SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sabancı Kültür Sitesi Yıkılıp Yerine Yenisi İnşa Edilecek

Sabancı Kültür Sitesi Yıkılıp Yerine Yenisi İnşa Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde hasar alan ve yıkımına karar verilen “Malatya Sabancı Kültür Sitesi” yerine yeni bir merkez inşa edileceğini belirtti.

Ölmeztoprak, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde hasar alan ve ilgili kurumlarca yıkılmasına karar verilen İstasyon Virajı'ndaki Malatya Sabancı Kültür Sitesi’nde  yıkım işlemlerinin ardından hızlıca inşaat çalışmalarına başlanılarak yeni bir kültür sitesinin kentte kazandırılacağını söyledi.

Kente kazandırılması planlanan yeni kültür merkezinin bir yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak,” Depremler  sonrası aldığı hasar boyutu ile gündemde olan Malatya Sabancı Kültür Sitesi için yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sonrasında hasar durumu hizmet vermeye uygun değil gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Devlet tiyatrosu da burada şehrimizin artık bir takım psikolojik  durumları başka bir safhaya taşınması gerekiyor, bunun içinde gençlerimiz, çocuklarımız şehirde farklı bir etkinliğin içerisinde olmalı. Bizde bunu desteklemek için merkezin yenilenme sürecini olabildiğince yakın bir zamana çekilmesini istedik. Yeni merkezin üç buçuk yıl gibi bir sürede tamamlanacağının belirtilmesi üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve  Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un özellikle eğilimi ile birlikte süre bir yıla çekildi. Merkez, Devlet tiyatrolarında hizmet vereceği bir kompleks butik yapı olarak bir yıl içerisinde tamamlanarak hayata geçmiş olacak. “ şeklinde konuştu

