SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ramazan Ayı; Rahmetin, Bereketin, Hikmetin, Sabrın ve Sıhhatin Ayı"

A- A+ PAYLAŞ

Mübarek Ramazan Ayı bu gece sahurla başlıyor, ilk oruç 11 Mart Pazartesi günü tutulacak. İlk teravih namazı da Pazar akşamı kılındı.

Ramazan ayının ilk teravih namazı için camileri dolduran Malatyalılar, özelikle kent merkezinde bulunan Kernek Karagözler Camisi'ne akın etti. Yatsı namazının kılınmasının ardından teravih namazını eda eden vatandaşlar, depremde hayatını kaybedenler ile İsrail'in saldırı ve işgali altındaki Gazze için dua etti.

Namaz öncesi vaaz eden Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise Ramazan ayının önemine vurgu yaparak, bereketle dolu olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Malatya'da ilk oruç için imsak saati 11 Mart Pazartesi sabah 05.16, ilk iftarın saati ise 18.37.

MESAJLAR..
Bu arada, Ramazan ayı dolayısıyla bazı il yöneticileri mesajlar yayınladılar.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı
"Büyük bir özlemle beklediğimiz rahmetin, bereketin, hikmetin, sabrın ve sıhhatin ayı olan on bir ayın sultanı Ramazân-ı Şerif’e ulaşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan, tüm İslam âleminde manevi bir coşkunun yaşandığı; ibadetlerin yanı sıra elde olanın cömertçe paylaşıldığı, birlik ve beraberlik duygusunun en derinden hissedildiği mukaddes bir aydır. Kur'an-ı Kerim’in nazil olduğu ve oruç ibadetinin eda edildiği bir zaman dilimini ifade eden Ramazan ayı; sevginin hakim olduğu, kırılan kalplerin onarıldığı, komşuluk hukukunun arttığı, en önemlisi yardımlaşmanın ve dayanışmanın kurtuluş anahtarı olduğu ilahi bir fırsattır.  

Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun daha yoğun hissedildiği bu ayda, ülke olarak yaşadığımız depremin maddi manevi kayıplarını birlik ve beraberlik içinde hareket ederek atlatacağız. Çünkü bizler biliyoruz ki her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Bu düşünce doğrultusunda devlet ve millet olarak bir bütün içerisinde hareket edeceğiz. Bu mübarek ay hürmetine dileğimiz, çekilen sıkıntıların hayırlı sebeplerle son bulması ve ülke olarak feraha kavuşmasıdır.

Bu dua ve dileklerle, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek ramazan ayının başta Malatya’mız olmak üzere bütün İslam alemi ve insanlık için sağlığa, barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyor ve tüm hemşehrilerimize hayırlı ve bereketli Ramazanlar diliyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan ayının tüm İslam âlemi tarafından özlemle beklendiğini belirterek, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı, rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır. Ramazan ayına, hemen yanı başımızda yaşanan ve tüm dünyayı bir şekilde etkileyen savaşlar ve 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz deprem sonrasında yaşanan zorluklar ve sıkıntılarla bu yılda hüzünlü bir şekilde giriyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle bir yandan yaşanan savaşların sona ermesini, bir yandan da deprem sonrasında yaşanan sıkıntıların biran evvel son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. İnsanın kendisini disipline ettiği, iç dünyasını gözden geçirdiği Ramazan ayı, manevi dünyamızın her türlü olumsuzluktan arınması için de en büyük vesiledir.

Ramazan ayı hepimiz için kıymetli bir fırsattır. Özellikle ülke olarak hep birlikte yaralarımızı sardığımız bir dönemde, yardımlaşma geleneğimizi her zaman olduğundan daha fazla ön plana çıkarmalıyız. Ümit ediyorum ki bizler bu kötü günlerimizi hep birlikte paylaşarak aşacağız. Gün dayanışma ve paylaşma günüdür. Rabbim yapacağımız tüm hayırları şimdiden kabul eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eder, tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim" ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Çınar, yayımladığı mesajında; Onbir Ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayına kavuşmanın mutluluğunu yasadıklarını belirterek, “Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan Ayı; kırgınlık ve dargınlıkların ortadan kalktığı, gülümsemenin sadaka olduğu, güçlünün güçsüze yardım ettiği, küçüğün sevilip büyüğün sayıldığı mukaddes bir aydır. Bu mübarek ayda, kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içerisinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır.

Manevi dünyamızda müstesna bir yere sahip olan bu mübarek aya bizleri kavuşturduğu için Rabbimize hamd-ü senalar ediyorum. Sevgi ve merhamet kapılarının ardına kadar aralandığı Ramazan Ayını; özünde yer alan yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla, dua ve ibadetlerimizle layığıyla idrak edebilmeyi Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan Ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum.

Bu vesileyle başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan-ı Şerif Ayını en kalbi duygularımla kutluyorum. Ramazan’ın tüm insanlığa huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini diliyor, sevdiklerimizle bir arada sağlık ve sıhhat dolu bir bayrama ulaşmamızı temenni ediyorum.” dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu
"Mümin gönüllerin dört gözle beklediği mübarek Ramazan’ı Şerif ayına bir kez daha kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), “Eğer kullar, Ramazan’ın faziletlerini bilselerdi, bütün senenin Ramazan olmasını temenni ederlerdi” buyurmaktadır. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştiği bu mübarek ayın feyzinden ve bereketinden istifade edebilmek için en yakınımızdan başlayarak ihtiyaç sahibi akrabalarımızı ve komşularımızı gözetmeli, yardım elimizi uzatmalıyız. Kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi sonlandırmalı; birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için çaba göstermeliyiz. Rabbim, müminler için oldukça önemli olan bu mübarek aydan en güzel şekilde istifade edebilmeyi her birimize nasip etsin.

Bu duygu ve düşüncelerimle;

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif ayımızın milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları, yaptığımız ibadetleri, hayır ve hasenatları, sadaka ve zekâtlarımızı katında en güzel şekilde kabul ve makbul eylesin. Bizleri bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı’na erişen kullarından eylesin. Ramazan ayımız mübarek olsun."

malatyahaber.com- Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Reel (1 ay önce)
    Ramazan ayının hayri bereketi üstümüze olsun İnşallah, Mübarek olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla