SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hızlı Zenginleşme'ye Hâlâ Yanıtları Yok, Habere Yine Engelletme Var!

'Hızlı Zenginleşme'ye Hâlâ Yanıtları Yok,  Habere Yine Engelletme Var!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) Rektörü Aysun Bay Karabulut ile kocası Ercan Karabulut, kendilerine yönelik haksız zenginleşme, yasa dışı ve keyfi uygulamalar, atamalar, personele baskı ve benzeri iddialara karşı, hâlâ  bir yanıt veremezken, bu konudaki iddia ve suçlamaları içeren haberleri yasaklatarak, olayları kamuoyunun gözünden kaçırma ve 'arşiv temizliği' çalışmalarını tam gaz sürdürüyorlar. Rektör ve kocası, yeni avukatları aracılığıyla, Malatya Adliyesi'nden, malatyahaber.com'un 3.5 ay önce yayınladığı 'MTÜ Rektörü 'Hızlı Zenginleşme'yle Dile Düştü' haberine de erişim engeli kararı aldırdılar.

MALATYA'DAN İLK ENGELLEME "MTÜ ÖYLE BİR YER OLMUŞ Kİ!.. MHP'LİSİ, TKP'LİSİ.." HABERİNEYDİ..
Daha önce, sonradan yollarını ayırdıkları İstanbul'daki avukatlarının aracılığıyla İstanbul Anadolu Adliyesi'nden,  malatyahaber.com'un haberine, yasa ve hukuka uymayan 'erişim engelleme' kararı aldıran, ancak bir başka haber için Malatya Adliyesi'ne yaptıkları başvuru reddedilen Rektör Aysun Bay Karabulut ile kocası Ercan Karabulut, 2022 yılında içerisinde yer alan iddialara ve suçlamalara yanıt veremedikleri haberleri engelletmek için, harekete geçtiler.

Rektör ile kocası, İstanbul'daki avukatlarından ayrıldıktan sonra Ankara'da anlaştıkları Avukat İbrahim Yalçınkaya aracılığıyla, ilk olarak malatyahaber.com'da 21 Ocak 2022 günü yayınlanan 'MTÜ, Öyle Bir Yer Olmuş ki! MHP'lisi, TKP'lisi..' başlıklı habere erişimin engellenmesi için 31 Ocak 2022'de Malatya 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdular. Hakimlik, karı- koca hakkındaki ciddi iddiaların ve suçlamaların bulunduğu söz konusu haberle ilgili 1 Şubat 2022 günü 'Erişimi Engelleme' kararı verdi ve bu karar üzerine, söz konusu haber yayından kaldırıldı.

Bu habere getirilen erişim yasağı ve malatyahaber.com'un avukatının yaptığı itiraz, malatyahaber.com'da (linki:https://malatyahaber.com/haber/mtu-oyle-bir-yer-olmus-ki-mhplisi-tkplsi-haberine-de-erisim-engeli-getirttiler) linkinde yer alan haberle kamuoyuna duyuruldu.

BİR ENGELLEME KARARI DAHA, O DA YAKLAŞIK 3,5 AY ÖNCEKİ HABERE..
Malatya Adliyesi'ne yeni avukatlarıyla yaptıkları başvuruyla 1 Şubat'ta 'erişimi engelleme' kararı aldıran rektör ve kocası, bu karardan aldıkları cesaretle bu kez de malatyahaber.com'da 23 Kasım 2021'de "MTÜ Rektörü 'Hızlı Zenginleşme'yle Dile Düştü" başlığıyla yayınlanan haberini 'yasaklatmak' için harekete geçtiler. İkilinin Ankara'da anlaştıkları yeni avukatları aracılığıyla 4 Şubat 2022 günü Malatya 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptıkları başvuru da aynı gün sonuçlandı ve bu habere de, yayınlandıktan 3.5 ay sonra erişim engeli getirildi.

Mahkeme, 4 Şubat günü, haklarındaki bir kısmı yargıya indikal etmiş, soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki ciddi iddia ve suçlamalar nedeniyle sıkıntılı olan rektör ve kocasının başvuruları üzerine, ‘..kişisel verilerin korunması ilkeleri ile bağdaşmayan ifadelere yer verilerek talepte bulunanların devlet idaresindeki ve toplumdaki yerinin küçük düşürüldüğü, mal varlığına ait özel ve kişisel verileri içeren belgelerin yayımlandığı, haber içeriğinde yayımlanan ve kaynak olarak alındığı belirtilen yeniçay (Yeniçağ) gazetesince yayınlanan böyle bir haber içeriğinin olmadığı, böylelikle haber içeriğinin kişilik haklarını ihlal eder mahiyette olduğu..’ gerekçesiyle erişiminin engellenmesi kararını verdi.

