki iki vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzdü. Gerekil araştırmalar, soruşturmalar yapılıyor. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu durumun partiler arası bir adeta sorgulamaya, partiler arası yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Özellikle dudaklarımız arasından çıkacak sözler önem taşıyor. Temennim odur ki bunun dışında herhangi bir durumun olmaması" dedi.

AĞBABA "ÇOK ÜZÜCÜ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Pütürge İlçesi'nde iki sandık görevlisinin öldürülmesine ilişkin ise "Pütürge'den üzücü bir haber aldık. Maalesef iki yurttaşımız seçimler nedeniyle yaşanan tartışma sonucu çatışmada öldürülüyor. Öncelikle şunu söylemek lazım ki; neresi olursa olsun hiçbir belediye başkanlığı veya hiçbir makam bir canın kaybedilmesinin karşılığı olamaz. Hele hele iki kardeşimizin, insanımızın hayatını kaybetmesi çok üzücü. Hiçbir makam ya da belediye başkanlığı iki kardeşimizin canına mal olmasına değmez. Umarım bir daha yaşanmaz. Herkesin sağduyulu olması gerek. Herkesin sakin olması gerekiyor. Sonuçta seçimler geçiyor. Seçimlerden sonra Türkiye'de yeniden bir hayat var. Hepimiz hep birlikte hangi siyasi partiden olursak olalım kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Birlikte yaşamalıyız; başka memleketimiz, ülkemiz yok. Birlikte yaşamanın koşullarını da en çok seçimlerde siyasetçiler, seçilenler sağlayacak. İki kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Umarım bir daha Türkiye bu olayları yaşamaz. Siyasetçilerde ortamı gerecek, insanları birbirine düşürecek, sadece oy için insanları ayrıştıracak söylemlerden derhal vazgeçmelidir. Pütürge'deki olaylar bize göstermiştir ki insanlar gerildikçe, siyasetçiler gerdikçe maalesef böyle olumsuz sonuçlar doğabilmektedir" açıklamasında bulundu.

"BU POLEMİĞE GİRMEYECEĞİZ"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Malatya'da sandık başında 2 kişinin öldüğü kavgayla ilgili açıklama yaptı. Çelik, şunları söyledi:

"Olay olduğu andan itibaren İçişleri Bakanımız yakın biçimde olayla ilgileniyor. Aynı şekilde Adalet Bakanımız. Cumhurbaşkanımız bundan büyük bir üzüntü duydu. Hepimizin için büyük üzüntü kaynağı.

Şimdi emniyet ve savcılık ortak bir çalışmayla bu işin sorumlularının açığa çıkarılması için bir çalışma yürütülecek. Sorumlu olan kimse mutlaka cezalandırılacaktır. Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımız lütfen çatışma çıkaracak, kavga ve benzeri olaylara sebebiyet verecek olaylardan uzak duralım. Bugüne daha fazla acı karışsın istemiyoruz.

Eğer herhangi bir mesele varsa ilgili görevlileri çağırarak olaya müdahale etmelidirler. Üzüntümüz büyüktür.

Biz bu meselede bu polemiğe girmek istemeyiz Mekanları cennet olsun. O açıklamada da partiler arası mesele gibi duruyor. Bundan uzak durmak gerekir. Partiler arasındaki bir husumet gibi sorumsuzluktan kaçınmak gerekir. Bu polemiğe girmeyeceğiz. Saadet Partisi camiasına ve ailelerine baş sağlığı diliyoruz."

AA- malatyahaber.com- hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Serkan (5 yıl önce)
    Secim günü aksam Alman televizionunda haberlerde yukaridaki binayi gösterdiler ve Türkiyenin dogusunda Malatya Sehrinde secim esnasinda iki kisi vuruldu diye haber verdiler. Inaninki bir Malatyali olarak utandim. Malatya böyle aniliyor. Tersi olmasini isterdim, yani iyi bir haberle anilmasini isterdim. Secim olur millet gider oyunu verir, kim kazanirsa calismaya baslar bu kadar basit. Bizde millet sanki savasa gidiyor. Güclü olan veya biraz güc kazanan 15 Temmuzda tanik olduk devleti ele gecirmeye calisiyor, kendisi gibi düsünmiyeni düsman ilan edip yok etmeye calisiyor. Böyle millet anlayisi olmaz, bu olsa olsa bölücülüktür.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    yerin dibine batsın böyle insanlıkmı olur git ömür boyu cezaevinde sürün
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuvayı Milliye (5 yıl önce)
    Aylardır siyasette süregelen seviyesiz, bel altı, kindar ve kan kusan siyasilerin gözleri aydın olsun. Kardeşi kardeşe vurdurdular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (5 yıl önce)
    AA dediğin o ilçedeki muhabirdir. Zaten ilçelerde bir iki muhabir olur. Onlar ya AA ya da İHA adına çalışır. Birde DHA var ama onun adına çalışanı görmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (5 yıl önce)
    demokrasi şöleni böyle olur ortadoguda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • pütürgeli (5 yıl önce)
    Anadolu Ajansı sizden haber alacağına siz alıyorsunuz. Yorum haberciliği bu... Memleketimizde olan elim bir olayın detaylarına bile ulaşamıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz Özcan ?. (5 yıl önce)
    Hayatın kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Malesef demokrasi sınavında sınıfta kaldık. Demokrasi her bireylerinin birbirine saygı duyduğu bir sınav dir.Lütfen biraz hoşgörü.
    0
    0
    Yanıtla