SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Radikal Kararlar Alacağız"

0
Güncellendi - 2018-08-29 02:45:41
A- A+ PAYLAŞ

  • Eski belediyenin bulunduğu alana da iki katlı meydan yapacaklarını belirten Polat, yol ve trafik düzenleme çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Eski Belediye meydanında yapılacak düzenleme için zemin etüdü çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Meydan üzerinde bulunan tüm yapıları yıkacağız. Zemin etüdü uygun olursa bir katı otopark, bir katı Esenlik market ve dinlenme alanları olmak üzere iki katlı meydan yapacağız” dedi.  Meydanın İnönü Kapalı Çarşısı ile birleştirileceğini de aktaran Polat “ Otopark yapmamız durumunda belediye meydanı ile İnönü Çarşısını birleştireceğiz. Bölgede otopark ihtiyacını da bir nebze gidermiş olacağız” diye konuştu.

Başkan Danışmanı Mehmet Güner ile birlikte Yeni Malatya Gazetesi’ne nezaket ziyaretinde bulunan, gazete ortaklarından Cevdet Barış ve muhabirleriyle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ziyarette bazı soruları da yanıtladı.

Eski Belediye Meydanında yapılacak düzenleme çalışmalarına ilişkin konuşan Başkan Polat, Eski TEKEL fabrikasının bulunduğu alanda yer tahsisi yapılan Ziraat Bankası binasının tamamlanmasıyla, eski belediye alanında bulunan tüm yapıların yıkılacağını ve ilk etapta geçici bir meydan düzenlemesi yapılacağını söyledi. Polat “Eski Belediye Meydanını tamamen yıkacağız. İlk etapta geçici meydan olarak düzenleyeceğiz ama daha sonraki süreçte zemin etüdü uygun olursa yerin iki kat altına ineceğiz. Bir katında Esenlik Market ve vatandaşlarımızın dinleneceği bir alan, diğer katı da bölge esnafı başta olmak üzere meydan civarını sürekli kullanan araçlara hizmet verecek şekilde otopark yapacağız. İnönü Çarşısı ile bu meydanı birleştireceğiz. Zemin etüdü çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Önümüzdeki dönemde trafik sorunu için yoğun çalışacağız”

Malatya Kent trafiğini rahatlatacağı ifade edilen, Fahri Kayahan’dan başlayıp Çöşnük Kavşağına bağlanan Güney Kuşak Yolu’ndaki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yolun Cemal Gürsel Mahallesi kısmında bulunan ve bir kısmı kentsel dönüşüm alanında kalan 3.5 km’lik kısmındaki sorunun çözümü için uğraştıklarını ifade etti. Toplam 12 km uzunluğundaki Güney Kuşak Yolu’nun 8 km’sinin tamamlandığını hatırlatan Başkan Polat şunları söyledi:

“Radikal kararlar alacağız”

“Şehir merkezinde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.  Kapalı Çarşı, Fuzuli Caddesi, Akpınar, Mısır Çarşısı, bu bölgelerde belli saatlerde ciddi bir yığılma söz konusu. Sorunun çözümü belli parametrelere ve radikal kararların alınmasına bağlı. Bunlardan bir tanesi kuşak yollarının aktif hale getirilmesi. Gerek Kuzey Kuşak, gerekse Güney Kuşak yolunun hizmete açılması bu trafiği rahatlatacak.  Güney Kuşak yolumuz Fahri Kayahan Bölgesinde başlıyor ve üst taraftan TOKİ bölgesinden devam ediyor. Cemal Gürsel, Kuyuönü Mahallesi, Fırat Mahallesi, Beydağı ve Kernek Mahallerinden Çöşnük yoluna bağlanıyor. 112 Acil Eylem Planı çerçevesinde 2 km etabının hizmete açılması sözlerimiz arasındaydı. Güney Kuşak Yolu toplam 12 km’lik yol. Bu 12 km’nin 2 km’sini bayramdan önce hizmete açtık.  Ama toplamda 8 km bitmiş durumda. 3.5 km’lik bir alanda Cemal Gürsel Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm bölgesinde bir sıkıntımız var. Kentsel Dönüşüm bölgesi kentsel dönüşüm ile açılmış olacak., 1 Km kısmı da imar uygulaması ile boşaltmak için çalışıyoruz. Diğer 2.5 km’lik alanı da kentsel dönüşüm ile boşaltmış olacağız. Dolayısıyla bu sorun da çözüldüğünde yol hizmete açılmış olacak ve Malatya trafiği açısından ciddi bir rahatlama sağlamış olacak.