Oysa, iddialara ilişkin bilgi ve belgeler malatyahaber.com'un da elinde bulunmasına karşın, malatyahaber.com sitesi 23 Kasım 2021 günü, olayı detaylı olarak, aynı gün belgeleriyle birlikte zenginleşme ve diğer iddiaları yayınlayan Yeniçağ Gazetesi'nin haberinin de linkini ekleyerek, haberi  kamuoyuna 'yasal çerçeve' dahilinde, kişisel veri olarak nitelendirilecek bölümler açık olmayacak şekilde yayınladı. Yeniçağ Gazetesi'nin villa tapularını ve üniversite hesabından ikilinin araçlarına yapılan yakıt harcamalarını yazdığı ve belgelerin görüntülerini verdiği haberin bu bölümünden bahsedilirken, malatyahaber.com'da sadece ikilinin 3 yılda edindikleri 4 aracın plaka bilgilerinin bir bölümü kapatılmış olan  görsel yayınlandı.

Rektör ve kocası, Yeniçağ Gazetesi'ndeki 23 Kasım 2021 tarihli habere, İstanbul'da yerleşik ilk avukatlarının, bir hafta sonunda İstanbul Anadolu Adliyesi'nde, yer ve taraflar açısından yetkisi olmayan nöbetçi mahkemeden aldığı bir yasaklama kararıyla 'erişim engeli' getirirken, aynı gün malatyahaber.com'da yayınlanan haber için herhangi bir talepte bulunmadı.

Rektör ve kocası, yeni avukatları aracılığıyla 1 Şubat 2022'de malatyahaber.com'un, çok ciddi iddiaların yer aldığı 'MTÜ, Öyle Bir Yer Olmuş ki! MHP'lisi, TKP'lisi..' başlıklı haberine 'erişim engeli' yasağı getirildiğini görünce, daha önce herhangi bir başvuruları olmayan 3,5 ay önceki haberi de hatırlayıp, hemen bunun için de bir yasaklama kararı talep ettiler ve yine ilk kararı veren mahkemeden bu kararı aldılar.

YASAKLANAN İKİNCİ HABERDE NELER VARDI?
malatyahaber.com'un 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, erişime kapatılmış olan Yeniçağ Gazetesi'nin haberinin bulunmadığını da gerekçesine eklediği 'yasaklanan' haberinde; rektörlükten sonra ailenin zengineştiğine ilişkin iddiaların dile getirildiği, rektör ailesinin 2019'da Ankara- Çankaya'da, 2020'de İzmir- Çeşme'de aldıkları villaların fotoğraflarının yayınlandığı, haberdeki mali tabloda 2018 yılında icralık borçları olan ailenin 2021 yılında sahip olduğu mal varlığının listelendiği, rektör ailesinin 3'üncü villa olarak Malatya- Yeşilyurt Şahintepesi'ndeki bir villa projesine dahil oldukları, bu haberlerin yayınlanmasından birkaç saat sonra rektörün,  ne amaçla kurulduğu belli olmayan ve kamuoyunda tanınmayan bir kuruluş tarafından bir anda 'Yılın Rektörü' seçildiğinin ilan edildiği, rektörün ve üniversitenin resmi sitesinin paylaştığı, haklarındaki olumsuz haberi perdelemeye yönelik bu 'atraksiyon' "Haberden sonra gece vakti acele yılın rektörü seçiliverdi" spotuyla kamuoyuna duyurulmuştu.

Üniversite rektörü, akademik camiada hiç bilinmeyen bu ödüllendirmenin hangi koşullarda, kimler arasında nasıl yapıldığı belli olmayan, sadece seçimi yaptığı öne sürülen kuruluşun Türkiye ve KKTC'deki öğrenciler arasında yapılan anket ve araştırmalar sonucunda Rektör Aysun Bay Karabulut'un '2020 Yılının En Başarılı Rektörü' seçildiği, söz konusu kuruluşun yöneticisi olduğu öne sürülen birinin bozuk imla ve ifadelerle dolu yazısıyla açıklanmıştı.

