SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sadece Bir Gün Değil, Her Gün Hatırlanmaktasınız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törenin ardından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi.

Programa Vali Hulusi Şahin ve eşi Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, kurum müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Vali Şahin,“Sözlerime bir selamla başlamak istiyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Ersin Tatar Malatya'mızda bulunuyor. Biraz önce de Valiliğimizi ziyaret ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tüm Malatyalı öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlayarak, Kıbrıs davasının ilk şehitlerinden birisinin de Malatyalı bir öğretmen olan, Şehit Kemal Özalper olduğunu ifade etti” dedi.

Şehitlik müessesesinin hep askerle, kollukla anıldığını ama yeri geldiğinde, milletin bekası için bu aziz Milletin her bir ferdinin, vatanımız için şehit olmaktan bir an bile geri durmayacağını ifade eden Vali Şahin: “Öğretmenlerimiz de en önde yürüyenlerimiz olarak bundan en çok nasibini alanlardan oldu. Bu kutlu davada, memleketin bekası davasında, bizler elimizdeki tüm imkanlarla, ülkemiz için mücadele ediyoruz. Öğretmenlerimiz de ellerindeki meşalelerle yolumuzu aydınlatarak bizlere yol gösteriyorlar” ifadelerini kullandı. 

Öğretmenliğin sadece bir meslek olarak görülmemesi gerektiğini belirten Vali Şahin: “Bunun milli bir dava olduğunun hepimizin farkında olması lazım. Öğretmenlik sadece okulda değil, hayatın tüm alanlarında var olan bir meslektir. Öğretmen; mahallede, bulunduğu köyde çok şeye etki eder, davranışlarıyla örnek olur ve o toplumu olumlu yönde değiştirir. Bunun sayısız örnekleri vardır. 

Bir toplumun ihyası ve inşası öğretmenlerin işidir. Bizim böyle kritik bir görevde pozisyonumuz, elbette ki aydınlık Türkiye yolunda hiç durmadan yürümek olacaktır. Bizler yüksek bir medeniyetin evlatlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi: “Asla şüphem yoktur ki Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır” öğretmenlerimiz sayesinde. 

Hepinizin Öğretmenler Gününü kutluyor saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Özdemir de kutsal mesleğin yüreklerinde taşıdıkları heyecanının her gün katlanarak arttığını söyledi.

Özdemir, "Üstlendiğimiz bu kutsal vazifeyi layıkıyla ifa ederek hiç durmadan, yorulmak bilmeden, yolumuzu daima aydınlatan bilginin ışığında Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirerek adanmış bir ömür ve bu öğre sığdıracağımız nice 24 Kasımlarımız olacak.

Sizler, bu cennet vatanın eğitim neferleri olarak yürüdüğünüz bu kutsal yolda, geçmişte bıraktığınız parıltılarınız ve geleceğe ilerlerken saçtığınız aydınlıkla, önünüze çıkan engelleri küçük birer ayrıntıya dönüştüme gücünüzle ve bitmeyen azminiz sayesinde memleketimin dört bir yanında nice değerli cevherleri işlemektesiniz. Sizler eserlerinin üzerinde imzası bulunmayan yegane sanatkarlarsınız.

Şanlı ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde bilginizle, sevgi ve şefkatinizle sardığınız evlatlarınızı yarınlara hiçbir karşılık beklemeksizin hazırlarken sadece bir gün değil, her gün hatırlanmaktasınız." dedi.

Program aday öğretmenler için yemin töreninin yapılması ve emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Programa Vali Hulusi Şahin ve eşi Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, kurum müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

İLÇELERDE KUTLAMA
Darende, Hekimhan, Arapgir, Arguvan ve Kale ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Darende

Darende ilçesinde Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

İnce ve beraberindekiler, törenin ardından Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Kutlama programı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

Kaymakam Türkoğlu, burada, öğretmen bir ailenin çocuğu olmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirterek, her zaman öğretmenlerin yanında olacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise kültür ve medeniyetin temelini eğitimin ve öğretimin oluşturduğunu ifade etti

Programda, öğrenciler tarafından şiir, oratoryo okurken, çeşitli yarışmalarda derece giren öğretmenlere ödülleri verildi.