Kuzey Kuşak Yolu’nda da eski SSK Hastanesi yanında başlayıp Ergenekon Köprüsünden devam edip, tren yolu paralelinden geçip Çarmuzu, Kaynarca, Melekbaba ve Eski Malatya yoluna bağlanıyor. Bu yolda sadece 1.5 km’lik alan kaldı. Burada da 72 tane ev var. Bu 72 evi boşaltmaya çalışıyoruz.  Ama şu an ara yollardan giderek yolu bağlamış durumdayız."

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • selami erdoğan (5 yıl önce)
    sayın başkan alacağınız bu radikal kararlar içerisinde özalper mahallesinde özalper sağlık ocağı karşısında 1. ve 2. cadde arasında 10 yıldır atıl bir şekilde bıraktığınız belediye imar planında da çocuk parkı olarak gözüke alanıda park yapacakmısınız. yoksa bu alanın yine odun ardiyesi tır ve kamyon parkı yeri gibi amacının dışında kullanılarak pislik böcek sinek üretmesine müsademi edeceksiniz. fahri kayahan gibi zengin muhitlere ve yol kenarında ki yerlere reklam getirisi yüksek, reytingi yüksek diye park yapmaya devam ederken bizim alan içerde kaldığından fakir bir semt olduğundan buraya park yapmamakta ısrarmı edeceksiniz. biz vatandaş değilmiyiz. biz size oy vermiyormuyuz. bizim çocuklarımızın parkta oynamaya hakları yokmu. ne yapalım yani devlet başkanımız sayın recep tayyip erdoğan'a mı yazalım herşeyi. siz bilirsiniz. önümüzde yerel seçim var. böyle giderse biz sizin ocağınıza park dikeceğiz galiba. karar sizin. son kararda milletin. nokta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (5 yıl önce)
    Yukarıdaki yorumları yapanların birçoğu galiba haberi okumamış. "Yerin iki kat altına inecegiz" diyor. Üstü meydan ve yeşil alan olacağını anlamak bu kadar zor mu acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    hacı bacı devam ederse millette de 31 mart'ta radikal kararlar alacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (5 yıl önce)
    Sorunun çözümü belli belediye otobüslerini kaldır trafik rahatlar
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Sayın Başkanım komple yıkın oraları yeşil alan yapın ama sadece yeşil alan birilerine rant kapısı yapmayın.Yapabiliyorsanız o bölge trafiğini yer altına alın merkeze koca bir meydan ve yeşil alan kazandırın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Erenler (5 yıl önce)
    En son aldığınız radikal karar sizi İran’a götürmüştü. Sizden istirhamım radikallikten vazgeçin. Pragmatist veya rasyonalist olmanız hepimiz için daha tutarlı olur. Not: Benden duymuş olmayın ama devrimini kutladığınız Humeyni’de radikalliğinden dolayı kaybetti. Benden söylemesi. ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (5 yıl önce)
    En son aldığınız radikal karar sizi İran’a götürmüştü. Sizden istirhamım radikallikten vazgeçin. Pragmatist veya rasyonalist olmanız hepimiz için daha tutarlı olur. Not: Benden duymuş olmayın ama devrimini kutladığınız Humeyni’de radikalliğinden dolayı kaybetti. Benden söylemesi. ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimin dediğine değil ne dediğine bakın (5 yıl önce)
    İyi niyetli idarecileri ve amirleri bitiren kraldan çok kralcılardır İnsan bazen gözünün önündekileri göremeye biliyor geçmişteki hatalara düşmemek için başınız kaldırmanız yeter sayın başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (5 yıl önce)
    Boşuna goy goy yapmayın 24 haziranda gidip yine oy verdiniz bunlara. Lafı güzaf hep boş yaygara peşindesiniz eyyamcılar sizi. #Chpbelediyeyegelecekdertlerbitecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (5 yıl önce)
    Demek radikal karar alacaksınız.Yani şimdiye kadar boş verdik anlamında itirafda bulunuyorsunuz.Hacı abi bu sefer size oy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (5 yıl önce)
    Bunlara yorum yapmaya gerek yok yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • M ZEKİ (5 yıl önce)
    Maşallah çok çalıştınız size oy veren memlekete ihanet etmiş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Şu ana kadar bürün oylarımı akp ye verdim ama,şu an inannın sizlerin resimlerini görünce içimden bunlaramı oy veriyoruz diyorum o kadar sempatik geliyorsnz
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (5 yıl önce)
    iki katlı meydan yapmak yerine yeşil yeşil alan yapmak daha iyi fikir; ya da var olan alanda peysaj çalışması yapıp yeniden halkın dinleneceği yeşil alana dönüştürkmek bence daha mantıklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Radikal kararlar alacakmis vay be?Komple boydan boya okudum acaba inonu ve kislaya tramvay mi yapacak dedim ben de? abi bu millete boylesi mustehak oraya kapali otopark yaptiracak. Yaptiracak diyorum cunku bu otoparki ve inaati kapali carsi baglntisini yaptiracak muhendis ve mimar yok ne yazikki Malatyada bu bir zaten para da yok gidecek 3-5 ortakli bir insaat firmasina burayi yapin otoparkini beraber isletelim diyecekler bizde hayal kuruyoruz haci baskan secim slogani olarak tramvay getiriyor diyoruz. Otoparktan bahsediyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Himalaya44 (5 yıl önce)
    Apollo hayırdır kime çalışıyorsun oyun yoksa neden oyunu vermeyeceğini açıkla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    ya orda da esenlik olmasın bi zahmet. madem esenlik yapacaksınız şimdikini yıkmayın o zaman... orada hiçbir yapılaşma olmadan güzel bir meydan yapmak çok zor değil...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (5 yıl önce)
    Başkanım güzel işler yapıyorsunuz umarım yeniden aday gösterilesiniz. Çalışmalarınız aynı ciddiyet ve verimlilikle devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (5 yıl önce)
    Kışla cad. ve İnönü caddesi.tek istikamet olmalı,karşı istikametin nasıl olacağınada çözümü siz bulun. Şu anda en büyük sorun Trafik. Trafiği dağıtamazsanız kilitlenir.Radikal kararınızı Trafiği farklı yönlere dağıtarak eritme noktasında gösterin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Sen o efendilerin kurtulup radikal kararlar al da arkanda durmazsak ayıplar olsun bize ıhtiyar
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    sayın başkan , çarşının tam ortasında otopark mı Olur, orayı iyice Çeşme keş bir hale getirrisiniz.Bence o meydanı tamamen yıkın ,esenlik marketi zemine indirin üstünü tamamen güzel bir millet kıraathanesi yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevko (5 yıl önce)
    Sayın başkan maşallah çok radikal bir kararmış çok şaşırdık! Bu kadar radikal alacağınıza şu istasyon kavşağındaki rezalete bir son verip köprülü kavşak ve aşt geçit projesi yapın. Büyük şehirleri saymıyorum gidin biraz kayseriye samsuna antep e bakın yol nasıl olurmuş bi görün. İki yıl 2018 olmuş 4 şeritli yol yapınca radikal karar diyorsunuz biraz vizyonunuzu geliştirin!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Yıl 2008 cemal akın başladı tokı fahri kayahan yoluna hala bu beceriksiz eller hala bitiremedi tabela artık çürüdü sayın başkan o yoldan otogara gitsek hastaneye gitsek yada batıya doğru gitsek trafik bu kadar yoğun olurmu ama sizin mantığınızda nereye giderseniz gidin illa çarşıya gidin iki yol parası verin az kaldı mart ayına vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    Sayin belediye başkanım Malatya merkezde bir çok yayalastirilmasi gereken sokak ve cadde var. Diğer illerde olduğu gibi bunu bekliyoruz .aynı zamanda stad da karşıya geçmeye çalışanlar rezillik yaşıyor. Sizden ricam stadın yanına bir kactane büyük geniş merdiven yapınız. Yolun karşısına geçmek için olmadık cillerme çekiyorlar görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • pırasa (5 yıl önce)
