SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Sabır ve Yetenek Gerektirir"

0
Güncellendi - 2018-05-24 05:08:02
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasında bulunan halı dokuma atölyesi ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Halı dokumak sabır, dikkat ve kabiliyet işidir. El dokuması halıcılığını yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz” dedi.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER GELECEK KUŞAKLARA TAŞINIYOR

Unutulmaya yüz tutmuş el emeği göz nuru eserler Yeşilyurt Belediyesine ait Yeşilkonaklar da ki kursiyerler tarafından günümüze taşınıyor.

Medeniyetimizin bir parçası olan halı dokumacılığı Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasında bulunan halı dokuma atölyesinde hünerli ellerde can buluyor. Usta öğreticilerin verdiği eğitimlerle halı dokumayı öğrenen kadınlar bir taraftan kültürümüzü yaşatırken diğer taraftan ise aile ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasını ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  kursiyerlerle bir araya gelerek el emeği göz nuru eserleri yakından inceledi.

“EL SANATLARIMIZ KÜLTÜREL VE SOSYAL YAŞAMDA ÖNEMLİ BİR YER TUTMAKTADIR”

Kurslar hakkında Yeşilkonak yetkililerinden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Halı dokumacılığı, tarihimizin her döneminde ve sosyal yaşantımızda önemli bir yer tutmaktadır. Türk toplumunda ve doğu ülkelerindeki ev dekorasyonunda halı başlıca unsurlardandır. Halı dokumak sabır, dikkat ve kabiliyet işidir. El dokuması halıcılığı yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz” dedi.

“HEM EL SANATLARINI YAŞATIYORUZ HEM DE BAYANLARIMIZI ÜRETİM EKONOMİSİNE DÂHİL EDİYORUZ”

Halı dokumanın esası olan teknik, ilk kez Orta Asya Türklerinin bulundukları bölgelerde ortaya çıktığını hatırlatan Başkan Çınar, “Halıcılık sanatının gelişimi yine Türklerle olmuş ve günümüze kadar da ün salarak gelmiştir. Türk halısında kullanılan motifler ve düğüm tekniği uzun bir geçmişe sahiptir. Türk halıları, ister düğümlü ister düz dokuma olsun Türklerin en başarılı geleneksel sanatlarından birinin ürünleridir. Yeşilyurt’ta diri ve canlı tutulan örf, adet, gelenekler, görenekler ve el sanatlarıyla dikkat çekici bir geçmişe sahiptir. Yeşilyurt Belediyesi olarak el sanatlarının günümüze taşınması ve gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstleniyoruz. İlçemizin farklı bölgelerinde hizmete sunduğumuz Yeşilkonak ve Gençlik Merkezlerimizde açtığımız kurslarımıza katılan bayanlarımızın hünerli ellerinden eşsiz eserler gün yüzüne çıkıyor. İlçemizde el sanatlarının yaşatılması için ciddi imkânlar sunarken, diğer taraftan yaptıkları ürünleri satarak ev bütçelerine katkı sunan bayanlarımızı üretim ekonomisine dâhil etmiş oluyoruz” dedi.

“YEŞİLYURT’U EL ELE BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ”

Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasında bulunan halı dokuma atölyesinde yapılan halıların yanı sıra diğer açılan kurslarda yapılan çalışmaları da inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’u el ele vererek birlikte büyüteceklerini ifade ederken, kursiyerlerin çocuklarıyla yakından ilgilenip oyuncak hediye etti.

Tezgâhlardan dökülen motifleri oldukça beğendiğini kaydeden Başkan Çınar, “Bismillahirrahmanirrahim,La ilahe illallah ve rızık Allahtan” yazan halıya yakın ilgi gösterdi.

BAŞKAN ÇINAR ESNAFLARI ZİYARET ETTİ, SORUN VE SIKINTILARI DİNLEDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasında devam eden  el sanatları kurslarının ziyaretinin ardından Gündüzbey esnafıyla bir araya geldi. Başkan Çınar, ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunduğu esnafların sorun, istek ve sıkıntıları dinledi.

“ESNAFIN SIKINTISI BİZİM SIKINTIMIZDIR”

Esnafların huzurlu ve güvenli bir ortamda iş hayatlarını sürdürmeleri için belediye olarak üzerilerine düşeni yerine getireceklerini aktaran Başkan Çınar, “Esnafımız bizim için çok önemlidir, ekonomik dengeleri ayakta tutabilmek adına üzerimize düşen görevleri sırasıyla yerine getireceğiz. İlçemizin vazgeçilmez parçası esnaflarımıza kapımız her zaman açıktır. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız