SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Rehabilitasyon Projesi’ Kapsamında Çalışmaları Sürüyor

‘Rehabilitasyon Projesi’ Kapsamında Çalışmaları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’nın içme suyunun karşılandığı Pınarbaşı Kaptajında ‘Rehabilitasyon Projesi’ kapsamında çalışmaları sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak adına çalışmalarına devam ediyor.

Malatya il merkezinin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılandığı Pınarbaşı Kaptaj Kaynağının eskiyen içmesuyu iletim hatlarının yenilenmesi için ‘Pınarbaşı Kaynağı Rehabilitasyon Projesi’ kapsamında yapılacak olan 1 adet 20 bin m3 kapasiteli su deposu ve 9,5 km uzunluğundaki isale hattı aracılığıyla Malatya il merkezine ulaşacak.

Malatya İçme Suyu İsale Hattı 1. Kısım çalışmaların devam ettiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje çerçevesinde 9,5 km uzunluğundaki düktil borudan oluşan isale hattında sevkiyatı yapılarak çalışma sahasına indirilen bin 600 metre düktil borunun 700 metresinin döşendiğini belirtti.

DSİ Genel Müdürü Balta, projenin tamamlanması durumunda Pınarbaşı Kaptaj kaynağından gelen saniyede 3 bin 200 litre suyun 2055 yılına kadar Malatyalı vatandaşların hizmetine sunmaya devam edeceklerini söyledi.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hasan (6 ay önce)
    Sulama suyu kanalına bitişik, içme suyu borusu döşeniyor. Herhangi bir su taşkını olursa tekrar döşersiniz artık ayrıca pis suyu da bize içirirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla