SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rezerv Bölgelerin İnşaat Sürecini Masaya Yatırdık, Aşama Katettik"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Mehmet Özhaseki yaptıkları ziyaretin detaylarını paylaşarak, Bostanbaşı ve Yakınca’da arsası uygun olan sitelerin rezerv alan içine alınabileceğini kaydetti.

Milletvekili Abdurrahman Babacan, “Bugün Ankara'da Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci ile beraber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız  Mehmet Özhaseki  ile buluştuk.  Buna göre; Malatya'da kapsamını ciddi genişlettiğimiz rezerv bölgeler ve bunlara ilişkin inşaat süreci ve detaylarını konuştuk.” dedi.

Ziyaretin detaylarını paylaşan Milletvekili Babacan, “Burada, ayrıca, rezerv alan noktasında talepleri olan Bostanbaşı ve Yakınca bölgelerindeki durumu da detaylı konuştuk. Buna göre, Sayın Bakanımız'ın talimatıyla bakanlık bu bölgelerde bir çalışma yapacak ve arsa büyüklüklerinin uygun olduğu sitelerde, bizim talep ettiğimiz brüt metrekare üzerinden konut yapımı noktasında devletimiz vatandaşımıza yardımcı olacak.” İfadelerini kaydetti.

Yerinde dönüşüm konusunu da Bakan Özhaseki ile konuştuklarını anlatan Babacan, “Yerinde dönüşümle ilgili gelinen süreci, burada vatandaşın karşılaştığı temel sıkıntıları; ve buna dair devletin imkanları ölçüsünde atılabilecek yeni bazı adımları talep ettik.” dedi.

Çarşı merkezi inşaatının planlandığı şekilde devam edeceğini bildiren Babacan, “Çarşı merkezi inşaatları planlandığı şekilde devam ediyor; gelinen son durumu konuştuk. Halihazırda başlayan inşaatların yanı sıra, çarşı bölgesindeki diğer rezerv bölgelerde inşaatların da planlandığı şekliyle devam edeceğini belirtelim. Planlamada herhangi bir aksaklık yok. TOKİ deprem konutlarında şehrin ihtiyacına göre yeni ihalelere çıkılacak; buna dair planlamayı konuştuk!” şeklindeki bilgileri de kamuoyu ile paylaştı.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptığı açıklamada, “Bakanımızla rezerv alan odaklı yaptığımız toplantıda, önemli gündem maddelerini konuştuk.Gelen talepler üzerine kapsamını genişlettiğimiz rezerv bölgelerin inşaat sürecini masaya yatırdık. Bu kapsamda önemli bir aşama kat ettik.  Yine Bostanbaşı ve Yakıncalı kardeşlerimizden gelen rezerv alan taleplerini görüştük ve nihayete erdirmek işin için önemli aşama kat ettik: Yerinde dönüşümle ilgili gelinen süreci de bakanızla detaylıca görüştük. Çarşı merkezi inşaatının son durumu da gündem maddelerimiz arasındaydı. Çarşımızın diğer bölgelerinde de inşaatlar hızlıca başlayacak. Yeni TOKİ deprem konutlarının ihalelerini yapılmaya başlandı. Sayın Özhaseki bu konuda bize büyük destek veriyor ve konuyla birebir ilgileniyor. Kendilerine şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • drs (1 hafta önce)
    o masadaki çayın rengi ne öyle, demliğin dibini süzmüşler gibi.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 hafta önce)
    Beğenmediğiniz Veli ağbaba gündeme getirir meclisi inletirse bu konuda bilgi verirler sanki.diğerleri paylaşımda rahatsız etmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 hafta önce)
    müstakil sağlam evin,sağlam 4 yıllık 3 katlı binanın rezervi mi olur?kimse neyin ne olduğunu bilmiyor padişahlıkla ,krallıkla yönetilsek daha adil olurdu daha şeffaf olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Rezerv alanla ilgili ne katetmişsiniz.yoksa rezerv alanla ilgili gereken katli yaptığınızı mı anlatmaya çalışıyorsunuz.Rezerv alan tam bir keşmekeş hale döndü.her yer rezerv alan.belediye başkanları her kim varsa kelle felli insanların evlerinin bulunduğu yerlerin tamamını rezerv alan ilan edelim,hatta Reisi Cumhurumuzun kısıklısından başlatalım.en az 100 ev yapılır.alt üstü malikâne de 3-5 ev var.hem İstanbul'da çok büyük konut sıkıntısı var.bu iş artık savaş olmuş anlayışıyla ve milletin mülküne ganimet gözüyle bakılır hale geldi.yazıklar olsun.isteyeni rezerv alanına dahil edin.ancak kimsenin malına ceberut bir anlayışla çökmeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Neyin masası bu, ameliyat masası mı.Konut rezerv alanı adı altında milletin yerine çöküyorlar.kimse aksini iddia edemez.kentsel dönüşümün temel dayanağı can güvenliği tehlikesi varsa özel mülkiyete dokunulur diyerek konut rezerv alanı ilan edilmektedir.