SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rezerv Alanlarla İlgili Salı Günü Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

Rezerv Alanlarla İlgili Salı Günü Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, kapalı kapılar ardında özellikle rantı yüksek bölgelerde, güçlü ve torpilli kişilere ayrıcalık yapılarak gerçekleştirildiği iddiaları, somut delillerle yüksek sesle dile getirilen rezerv alanları ile ilgili olarak nihayet bir bilgilendirme toplantısı düzenlendiği bildirildi. 

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, ayrıca rezerv bölgelerle ilgili olarak 21 Mayıs Salı günü bir toplantı düzenleneceğini belirterek, "Yarın (Salı) günü saat 11.00'de Fahri Kayahan'daki Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda rezerv bölgelerle ilgili kapsamlı bir bilgilendirme ve danışma toplantısı düzenliyoruz.

Rezerv bölgelerde hak sahibi olan vatandaşlarımız ve ilgili mahalle muhtarlarımızın, Çevre Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanımız ve bürokratlarımızın katılacağı bu bilgilendirme ve danışma toplantısına katılmaları önem arzediyor.

Rezerv bölge ile ilgili tüm detayların ve ilerleme planının konuşulacağı bu toplantıda, ayrıca varsa yeni rezerv bölge taleplerini de özellikle muhtarlarımız aracılığıyla Kentsel Dönüşüm Başkanımız ve bürokratlarımızla paylaşabilirsiniz." bilgisini verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Hakim (1 ay önce)
    Toplantı da,haklı olaraktan her kafadan bir ses yükselmekte.seçim zamanı mahalle mahalle vatandaşın ayağına gidenler şimdi rezil giden işler için bütün şehir için bir toplantı düzenleyerek vatandaşa hakaret edenler nasıl bir insanlık dışı anlayışa sahip olduklarını ifşa ettiler.işte bu şehirde her şey zıvanadan çıkmış halde.olmaz böyle rezillik.zorbaca rezerv alan uygulamasını kaldırmayanlar insanlıktan da nasibini almamışlardır.yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malayyalı (1 ay önce)
    Rezerv alanı ile ilgili mulefetin sesi çokmıyor acaba bunlardamı rant sağlamak istiyor böyle bir mantık olabilirmi vatandaşın evine arsasına çöküyorsunuz bu nasıl bir şey hukuk işlemez adelet yok olmuş kimse hakkını arayamaz olmuş bu nasıl bir ülkede yaşıyoruz kim bu vatandaşın haksız yere malına çöküyorsa inşallah cenazelerinde su bulamazlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (1 ay önce)
    Haddim değil ama Malatya Haber yazarlarından bir abimiz oldukça manidar ve önemli, rezerv alan uygulamasıyla ilgili bir hafta kadar önce,bir çalışma yayınlamıştı.rezerv alana karşı olmak ne haddimize.ancak zorbalıkla bir sosyal çalışma olmayacağını da inkar mı edelim.haksızlığa rağmen susup insanlığımızdan mı olalım.yazar abimizin dediği riskli yapı ilan edilen yer yok ama ben yaptım oldu anlayışıyla her şey kaotik bir hale geldi.diyecekler ki vatandaşlarımız istiyor işte isteyene yapın zorlamayla ve yalan yanlış bilgiler ile uygulama yapmaya çalışmayın.hiç bir şekilde rezerv alan çalışmasının iyi gitmeyeceği,Perşembe nin gelişi Çarşamba dan belli sözünün tam karşılığı olarak bir gün net ortaya çıkacak.ama o gün iş işten geçmiş olacak.sorun ne peki zorlamayın zorlayarak bir mülke dokunulmaz.bu bela getirir.eğer adil bir şekilde işler yürüse yolsuzluğun boynu vurulsa bütün halk ihya olacak ama namussuzluk bitmiyor maalesef.rezerv alan uygulaması yöntemiyle ve hukuk kuralına uydurulmaya çalışarak yapılması bile ne kadar sorunlu ve sıkıntılı gideceğinin ispatı ama isteyene saygı duymayıp ne diyelim.ancak zorlamayla yapılacak şey de zalimlik olacağını biliyorlar ancak yine de zorbalık yapacaklar.yapılacak bilgi toplantısı için ne kadar inandırıcı olacak hiç.yığacaklar bizleri oraya.kamuoyuna da biz halkı bilgilendirdik deyip talana devam edecekler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım (1 ay önce)
    Bu şekil de sorun yaşayan insanların hiç birine yardımcı olunabilir mi.rezerv alan ilan edilen mahalle 15 civarı.mahalle bazlı bir bilgilendirme ve insanları dinleme yolu çok mu zor olur.bir bütün olarak rezerv alanla alakalı bütün şehri bir noktaya toplayınca çok mu insanı bir hizmet vereceğinizi zannediyorsanız çok beklersiniz.yazık çok yazık.hatta bilgilendirmeden de önemli olan rezerv alan dayatmasını kaldırın madem çoğunluk istiyor diyorsunuz.dayatmayın toplantınız da sizin olsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Demokrasilerde dayatma olmaz. Haksahiplerine çoğunluk sağlamak kaydı ile rezerv alan, yerinde dönüşüm tercih edebilme hakkının verilmesi gerekir. Özet olarak; makul, kabul edilebilir uygulamalar esas alınmaz ise bir sonraki felakete kadar enerjimizi yapılan yanlışlıkları konuşmaya harcarız. Bunu insanlarımıza yaşatmayın.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Sade ve insani olan bu açıklama için teşekkür ederim
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ayrıca rezerv alan içerisinde kalan hasarsız tek katlı 250 metrekare aralı evleri yıkacağız demek çözüm olmaz. Üstelik karşılığında 2+1 daire verip borçlandırmak ya da 500-600 bin lira verelim yerini terk et demek Adalete hiç sığmaz. Yan yana 10-15 tane hasarsız apartmanları rezerv alana dahil edip milleti mağdur edip rant elde etmek kimsenin kabul edeceği bir durum asla olamaz. Kimseyi enayi ya da aptal yerine koymasınlar. Hukuk tecelli eder illa ki !
    %84
    %16
    Yanıtla