    Para varmı yoksa borcu 1 katrilyon yapmadan teslim etmem mi dediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (5 yıl önce)
    sarraflar çarşısı ve ayakbıcılar pazarıda yıkılıp akpınar meydanı açılmadan o bölgede rahatlama zor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Yerel seçim hazırlıkları hızlı başladı Yalan vaatlerle gümbür gümbür ?
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuzca (5 yıl önce)
    hacı başkanı dinledikçe ve uygulamalarını gördükçü, Ahmet Çakırın ayrıldığı çok net bir şekilde anlaşılıyor. Hacı başkan aydın ve çalışkan bir başkana benziyor. Geldiği ilk günden itibaren malatyanın 10 yıldır başkansız olduğunu yaptığı iyi niyetli ve etkili çalışma ile bizlere gösterdi.Umarım malatyayı çakırın ısrarla çekmeye çalıştığı siyasal islam çizgisinden modern ve yaşanabilir bir kente dönüştürmeyi başarır..aday yapılırsa ilk defa akpye oy vereceğim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz malatyali (5 yıl önce)yavuzca isimli kullanıcı yorumuna
    Ciddi misin yoksa kafa mı buluyorsunuz millet le bir malatya bu adamların ortak olduğunu kolkola gittiğini biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan basri (5 yıl önce)
    BENDE RADİKAL KARAR ALDIM SİZ ADAY OLURSANIZ OY VERMİYECEM
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (5 yıl önce)
    Sayın Başkan gelişmiş şehirler meydanları ile ünlüdür. Malatya'nın bir nebze olsun yeni cami meydanı, emekliler parkı vardı. Buraların mevcut Esenlik market ve Ziraat bankası yıkılarak dahil edileceği konuşulup tartışılırken sizlerden bu çalışmaları beklerken maalesef emekliler parkının yeniden düzenlenip esenlik market yapılacağını otopark yapılacağını duymak bir Malatyalı olarak bizleri üzmüştür. Yazıktır, yapmayın. ranta dönüştürmeyin. Mevcut esenlik market ile ziraat bankasını da dahil edin bu meydana şehrimizin güzel büyük bir meydanı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • TOPRAK (5 yıl önce)
    Oy çıkmaz hacı abi
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertlidayi (5 yıl önce)
    Yeşiltepede sokaklara kesme taş döşeyip 20 gün sonra kaldıran milleti aylardır canından bezdiren.eski buz gibi suyu fahri kayhana verip kaynar suyu bize laik gören .ulaşımda sıkıntıyı çözemeyen adam boş verin gidin betonculuğa kuyumculuğa devam edin bu işler size göre bir gömlek büyük
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    hacı bacı size oy moy yok. büyük şehire vizyon sahibi işinin ehli aday olmasa ak partili olarak oyum partiye değil adaya olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Sayın Başkanım İstasyon Kavşağı içinde alt geçit veya köprülü kavşak projesi yaparsanız bu hizmetiniz hiç unutulmaz ve hep Hayırla Yad edilir.Allah yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (5 yıl önce)
    Sayın Başkanım meydan çalışması diyorsun, esenlik market ne alaka o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Güzel yaparsan basakan 'nim tirafik rahatlarsa oyum senin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Aynen doğru. Yıllardır siz baştasınız. Barguzuyu siz yaptınız. Trafiği siz mahvettiniz. Ders alma yok. Danışma yok. Her şeyin doğrusunu ben bilirimciler sizi. Halkı insanı aptal yerine koyanlar 60 yıldır iktidara gelemiyorlar. Malatya sizlerden kurtulacak. Reisin her zaman adam gibi alternatifleri mevcuttur. Aksi durumda mhp adayı kim olursa olsun kazanacaktır.kahrolsun şucu bucular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (5 yıl önce)
    Sayın başkan malatyada çöp sahasına giriş yok çöp araçları ve hafriyat kamyonları için bulgurlu dönüşü kullanılıyor her gün kazaya davetiye çıkarıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Apollo (5 yıl önce)
    kusura bakma ama aday sen olursan sana oy falan yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen
    0
    0
    Yanıtla