Tören mesleğe yeni başlayan 5 öğretmenin Türk bayrağı üzerine ellerini koyarak ant içmesiyle tamamlandı.

Hekimhan

Hekimhan Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Pirvani Temelli Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunduğu program, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda çeşitli etkinliklerle devam etti.

Arapgir

Arapgir'de ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Gürbüz Bulut ve Ramazan Erdem, Jandarma üsteğmen Mehmet Emin Onbüyük, okul müdürleri, kurum müdürleri ve öğretmeler katıldı.

Kale

Kale'de ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ve beraberindeki öğretmenler Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Kaymakam Mustafa Aksoy, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Arguvan

“24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde öğretmenler için yemek programı düzenlendi. Program türküler eşliğinde devam etti. 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Öğretmenlerimizin hakları istenilen düzeyde olmasa da öğretmenlerimiz fedakarca özverili bir şekilde çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyorlar. Onların daha iyi eğitim alabilmeleri için gayret ve çaba sarf ettiğinizin bilincindeyiz. Biz biliyoruz ki bu ülkenin bilim insanlarını, sağlıkçılarını, hakim ve savcılarını, güvenlik teşkilatını, polisi de yetiştiren sizlersiniz. Bizler öğretmenlerimize ne kadar değer verir, ne kadar önemsersek ülkemizin geleceği o kadar güzel aydınlık ve çağdaş olur. Bu ülkenin geleceğini sizler yetiştiriyorsunuz, çocuklarımızı sizler yönlendirip, şekillendiriyorsunuz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.

Arguvan Kaymakamı Adem Karataş; “Öğretmenlik çok kutsal bir meslek, eğitim hayatı boyunca herkesin hayatına dokunan bir öğretmeni olmuştur. Beşeri sermayeye direkt etki eden bir meslekte, nice eserler veriliyor ama öğretmenlerimizin eserinin üzerinde imzaları bulunmuyor. O yüzden çok önemli bir mesleğiniz var, hiçbir zaman önemi azımsanamayacaktır. Çok güzel meslek şartlarında çalışmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Doğan; “Bu güzel ve anlamlı organizasyona ev sahipliği yaptığı için Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş'a teşekkür ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum”dedi.

AA- malatyahaber.com- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Nihat (1 yıl önce)
    Biz vedamızı öğrencilerimizle başımız dik alnımız açık yaptık. 35 yıllık görevin sonunda bir inceliği göstermemek... Sınıfta dersini anlatan, çocuklarının gözlerine gülümseyen, balığı ölene öğrencisinin acısını paylaşan öğretmen elbette unutulmaz, ama oralara atananlar atayanlar tarafından bile unutulacak. Gerisi ayrıntı.
    0
    0
    Yanıtla
  • vedat kadem (1 yıl önce)
    56 yaşındayım. 12 eylülü gayet iyi hatırlarım. 24 kasım öğretmenler günü ''netekim paşa''nın güya ''armağanı''dır. Ve ilk öğretmenler gününden beri hep aynı terane tekrarlanır, ertesi yıl hatırlanmak üzere rafa kaldırılır. Ama çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize hiç bir hakları verilmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu öğretmenler de doymadı bir türlü
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah Tarihçi (1 yıl önce)
    Milli Eğitim Müdürü Malatyalı mı?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 (1 yıl önce)Seyyah Tarihçi isimli kullanıcı yorumuna
    Rizeli, niye sordunuz ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (1 yıl önce)
    Kendi çevresine mövenpick otelde hem de milli egitim bütçesinden yemek veren hatice müdür diğer öğretmenlere dalga gecer gibi kitap ayracı dağıtıyor. Hediyenizle ne kadar değer verdiğiniz belli
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Emekli olan öğretmenler plaket törenine niye cagrilmadi. Milli Eğitim Müdürü Hatice hanım nedenini mutlaka açıklaması gerekir. Bir kısım çağrıldı bir kısım cagrilmadi. Milli Eğitim e sorduğumuzda özel kişilerin cagrildigini söylediler. Acaba o özel kişilerde ne arandı. Kriter neydi.Hangi şartlar arandı.
    %72
    %28
    Yanıtla