SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rahmet, Mağfiret ve Bereket Ayı"

0
Güncellendi - 2019-05-07 03:36:47
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayının başlaması nedeniyle ilk teravih namazı Pazar akşamı kılındı, ilk sahur için kalkıldı. Bu arada Ramazan ayının başlaması dolayısıyla, siyasiler ve yerel yöneticiler mesajlar yayınladı.

İLK TERAVİH NAMAZI KILINDI

Ramazan Ayı’nın ilk gecesi 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece olduğu için 2019 Ramazan Ayı’nın ilk teravih namazı 5 Mayıs Pazar günü yatsı ezanının ardından kılındı. Malatya merkezde ilk teravih namazının kılınacağı yatsı ezanı saat 20.56'da okundu.

Ramazan Ayı Hicri takvimin 9. ayıdır. Üç ayların ise (Recep, Şaban, Ramazan) sonuncu ayıdır. Bilindiği üzere Hicri ve Miladi takvim arasında 10 günlük bir zaman farkı var. Bu zaman farkı nedeniyle hicri aylar miladi aylara göre her yıl 10 gün geriden başlamaktadır. Geçtiğimiz yıl 16 Mayıs’ta başlayan Ramazan Ayı 2019 yılında Hicri ve Miladi takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.

2019 yılı Ramazan Ayı’nın ilk sahuruna 5 Mayıs Pazar gününü 6 Mayıs Pazartesi’ye bağlayan gece kalkıldı. Sahur yemeği ise oruca niyet edilecek ilin imsak saatine kadar (Malatya merkez için saat 03.43) yenebilecek. İmsak saati sonrası oruç tutacaklar iftar saatine kadar yiyip içemeyecek.

Ramazan Ayı’nın ilk günü olan 6 Mayıs Pazartesi günü imsak ve akşam ezanı arasında 2019 yılı Ramazan Ayı’nın ilk orucu tutulacak. Malatya merkezde oruç tutanlar, ilk iftarı Pazartesi akşam saat 19.29'da yapacaklar.

Ramazan Ayı’nın 27. gecesi olarak genel kabul gören Kadir Gecesi bu yıl yani 2019 yılında 31 Mayıs Cuma’yı 1 Haziran Cumartesi’ye bağlayacak gece idrak edilecek.

Bu yıl Bu yıl Ramazan Ayı 3 Haziran’da bitecek, Ramazan Bayramı 4-5 ve 6 Haziran günlerinde kutlanacak.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde barındıran, On Bir Ayın Sultanı olan bir Ramazan Ayına daha ulaşmış bulunmanın engin huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Ramazan-ı Şerif, insanlığı zulmetten aydınlığa kavuşturan kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır.

Bu kutlu zaman dilimini anlam ve önemine layık olarak idrak etmenin, af kapılarını sonuna kadar açan Yüce Rabbimizin (cc) sınırsız merhametinden müstefid olabilmek için bulunmaz bir fırsat olduğunu asla unutmamak gerektir. Çünkü Şehr-i Ramazan aynı zamanda nefsani isteklere gem vurulan, nefislerin terbiyeye tabi tutulduğu manevi temizlik ayıdır.

Bu müstesna günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, cihanşümul mesajlarını çok iyi idrak etmeli ve bu güzellikleri hayatımızın her anına yayabilmeliyiz.

Özellikle fakir ve yardıma muhtaç insanlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizi, Aziz Şehitlerimizin emaneti olan Şehit Ailelerimizi ve Kahraman Gazilerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı, sofralarına misafir olmalı, onları sofralarımızda misafir etmeliyiz.

Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını Yüce Allah’tan dua ve niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyor, Yüce Rabbimizin (cc) af ve mağfiretine vesile olmasını diliyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Ramazan ayının; rahmet, bereket, kardeşlik ve yardımlaşma ayı olması hasebiyle dünya insanlığı ve güzel ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Her Müslüman kardeşimiz bu manevi iklimin güzelliklerini inşallah doya doya yaşayacaktır.

O Ramazan ki, şefkat ve merhamet duyguları deryalarla ölçülemez. Sevgi ve hoşgörü sınırsız güzellikleriyle insanımızı kucaklar. Böylece fakir öksüz yetişkin ve ihtiyaçlıların yaralarına merhem olunur. Yaşlı ve hastalarımızın gönülleri alınarak toplumumuz içerisindeki sevgi bağlarının güçlenmesi sağlanır.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın, yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımız ile İslam aleminin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyor, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine ve akabinde Ramazan Bayramına da sağlıklı bir şekilde birlik, beraberlik ve huzur içerisinde erişmemizi yüce Allah'tan niyaz ediyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Müslümanlar açısından mübarek üç ayların sonuncusu olan ve içerisinde bin geceden daha hayırlı olduğu müjdelenen ‘Kadir Gecesi’nin bulunduğu Ramazan Ayı’na kavuşmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz.