Bugünlerde mucidi olduğunu övünçle ifade edip her yerde pazarladığı ‘KAYISIR’ adlı acı kayısı çekirdeğinden elde ettiği üründe olması gerekenden 132 kat fazla siyanür (zehir) bulunduğu haberleriyle yeniden gündemde olan  rektör, ‘yılın rektörü’ hikayesini seçildiğini daha sonra kapı kapı gezdiği medya kuruluşlarında övünçle duyurmuştu. Yasaklama kararıyla, kamuoyunun bu atraksiyonla ilgili bilgi sahibi olması da engellendi.

malatyahaber.com avukatları, 'MTÜ Rektörü 'Hızlı Zenginleşme'yle Dile Düştü' başlıklı 23 Kasım 2021 tarihli habere getirilen engelleme kararı ile ilgili de hukuki işlemler için harekete geçti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • ercan (2 yıl önce)
    sizler bu yayınla bunlardan hangi menfaat peşindesiniz
    %17
    %83
    Yanıtla
  • X Vatandaş (2 yıl önce)
    Bi'şey derdim de, Silivri soğuktur şimdi. O yüzden diyemiyorum. Ama beni anladığını düşündüğüm bir kitle okuyordur elbet bu haberi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sade Vatandaş (2 yıl önce)
    Hem zenginleşmeyi açıklayacak olsak avukat niye tutalım! Deriz ki; şuradan şu kadar maaş ,şuradan bu kadar gelir var ,şu kadar yıl biriktirdim bunu aldım ,bu kadar zaman daha biriktirdim ötekini aldım. Çok basit bir şekilde aklanırım ve kimse de hakkımda olumsuz haber yapamaz.Peki neden ayakkabı değiştirir gibi avukat üstüne avukat ya da avukatlar değiştiriliyor. Neden şaibeli görülen durumları ve kamuoyuna yansıyan durumlar için açıklama yapmaktan kaçınılıyor. Özel bir işletme olsa daha anlaşılabilir gelir,ancak devlet kurumu yetkililerinin kabul edilebilir bir tutumu değil. NOT: Rektörlerin dokunulmazlığı yok milletvekili değiller. En azından şimdilik değil. Çok şükür :)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sade Vatandaş (2 yıl önce)
    Avukat da değil avukatlar tuttuk o kadar boşuna mı ! Zenginleşmeyi açıklayacak verileri yoksa da avukatlar tutacak kadar paraları olduğu kesin. Ben bunların avukatlarının yerinde olsam paramı peşin isterim :) Dünya hali !
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Elbete bir gün bu ülkede adelet tecelli edecek,yaptıkları yolsuzluk ve uzunluklarının haberlerine engel getirmekle yaptıklarının üstünü kapatamıyacaklar.Bakalım nereye kadar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya Adına (2 yıl önce)
    Bu kadın nasıl ve ne şekilde hala o makamda oturabiliyor akıl alır gibi değil . Hakkında çıkan haberlerin iddiaların haddi hesabı yok , ki bu iddialar belgelerle somut bir şekilde haberlerde çıkmışken hala nasıl bir adım atılamaz. Yolsuzluk yapıldığına dair çok ağır ithamlar içeren haberleri mi çıkmadı , personellerin oradan oraya zorla ve baskı ile iftiralarla oradan oraya sürgün edilmesinin haberleri mi çıkmadı , hiçbir eğitimi vasfı olmayan insanların akademisyen olmasına dair haberler mi çıkmadı , makamına bir gün dahi uğramamasına dair haberler mi çıkmadı , kocasının üniversiteyi yönetmesine dair haberler mi çıkmadı , gazetecinin dövülmesine dair haberlere mi karışmadılar , bir facia olan rektörün intihal olayının haberleri mi düşmedi , Kayısırda siyanür faciasının haberleri mi çıkmadı , kademe ilerleme cezası alan bir insanın 10 yıl boyunca üst kadroya atanması yasak iken genel sekreter yapılmasının haberleri mi çıkmadı , yüzlerce insan ile mahkemelik olmasına dair haberler mi çıkmadı ve daha neleeeer neler çıkmadı e bunca delilli kanıtlı haberlere rağmen nasıl olabiliyor da bu kadın hala bu makamda kalabiliyor bu nasıl bir iş bir ALLAH ın kulu Cumhurbaşkanına bu durumları aktarmıyor mu ... Yazıklar olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Sayın editör bastacisiniz hatta o tacin yizdizisiniz ama sıkıldık bence yeter :))
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Sıkıldık diye nasıl diyebiliyorsunuz aklım almıyor ! Zaten basın susturulduğu için ükemiz bu halde . Basına konuşma haber yapma hakkı verilmediği için bu hallerdeyiz. Malatya Haber sonuna kadar bıkmadan usanmadan bu kadın ve bu kadın gibiler görevlerinden alınana dek haber yapmalı yapmalı ki ülkemiz huzura kavuşsun. Malatya Haber ve ekibine sonuna kadar teşekkür ediyoruz vatandaşa gerçekleri sunduğu için ve daha somut adımlar atmalarını bu haberleri belirli makamlara iletmelerini bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    İnsanlar sahte siz dpğruları yazdanız ne olur..Herkes beklediği ummak istediği sözleri hayatı yaşamak ile meşgul…!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur türkan (2 yıl önce)
    Ülkeyi yönetenler nasıl zenginleşiyorsa bunlarda öyle zenginleşmişlerdir !
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ceylan (2 yıl önce)
    Yahu malatyahaber editörleri siz de alemsiniz ha. Zenginleşmeye ne cevap verecek. Bal tutan parmağını yalamış işte. Hem şu milleti nasıl zehirlemiş onlara cevap versin. Birçok kanser hastası belki güvendi ve kullandı. Yazık günah. Rektörden cevap bekliyoruz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ADALET HALKIN SOPASIDIR (2 yıl önce)
    :)))))))) gülüyorum artık!!! büyük hardle yazıyorum anlamını herkes biliyor!! geliyor gelmekte olan... geldiklerinde tüm yolsuzluk dosyaları açılacak, geldiklerinde hepsinin dosyaları özgür medyada olacak ve herkes gerçek yüzlerini görecek!!! sn ağbaba kürsüde milyonlarca para alıp burslu okuyanlarıda gösterdi!! hiç utanma var mı? hiç allah korkusu var mı? izlediniz!! atanamamış öğretmenler çöp toplarken , utanmayanlar orda burda saltanat sürüyor. az kaldı geliyor gelmekte olan!! geldiklerinde aman yurtdışına kaçmayın ha!!! sakın kaçmayın!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gerçek BU (2 yıl önce)
    fırsatı değerlendiriyorlar.hızla zengin olmak için.bu iş için tam biçilmiş kaftanlar.bunlarda öteki tarafın hesabı olmaz.nasılsa arkaları kuvvetli.devlet herşeyi ayaklarının dibine sermiş.allah korkusu zaten yok. değmeyin keyiflerine.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kimsesiz (2 yıl önce)
    Bu saltanatın helbet bir gün bitecek. Bu kadar hak yemek, bu kadar vebal almanın Allah katında illa bir bedeli olacak. Niye bu kadar kibirlisin sayın hocam. Küçük dağları ben yarattım edasıyla geziyorsun ortalıkta. Neden kimse seni savunamıyor? Çünkü iyi yönün yok ki. Bunu kendi kendine sor. Eminim ki bu yorumların hepsini okuyorsun. En yakınında bulunan insanlar bile gitmeni istiyor. Nerde bi torpilli doldurdun üniversiteye. İş yapacak tek kişi kalmadı. Ömeri ezgiyi artık söylemiyorum bile. Allahın izniyle yeni yönetim gelinçe ilk işleri sahte evraklar ile gelen ezgi ve ömeri göndermek olacaktır. Üzelerek söylüyorum yazık bu millete.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sadece onlar mı Taha, Dilek belediye başkanının oğlu Mutlu, Temizlikçi Tırnak ustası Ezgi, Usulsüz alınan birçok ögretim üyesi, usulsüz herseye imza atan memurlar, işe gelmeyen yüzlerce çalışan, ortalıkta gözukmeyen maaş alan daire başkanı vs. Rektör bir değissin hepsi layığını Allahın izniyle bulacak.Malatya unutsa ben hatırlatacağım. Bu devran onlara kalmayacak.
    0
    0
    Yanıtla