şu an Malatya da can güvenliği tehlikesi durumu yok ki.her yer yıkıldı arsalar bakir hale geldi.işte burada çökme ve arsaların bikrini izale başlıyor.zorla özel mülkiyete dokunuluyor.zorlama varsa çökülür.çökülmüyorsa yerinde dönüşümle evini yapmak istiyorsa bu durumu devlet meselesi yapıp vatandaşa özel mülkiyetinde tasarruf hak gaspı yapılıp müsade edilmiyorsa burda art niyet vardır.kanunun takan var mı ki ülkede.yasa çok açık.can güvenliği mülkiyet hakkında önce gelir.iyi de can güvenliği tehlikesi iddia ederek dehşet bir yalana sığınılır mı.zorla konut rezerv alanına sokup milletin mülkünün yeri konumu kimliği katı belliyken kuraya sokarak vatandaşın canına ot tıkayarak hakkını katletmenin anlamı var mı.zorla konut rezerv alanına koyup;alt yapısı olmayan yerlerde ki gibi alt yapı maliyeti olmadığı halde makul ve yaşanabilir daire yapmayarak çok iyi bir hizmet ettiğinizi iddia ederek kimsenin hakkını da aramasına müsaade etmeyerek ne adil olamayan işlere imza atmaktadırlar.konut rezerv alanı çalışması iyi bir sosyal proje.ancak bazılarımız için zararına da olsa projeye cebren dahil edilmesi gasp değil de nedir.şimdi söylenildiği gibi olmayacak göreceksiniz.herkesin mülkünün kimliği;yeri, cephesi,konumu, katı belliyken kura yoluyla bağcı olan arsanın sahiplerinin nasıl can yakacaklarını göreceğiz.alt yapı sorunu olmadığı halde dairelerin yaşam kalite düzeyi için 130-140m2 niye yapmadılar diyeceğiniz gün elbet gelecektir.bu proje sorunlarına ilaveten,bir de bazılarımızın tamamen zararına olduğunu bile bile konut rezerve dahil edilmeleri var.işte en iyi bedel ödetenin kim olduğunu bildiğimiz bu düzende haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düsturuyla kanun dışı yaklamışlara imza atanlar hukuksuzluk etmekte ve ekonominin kahredici bir hale geldiği hayat evresinde birileri tarafından daha da yaşanılmaz kılmak için mücadele etmekteler.iyi olan bu sosyal projeleri birine zarar vererek yapılırsa projenin kendisi proje olmaktan çıkar.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 hafta önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Çok haklısınız Adem bey yazdıklarınızın virgülüne kadar katılıyorum bu gaspçılarla mücadele etmenin tek yolu rezerv alanlardaki arsa ve mülk sahiplerinin güç birliği yapıp birlikte hareket etmeleri aksi taktirde herkes çok pişman olacak ellerindekini de kaybedecekler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa abi dilekçemizi verdik.olumlu cevap gelmezse 1 ay dolmadan mahkemeye başvurmak çok önemli.birde utanmadan hak gaspı yapıyorlar.devlet adına yetkiler için sorun ne.olmayan riskli yapılar bahane edilerek konurt rezerv zorbalığı dayatılıyor.aile binası olan bizlere uymuyor.binasını kendi yapmak isteyen komşulara uymuyor.ayıp mı günah mı.nedir bu dayatma.isteyenler dahil olabilir.normalde rezerv alan dayatması hukuken mümkün değil.işte sorun burda.ülkede kanunu takan yok.ancak mücadele etmemek insana yakışmaz.bir ay dolmadan mahkemeye vermeli ve zorbalıkla mücadele edilmeli.maalesef ülkemiz sistemi o kadar rezil bir halde ki depremin acısını unutturacakları aklımıza gelmezdi.Şimdiden kolay gelsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 hafta önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Adem bey kardeşim bütün yapılanlar ve yapılmak istenenler sizin yazdığınız gibi yalnız mahkeme konusu şöyle dava açabiliyoruz ama üç ay içerisinde mahkeme karar vermezse hüküm kesinleşiyor itiraz hakkımız bulunmuyor yani kısacası kanun yolunu kararnameyle kapatmış durumdalar onun için birlik olmak gerekiyor herkesi bilgilendirmek gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Dediğiniz gibi kanun yolu kapalı diye aslında kanuna uymuyorlar.