Mübarek Ramazan ayı; hoşgörünün, muhabbetin, şefkatin, merhametin ve rızkın bol olduğu önemli bir aydır. Her şeyden önce bu ay yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Bu ayda; yardımlaşmaya, dayanışmaya, muhtaçları gözetmeye, aramızdaki kırgınlıkların sonlandırılmasına, birlik-beraberlik ve kardeşliğimizin artmasına daha da önem vermeliyiz.

Bu vesileyle; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise kurtuluş olan Mübarek Ramazan Ayı’nın Malatya’mıza, ülkemize ve tüm İslam alemine barış, huzur, mutluluk getirmesini diler, tüm hemşerilerimin Ramazan Ayını en içten duygularımla kutlarım."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan; mesajında on bir ayın sultanı Ramazan ayının, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Gürkan, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı, rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mesajında şunları dile getirdi:

“Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesinin bu ay içerisinde oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum

Ramazan ayı; yoksulların gözetildiği, iftar sofralarının paylaşıldığı, aynı zamanda millet olarak yardımlaşma ve kaynaşma bakımından kaçırılmaması gereken bir fırsat ayı.

Ramazan ayının bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eder, tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Müslümanlar olarak mübarek Ramazan'a erişmenin iman, heyecan, niyet ve samimiyetini yaşıyoruz. Bolluğun, bereketin eksik olmadığı, birliğin, dayanışmanın ve hoşgörünün arttığı mübarek ramazan ayı içinde bulunduğumuz nimetlerin ve lütufların farkına varabilmemiz için en uygun zamandır. Yaşayacağımız bu manevi günler bizleri birliğe, kardeşliğe, paylaşmaya ve sevgiye çağıran müstesna günlerdir. Ramazan ayında, İslam coğrafyasında da yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, aynı zamanda Ramazan’da oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak birlik ve beraberliğe çevrilmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan Ayı, mucizelerle dolu bir aydır. On bir ayın sultanı Ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış ve huzur getirmesini temenni eder, tüm İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifini kutlarım. Bu mübarek ayın bütün müminlere, gönül coğrafyamıza, bütün İslam Âlemine ve beşeriyete hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yeşilyurt’ta Ramazan ayının huzur ve güven içerisinde geçmesi için gereken önlemlerin alındığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve personellerin hizmetlerin aksamadan sürmesi için 29 gün boyunca aralıksız bir şekilde çalışacağını sözlerine ekledi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde açacakları iftar çadırında 29 gün boyunca ücretsiz iftar yemeği vereceklerini dile getiren Başkan Çınar, “Barış ve kardeşlik ayında kıymetli hemşerilerimizle birlikte iftar sofralarına oturacağız. Gerek şahsım gerekse de Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve personellerimiz halkımızın huzurlu ve güzel bir Ramazan ayı idrak etmeleri için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Bizim tek gayemiz var o da; vatandaşlarımızın mutluluğudur. Birlikte yaşama duygusu, paylaşım ve dayanışma ruhumuzu güçlendiren mübarek Ramazan Ayının sorunsuz şekilde geçmesi adına üzerimize düşen sorumlukları yerine getireceğiz. Belediyemizin iştiraklerinden Yeşil Yurt İnşaat Şirketinin Yemek Fabrikasında hijyenik ortamlarda hazırlanacak yemekleri vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dini sohbetlerin yer alacağı buradaki iftar programlarında ayrıca Tiyatro Grubumuz tarafından Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları sahnelenecek. Bununla birlikte ekiplerimiz Ramazan Ayı boyunca vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi için lokanta, kasap, manav, pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini rutin kontroller dışında sık sık denetleyecekler. Ramazan ayı ile birlikte yılda iki defa genel temizliği yapılan ibadethanelerin genel temizliğine önem verilecek olup, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz camilerin temizliğinin yanında ilçenin genelindeki mahalle, cadde ve sokakların temizliğine büyük özen gösterecektir. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından hasta, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri ve toplumun dezavantajlı kesimlerine gıda, yakacak, giyecek ve eğitim gibi alanlarda desteklerimiz devam edecektir. Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın duygu yüklü manevi ikliminin ilçemizin dört bir tarafında hep birlikte yaşamak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için 7/24 çalışacağız” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Güder, “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemde kurtuluş olan Ramazan ayı, biz Müslümanlar için fırsat ayıdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemde kurtuluş olan Ramazan ayı, biz Müslümanlar için fırsat ayıdır. Hak ile olan bağlarımızın güçlendiği, kardeşlik ilişkilerimizin pekiştiği Ramazan ayı, manevi iklimin dalga dalga yayılması ile birlikte unuttuğumuz değerleri bizlere yeniden hatırlatacaktır. Millet olarak, her Ramazan ayında olduğu gibi, bu Ramazan ayında da, yardımlaşmayı, ihtiyaç sahiplerini gözetmeyi, komşuluk ilişkilerimizi güçlendirmeyi her zamankinden çok önemsemeliyiz. Birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bugünler, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği için değerlendirilmesi gereken önemli günlerdir. Millet olarak Ramazan ayını, Ramazan’ın özüne layık bir şekilde değerlendireceğimize inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam coğrafyasında yaşanan acı ve gözyaşının son bulmasını temenni ederken, İslam aleminin, ülkemizin, milletimizin Ramazan ayını tebrik ediyor, Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ramazan Ayının başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Başkan Avşar mesajında, “Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı; kırgınlık ve dargınlıkların ortadan kalktığı, gülümsemenin sadaka olduğu, güçlünün güçsüze yardım ettiği, küçüğün sevilip büyüğün sayıldığı mukaddes bir aydır. Bu mübarek ayda, kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık alemine inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içerisinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Nefsimizle baş başa kaldığımız, yoksul kardeşlerimizin yaralarını sardığımız, zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofraya oturduğumuz, aynı safta namaz kıldığımız 11 ayın sultanı Ramazanı şerifin her yıl olduğu gibi bu yılda tüm güzellikleriyle Müslümanları sımsıkı sarmasını diliyor, tüm İslam aleminin bu mübarek ayını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ramazan ayının, nefisleri yıkadığını, gönülleri ayıkladığını, sofraları bereketlendirdiğini, içinde rahmet, mağfiret ve kurtuluş gizlediğini belirtti.

