SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektör Kızılay'dan 'Şarlatanlara İtibar Etmeyin' Uyarısı

Rektör Kızılay'dan 'Şarlatanlara İtibar Etmeyin' Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kanser tedavisi hastalara çağrıda bulunarak, “Kanser doktorlarımıza güven ve önerilerine tam uy.  Bunun dışında şarlatan istismarcılara itibar etme.” önerisinde bulundu.

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle sosyal medya hesabından açıklamalar da bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Onkoloji hastanemiz sadece şehrimize değil, bölgemize, tüm ülkemize şifa dağıtıyor. Kanser tedavisi yapan bir hekim olarak kanser gününde birkaç öneride bulunmak istiyorum. Kanser hastalarımızın sabırla tedaviye devam etmeleri çok önemli. Tedavi başarısı çok arttı.  Yine de en iyisi hiç kanser olmamak.” İfadelerini kaydetti.  

Prof. Dr. Kızılay, şu önerilerde bulundu, “Kanser olmamak için; 1. Sigara (nargile dahil) içme, 2. Alkol alma, 3. Obez olma, 4. İşlenmiş gıda da seçici ol, 5. Güneş (ultraviyole) ışınları ve radyasyondan (gereksiz BT ve film çekilmesinden) korun. 6. Üç haftadan uzun süren bir şikayetin varsa ihmal etme, doktora git. Bunlara dikkat edersen kanser olma riskini çok azaltırsın veya erken tanı ile tam tedavi olabilirsin.”  

Prof. Dr. Kızılay, “Kanser doktorlarımıza güven ve önerilerine tam uy.  Bunun dışında şarlatan istismarcılara itibar etme.” şeklindeki ifadeyle öneri ve uyarıda bulundu.  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kibar feyzo (2 yıl önce)
    Ağam bizle egleniyi..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Lafla peynir gemisi (2 yıl önce)
    Erken teşhis diyorsun sayın rektör, hastaneye geldiğimizde yüzümüze bile bakmıyor birçok hocanız, başlarından savıyorlar, hemşire olamayacak öğrencilerin elinde oyuncak oluyoruz... yalansa, yalan deyin ama Allah için doğru konuşun...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Dursun (2 yıl önce)
    Sayın Rektör Ahmet bey ben bir Malatyalı olarak Şerlatanlara ve sana itibar etmiyorum.
    %77
    %23
    Yanıtla