Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli ve Başkan Yardımcısı Osman Güder, yeniden atanan İnönü Üniversitesi (İ.Ü) Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Başkan Mehmet Taneli ziyaret esnasında yaptığı konuşmasında, "Malatya'mıza ve üniversitemize birinci dönemde olduğu gibi ikinci döneminizde yine çok güzel işler yapacağınız kanaatindeyiz. İnönü Üniversitesi'nde özellikle AR-GE çalışmaları bizleri memnun ediyor. Bizler Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak, üniversitemizden ayrı düşmemiz mümkün değildir. Üniversitemiz ne kadar başarılı çalışmalara imza atarsa Malatya’ya büyük oranda fayda sağlar. Bunu sağlanabilmesi için Malatya halkıyla birlikte üniversite ve sanayi işbirliğinin en üst seviyelere çıkarılması gerekir. Halktan kopuk bir üniversite herkesin malumudur ki bir fayda sağlayamayacağı gibi o memlekete zarar verir. Her şeyin başında karşılıklı istişareler ve diyaloglar gelmektedir. Malatya Kırmızı et üreticileri birliği olarak üreticilerimize daha faydalı olabilmek için AR-GE çalışmalarının önemini biliyoruz. Bizlerinde yapmış olduğu projelerde üniversitemizde bulunan akademisyenlerden istifade etmek durumundayız. Tekrar göreve seçilen sayın rektörümüze de başarılar diliyoruz" dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "Bizler de üniversite olarak diğer sivil toplum kuruluşlarıyla olduğu gibi sizinle de çok iyi işbirlikleri yaparak başta Malatya olmak üzere ülkemize ve dünyamıza hayırlı ve başarılı işler birlikte yaparız. İnsanların güzel şeyleri konuşması kolay. Herkes güzel konuşabilir ama güzel iş yapmak zor. Her kurumun, üniversite de dahil yöneticilerin yaptığı işlerin hesabını devlete ve millete de vermesi gerekir. Biz de yaptığımız çalışmalarla ilgili bir kitapçık hazırladık. 2008'den 2012 yılına kadar üniversiteye ne kazandırdığımın resmidir. Yapılanlara bakmak lazım. 700 küsurlu hastane bin 50 yatağa çıktı. 7 olan fakülte sayımız 14'e çıktı. 3 olan enstitü sayımız 5'e çıktı. 33 yılda yapılan kapalı fiziki binaların yüzde 35'e kadar yeni bina yaptık. Hasta yakınları konuk evi yaptık. Ramazan ayında her gün 500 kişiye iftar yemeği ve sahur yemeği verilen bir hayır işi yaptık. Bunda Malatya Belediyesi'nin, Malatyalı işadamlarının ve hepinizin katkısı var.
Malatyalı hayırseverlerimizin üniversitemize 42 milyon TL'lik katkısı oldu. Diş hekimliği, hukuk, ziraat, iletişim, ilahiyat fakültesi ve ziraat fakültesi, uzaktan eğitim merkezi, yabancı diller yüksek okulu, BESYO oluşturuldu. 33 yılda açılan bölüm kadar yeni bölüm açtık. 17 bin olan öğrenci sayısı da 30 bine çıktı.
Aylık geliri 5,5 milyon TL olan hastanemizin temmuz aylık geliri 17 milyon TL oldu. Bunları gören görüyor. Görmeyenler için de çalışmaları böyle bir kitapta topladık” ifadelerini kullandı.