Ramazan ayının birleştirici yönüne dikkati çeken Sadıkoğlu, şunları kaydetti:

“Cenab-ı Allah'ın izniyle, bu yıl da 11 ayın sultanı Ramazan ayına ulaşabilmenin heyecanını ve manevi hazzını hissediyoruz. Hayatımızın gündelik telaşlarla, dünyevi kaygılarla sıradanlaşmaya başladığının farkına vararak, maddi ve manevi birçok güzelliğin yaşandığı Ramazan ayında dini gayret ve hassasiyetlerimizle kendimizi kontrole tabi tutmak bizler için fırsat olacaktır. Kalplerin anahtarı olan Ramazan'ın maddi kaygıların ve hırsların alabildiğince kuşattığı şahsi hayatımıza, aile ve toplum hayatımıza özeleştiri yaparak Kur'an, Hz. Peygamberimizin sünneti ve hayatı ile kaynaşma ve buluşmamıza vesile olmasını temenni ederim.

Cenab-ı Hak bizler için bu Ramazan'ı bir kurtuluş vesilesi kılsın, İslam âleminin ferahına, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile kılsın. Ramazan ayında yaşadığımız milletçe kenetlenmenin; tüm bir yıla yayılmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Aziz milletimizin yıllarını hep Ramazan bereketinde, günlerini hep Ramazan huzurunda yaşaması temennisiyle, tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- cnnturk.com

FOTOĞRAFLAR: Ramazan ayının başlaması nedeniyle Malatya Yeni Camisi'nde (Hacı Yusuf Taş Camisi) Yatsı ezanı öncesi vaaz verildi ve ezanla birlikte teravih namazı kılındı. (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kılıççı (5 yıl önce)
    Vekillerin, belediye başkanlarının her fırsatta mesajlarindan bıktık yeter artık istemiyoruz, nedir bu, acaba bu kutlama paralarını ceplerinden mi veriyorlar merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (5 yıl önce)
    Bizim camimizi paylaşsaydınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet dumanlı (5 yıl önce)
    Bu kadar basın çalışanına sahip olan selahattin gürkanın ramazan mesajı geçen yılın mesajını kopyala yapıştır yapmışlar. Oysa seçim öncesi mesajları çok anlamlı ve edebiydi koca Büyükşehir kopyala yapıştıra muhtaç olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Anca laf şow icraat yok maalesef malatya yüzde 70 oyun hesabını sorar
    0
    0
    Yanıtla