çünkü şu an Malatya da diğer deprem bölgelerinden rezerv alan ilan etmelerinin yolu riskli yapıyı bahane ediyorlar.bu sebeple arsalar üzerinde yerinde yeller esen yerleri dahi güncel fiyat değerlemesi yapacaklar.yıkılab yapının fiyat değerlemesini yapmak akıl işi mi.yok olan bir mülkün değer olarak görmelerinin nedeni işte dediğimiz gibi özel mülkü gasp etmek.şimdi şayet ülkede hukuk bir kişinin keyfine bakmıyorsa adalet kırıntısı varsa kimse kimsenin malına çökemez.bu arada oluşacak birlikte en ön safta olmasam namertim.şimdi kanununu aslında geçerli kılamıyorlar.çünkü depremden geriye bakir arsalar kaldı.üstadım bizim derdimiz isteyen rezerve dahil olsun.zorlama olmasın.işte Hatay'ın vekili bunu dile getiriyor.ancak Malatya'nın vekilinin olup olmadığını da merak ediyoruz.vu arada şu ana kadar cimere yazı yazıyorum.son göndereceklerimle 8 bulur.nasipse dilekçe sonucuna göre haftaya mahkemeye başvurup kanun belirttiği gibi riskli yapıların olmadığı bölgede mercekle riskli yapı arayan ve millete zorbalık yapılmasına sebep olanlara dur demek için dilimin döndüğünce mücadele edeceğim.ancak Malatya haber habercilik olmazsa ve bu haberlere devam etmezse bizim halimiz hal değil.malatya haberin sesimiz olmaya devam etmesini ve zorbalıkları dile getirmesini canı gönülden isteriz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer (1 hafta önce)
    Vergi Dairesi Başkanlığı önündeki altgeçidin hem ışıkları yetersiz, hem de üstü yarım açık olduğu için gündüzleri güneş ışığından dolayı göz kamaşması nedeniyle görme zorluğu çekildiğini Elazığ Karayolları 8.Bölge Müdürlüğüne bildirdim.Ancak bir sonuç yok. Buradan geçen binlerce araç var.Lütfen hepimiz bildirip baskı oluşturalım. Daha ne kadar kaza yaşayacağız? Malatyalı hemşehrim, ağlamayana mama yok. Lütfen biraz duyarlı olalım. Malatya Haber olarak bu konuda kamuoyu oluşturursanız daha etkili olur. Zaten sizden ve ER TV den başka elini taşın altına koyan maalesef pek yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 hafta önce)
    Sayın vekiller rezerv alanlar konusunda halka gerçekleri söylemiyorsunuz kendi aranızda ağzınızda birşeyler geveliyorsunuz çıkıp vatandaşa hikaye anlatıyorsunuz şehir merkezinde mülkü veya arsası olan hiç kimseyle görüşülmedi bilgilendirilmedi ortada bir yasa yok yönetmenlik yok cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle vatandaşın zoraki malına çökeceksiniz ayrıcalıklı kişileri bundan muaf tuttunuz bu nedenle kurumlara da bilgi verilmiyor vatandaş bilgilendirilmesin diye mülk sahiplerinin çoğu sessiz bir bekleyiş içerisinde oldu bittiye getirilip malları ellerinden gittikten sonra mahkeme yolu da kapalı olduğu için çok dövünecekler ama iş işten geçmiş olacak ancak şunu unutmayın ki yönetenler yetkililer ve ilgililer mazlumun ahı yerde kalmaz kimin ne hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var er geç tecelli eder tarih örnekleriyle dolu rezil ve zelil olursunuz nesliniz kurur unutmayın bunu.!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 hafta önce)
    Ya Allah aşkına yerinde dönüşüm imar izni için daha ne bekliyorsunuz? Şehir dışında yüzbinlerce Malatyalı perişan vaziyette bekliyor. Yazıktır, günahtır, kul hakkıdır. Allah'tan ve Mazlumun ahından korkun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mahmut ERDAL (1 hafta önce)
    Geçen hafta çevre şehirciliğe gittim. Oradaki yetkiliden Çavuşoğlu Mahallesinde tek katlı evimin REZERV alanda olup olmadığını sordum. Sisteme Ada/Parseli girdi, REZERV alanda olduğunu söyledi. İyide Evim HASARSIZ raporlu, bir sürü masraf yaptım içine o zaman deseydiniz burası REZERV alanı boşuna masraf yapmayın diye. Biz bilmeyiz Cumhurbaşkanının emri. Peki ne olacak evi yıkacakmısınız. Evet yıkacağız. Tebligat gelmedi gelince mi ? Evet. İyi de sağımda solumda hafif hasarlı apartmanlar var. Hasarsız olanlar var. Karot örneği alıp ona göre değerlendiririz. Peki ne vereceksin müstakil HASARSIZ evimin yerine? Metrekaresi düşer, 1 tane daire, üstüne DEVLET ne kadar borç çıkarırsa onu ödersin. Ya da DEVLET sana bir para önerir, Onu alır