SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim ile FKA Arasında Robotik Kodlama İçin Protokol

Milli Eğitim ile FKA Arasında Robotik Kodlama İçin Protokol
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı arasında, öğrencilerin robotik kodlama ve yapay zeka becerilerin geliştirmek amacıyla "Yaratıcı Geleceğin İzinde" projesi kapsamında protokol imzalandı.

Öğrencilerin teknolojik gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan "Yaratıcı Geleceğin İzinde" projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler protokol imzaladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, projenin hayırlı olmasını temenni ederek şöyle konuştu:

"Eğitim dünyası hızla değişmekte ve teknolojinin rolü giderek artmaktadır. Bu değişim, öğrencilerimizi geleceğin teknoloji odaklı dünyasına hazırlama sorumluluğumuzu daha da önemli hale getirmektedir. Önemli gördüğümüz bu teknolojik yenileşme konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Gerçekleştirmeyi planladığımız robotik kodlama ve yapay zeka eğitim projemizle geleceğin teknolojik gelişmelerine ayak uyduracak nitelikli bireyler yetiştirmeyi, öğrencilerimizin teknik becerilerini artırmayı ve düşünme kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle öğretmenlerimizin donanım ve beceri kabiliyetlerini artırmak, onların yetiştirdiği öğrencilerin yapacakları tüm çalışmalara ve projelere yansıyacaktır."

Proje kapsamında robotik kodlama, yapay zeka, donanım ve yazılım alanlarında öğrencilere 10 gün 80 saat eğitim verilecek, projenin koordinatörlüğünü ise Malatya Bilim ve Sanat Merkezi yürütecek.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • A Ali (5 ay önce)
    Tarih kitaplarını ingiliz tarihçiler değil Türk tarihciler yazdığı zaman milli eğtim olur bu zamana kadar eğtim kurumu inşallah milli eğtim oluruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Volkan (5 ay önce)
    Meslek liselerini kapatıp uzağa taşıyan bu yönetimle olmaz. İyice bitirmek için sanırım toplanmislar
    %100
    %0
    Yanıtla