Milletvekili Ölmeztoprak kentte depremlerde hasar alan diğer kültür varlıkları ile ilgili de devam eden çalışmaları da yakından takip ettiklerini belirterek, şehrin yeniden imarı ve ihyasının her yönlü değerlendirildiğini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • drsn (1 hafta önce)
    yıkmayın kardeşim bari o kalsın anılar var o binada ve kentin hafızası var o binanın siluetinde şehir dışından geldiğim o binayı gördüğümde evime gelmişim gibi hissediyorum
    %34
    %66
    Yanıtla
  • bek (1 hafta önce)
    Bencede Sabancı ailesi bu binayı yapar.ama başka hesaplar varsabilemem.yan yana iki kültür merkezi olacağına bunuda şehrin başka yerine yapılsa iyi olmaz mı
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Yıllardır oraya bir YONCA KAVŞAK yapın diye kendimizi patlattık madem yıkılacak kavşağı genişletip oraya yakışan bir üst&alt geçişli modern bir kavşak yapın millet rahatlasın o kavşakta 3 kere yeşil ışık beklenen zamanlar oluyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (2 hafta önce)
    Milletin evi yıkılmış..bunlar heyhey de. Çekilmiş pehhhh
    %36
    %64
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Butik yani küçük bir kültür merkezi yapılacakmış. Bunların aklı bu kadar. Bunlar Malatya yı hala küçük şehir olarak görüyor. Butik yani küçük bir kültür merkezi yapmayı planlamıslar. Büyük şehrin küçük yöneticilerinden de ancak küçük projeler çıkar.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kadircan (2 hafta önce)
    İşyerimiz yok işimiz yok gelir yok tiyatroya gidecek adammı var. Devlet oraya para harcayacağına biran önce çarşıyı pazarı hayata geçirsin 5. Sınıf çok çok az gelişmiş!!! Ülkelerin pazarları gibi konteyner baraka olmadı çadır da esnaf iş yapmaya çalışıyor su yok hijyen yok toz toprak içinde illada şartsa Çerçi başkanımın dediği gibi rica edilsin yapar Sabancı holding. Belki fazlasınıda yapar istihdam yaratacak yatırımlar gibi.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • baran (2 hafta önce)
    Hasar gördük anladık. Yenisi ve daha sağlam, daha büyük, işlevsel bir yapı olması lazım. Lakin yapılacaksa şehrin göbeği sayılan bir yere yapılması lazımmı. Çevre yolunun göbeğinde hemde fırsat varken bu kurumları yayın fırsat varken vizyonsuz arkadaşlar. Yonca yol olacak köprülü kavşakların olacağı bir yere yapmak neyin aklı. İlerde geri dönüşü olmayan bir projeyi çevre yolunu kilitleyecek otopark sıkıntısı olan trafiği her geçen gün çekilmez olan bir yeri sıkılaştırmak neyin aklı. Sayın Sami er bir toki yardımcısı olarak malatyaya geldiniz kazandınız ama bir vatandaş olarak biz bunları görüyoruz ama siz göremiyorsanız yazık makamınıza. Yanlış olan 2 yer daha var söylemeden edemeyeceğim. 1. si Sabancı kültür merkezini karşısındaki Malatya kültür merkezi. 2. si Eski sigorta hastanesinin yerine yapılan Yeşilyurt belediye binası. Her ikisi ve yapılacak olan sabancı kültür merkezi yerleri. Ufkunuzu açın şehrinizi düşünün fırsat varken ama nerde vizyon ... Tabi en büyük iş sorgulamayan vatandaş olduktan sonra yapacak birşey yok......Layık olduğu gibi yaşasınlar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyalee (2 hafta önce)
    1990 da hizmete girmiş bir bina şehrin ihtiyaçlarına cevap veremiyordu şimdiye kadar yenisinin yapılması gerekiyordu ..
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kamu binaları 25 yılda bir yıkılıp yapılmaz. Gidin Almanya’ya 1900 tarihli binalar var ve kamu hizmeti vermeye devam ediyor. Bu şehrin 100.000 konuta ihtiyacı varken tiyatro binasını yıkıp yeniden yapmak izah edilemez.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Sahi Malatya da hemen yapılacak olan Malatya Öğretmenevi ne oldu. Varmı bir gelişme
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İstila devam ediyor (2 hafta önce)
    Her kuşu öptünüz . Sabancı kültür merkezi kalmıştı.Millet kent diyor, hafıza diyor.Yaşanmışlık diyor.Siz ne diyorsunuz? Liverimin kaytanı! Ne havzadayız.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kernekli (2 hafta önce)
    Kültür merkeziyle, Doğanşehir’deki roma surlarıyla uğraşın çok güzel, yıkın bi daha yapın tabi ihale alan kazansın. Depremden 15 ay geçmiş evimiz yok halen, ben artık dayanamıyorum bu şehri terk ediyorum. Siz kendiniz çalar kendiniz oynarsınız artık
    %69
    %31
    Yanıtla
  • 1 ay sonra bende yolcu ne işimiz var çivi çakılmayan memlekette kime lazımsa otursun.bekledik birşeyler olur diye.15 ayda ne oldu Allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Çerçi (2 hafta önce)
    Sabancı Kültür Merkezi depremden yıkılıyorsa bunu yenilemek Devlete düşmez. Sabancı Vakfı bunu kolaylıkla yapar. Eğer yapmak istemezlerse ve Devlet yaparsa o isim oradan kalkar/ kalkması gerekir. Koca Sabancı holding adını taşıyan binayı yenilemekten acizmi?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Efsane belediye başkanımız Çerçi siz misiniz? Eğer siziseniz herkesin cenazesine katılan, insanların sorunlarını sundukları çözüm önerilerini tek tek not ettirip ilgili ekiplere yapılmasını sağlayan bir şahsiyetin adıydı Mehmet Yaşar ÇERÇİ. Şu memlekete ne yapıldıysa Ahmet Münir ERKAL ve Mehmet Yaşar ÇERÇİ yaptı.......
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başkanım sizin naifliğiniz yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Y. Çerçi (1 hafta önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Allah razı olsun kardeşim
    0
    0
    Yanıtla