terkedersin. (ALNIMDA ENAYİ YAZIYOR SANIRIM) Sonra bir dizmeceler,... Vay efendim binalar yoruldu, yarın obürgün bir deprem olursa altında kalırsa DEVLET bunun sorumluluğunu almaz vs... (OTURUP AĞLAMAMAK ELDE DEĞİL) Bende yüzüne DEVLET yıkılan binaların altında kalanların sorumluluğunu önce bir hatırlasın, Sen sonra bu güzellemeleri yap dedim. Netice itibari ile kafaya koymuşlar çökmeye. İlgili mahkemelere bir an önce mağduriyet yaşanmaması ve mülkiyetinize çökülmemesi için başvuruların ivedilikle yapılması gerekli. Siyasilerin Malına mülküne nasılda dokunmuyorlar. Ama Vatandaşın vur sırtına. Merak etmeyin, olanları Allah'a havale etmeyeceğiz..!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (1 hafta önce)Mahmut ERDAL isimli kullanıcı yorumuna
    Bu apar topar geçirilen yağma yasası sizi mağdur edecek gibi. İlk tebligatta derhâl sıralı silsile yoluyla Anayasa Mahkemesi'ne kadar götürün. Elbette devlet inisiyatif alsın, yeri gelsin zorla yapsın ama GEREKENE, tamamen bilimsel, objektif ve kamuoyuna izah edilebilir şekilde yapsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 hafta önce)Mahmut ERDAL isimli kullanıcı yorumuna
    Evet Mahmut kardeşim aynen yetkililerin söylediği gibi olacak hani milletin vekilleri var ya o ağababalarının vekilleri müvekillerinin kan emicileri yüreği olan bir tane iktidarın vekili varsa çıkıp vatandaşa gerçekleri söylesinler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mert (1 hafta önce)
    Yorumlara baktım da herkes bir öneri sunmuş. Güzelde yapmış. Ancak gel gelelim adamların derdi bizler yada Malatya değil ki. Adamlar kendi nerden ne çarparız nasıl çarparız kendi yerlerimizi nasıl değerlendiririz. Bunun için gitmişler. Siz hala bazı SÜLÜKLERİN bizim için çalıştıklarını mı düşünüyorsunuz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • hasan (1 hafta önce)
    vallahi ben kendi adıma söyleyeyim: HER ŞEYİNİZ RANT bala konmuş sinek gibi.....
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)
    Tokiler ne alemde, ilk kurada ismi çıkan arkadaşım hala evini teslim alamadı neden mi, aynı ev birden fazla kişiye size çıktı denmiş, venkteki tokiler ne zaman kuraya eklenecek, Yeşilyurt desen ayrı alem ortada bir büyük boşluk var, kurada çıktı gelip almadı hikayesi değil, AFAD mesajı bekleyen bekleyene, kuzu olmayalım yetki sahiplerini sürekli uyaralım kimse uyuşukluk rehavetine kapılmasın. Yoksa insanlar kaç kış geçirir ortada, herkesin ağzında Hatay, Maraş bizi medya dahil es geçiyorlar eski yeni iktidar velilerimizin pasifliği bu. Birey olarak haklarımızı meşru yollarla savunalım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 hafta önce)
    Sayın bakanim 1milyon 500 binin yetmeyeceğini siz de biliyorsunuz Allahtan korkun ya 1 buçuk yıl bitti 2 ci yilla gireceğiz yerinde dönüşümle ilgili malatyada bir adım atılmadı para yetmiyor biyanda belediyeler arsaları talan ediyor biyanda hükümet daha metre kare 15 bin de hesaplıyor mutahitler 25 binde kim nerde bula 1 milyon parayı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bostanbaşı mağduru (1 hafta önce)
    Yerinde dönüşüm miktarı arttırılmalı. Mütahitler 1500 tl ye ev yapmıyor. Yerinde dönüşüme müracaat eden herkes mağdur.Bir an önce çözüm bekliyoruz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Eyüp (1 hafta önce)
    Cok basit çözümü var aslında. Zaviye mah. Heryer zemin+4 hatta karsımız zemin+8. Ama bizimki orta hasar zemin+3. İmarda 1 kat verilseydi simdiye yerinde dönüşümünden evimize tasınmıstık. Ama bostanbası öyle degil. 750 hibe 750 krediyle evmi yapılır. 1 veya 2 kat fazla cıkılsa mütahitle hemen anlasırız. Bunu uygulamak cokmu zor
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Hakan (1 hafta önce)
    Sarıcıoğlu dönüşmeli...Tastepe caddesi genişletilmeli..hidayet sehit fevzi taştepe rezerv oluyor ama o mahalleleri besleyen tastepe caddesi cok dar niteliksiz bir yol..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Sarıcıoğluna rezerv alan ilan edilsin çok berbat bi halde
    %100
    %0
    Yanıtla