SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sadece Elazığlılar ve Diarra Kaldı

0
Güncellendi - 2019-01-18 04:30:12
Sadece Elazığlılar ve Diarra Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığspor'a atanan kayyum başkanı Sebahattin Devecioğlu, "Transfere engel dosyaların gerekli sürede çözüme kavuşturulamaması durumunda, maalesef Elazığspor kulübü sportif ve yönetimsel anlamda faaliyetlerini sürdürme zorluklarıyla karşılaşacak, kulübün kapanma süreci başlayacaktır" dedi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'un kayyum başkanı Sebahattin Devecioğlu'nun transfer yasağını kaldırabilmek için çabalarını sürdürdüğü bildirildi. Bordo-beyazlı kulübün şu ana kadar 38 dosyadan bir çocuğunun çözüme kavuşturulması için söz alındığı aktarıldı.

Ekonomik krizdeki kulübün Kayyum Başkanı Sebahattin Devecioğlu yaptığı açıklamada, "Kayyum yönetim süreci yaşayan Elazığspor’da tespit edilen problemlerden en önemlisi olan transfer yasağına engel dosyaların çözümüne kavuşturula bilmesi için, İstanbul'da transfer yasağı olan dosyalarla ilgili avukatlar, teknik direktörler, yerli ve yabancı futbolcular ile görüşmeler devam etmektedir. Bu görüşmeler sonucunda 38 dosyanın bir çoğunun çözülmesi için gerekli sözler alınmış bulunmaktadır. Bir kısım futbolcu kardeşlerimiz transfer yasağının kaldırılmasına dair dilekçelerini Türkiye Futbol Federasyonu'na vermiş bulunmaktadır. Görüşmelerimizi sürdürdüğümüz teknik direktörler ve futbolcularımız haklı olarak fesih yaptıkları dosyalarda, kendilerine sözler verilip yerine getirilmediğini, bu süreçte çok problemler yaşadıklarını ifade etmişlerdir.Transfere engel dosyaların gerekli sürede çözüme kavuşturulamaması durumunda, maalesef Elazığspor kulübü sportif ve yönetimsel anlamda faaliyetlerini sürdürme zorluklarıyla karşılaşacak olup, TFF’nin mali destek projelerinden ve Spor Toto 1. Lig gelirlerinden faydalanamayacaktır. Bu durum ekonomik kriz içinde bulunan Elazığspor’a ağır yükler getirecektir ve faaliyetlerini durdurmasına neden olacak, kulübün kapanma süreci başlayacaktır" diye konuştu.

Amaçlarının kulübün faaliyetlerini sürdürerek mali borçlarından kurtulmuş, 52 yıllık maziye sahip olan camiayı hep birlikte yaşatarak Türk futboluna katkı sağlamak olduğuna değinen Devecioğlu, "Gelinen bu süreçte haklı fesih yapan teknik direktörlerimiz ve futbolcu kardeşlerimiz güzide kulübümüz Elazığspor’un yaşaması için kayyum yönetimine ve Elazığspor’a destek olmalarını bir kez daha rica ediyoruz. Elazığspor ve Elazığ halkı bu zor dönemde yapılan iyilikleri unutmayacaktır. Bu zorlu süreçte bizlere destek olan herkese Elazığspor olarak teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

ELAZIĞLILAR VE DİARRA KALDI..

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden TY Elazığspor’da, Moussa Bagayoko’nun da sözleşmesini tek taraflı feshetmesiyle birlikte takımdan ayrılan futbolcu sayısı 12’ye yükseldi.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden TY Elazığspor, sezona başladığı kadronun büyük kısmını kaybetti. Sezon başı transfer yasağı olduğu için sadece altyapıdan kadrosuna takviye yapabilen ve ligin ilk yarısını 16 puanla 15. sırada tamamlayan bordo-beyazlı ekipte, maddi problemler nedeniyle şu ana kadar 12 futbolcu sözleşmesini feshetti. Elmar Bjarnason ve Orhan Şam sezon devam ederken sözleşmelerini tek taraflı feshederken, Adem Alkaşi, Ahmet Aras, Ali Fırat Okur, Emre Öztürk, Serkan Kurtuluş, Kadir Bekmezci, Mehmet Yiğit, Soner Şahin, Andreas Tatos ve son olarak Moussa Bagayoko devre arasında yollarını ayıran isimler oldu.

Elazığspor’la sözleşmesini fesheden isimlerden Andreas Tatos Altay’la, Elmar Bjarnason Gazişehir Gaziantep’le, Adem Alkaşi Bandırmaspor’la, Ahmet Aras Karagümrükle’le, Emre Öztürk Afjet Afyonspor’la, Orhan Şam Bodrumspor’la ve Mehmet Yiğit de Osmanlıspor’la anlaşma sağlarken, diğer futbolcular şu an itibariyle hiçbir takımla sözleşme imzalamadı.

Öte yandan, bordo-beyazlı ekipte Adanaspor maçı hazırlıkları Teknik Direktör Orhan Kaynak nezaretinde Elazığ’da devam ediyor. Antrenmana altyapıdan dahil edilen futbolcuların yanı sıra Elazığlı oyuncular ile birlikte Süper Lig'de daha önce forma giyen tecrübeli yıldız Lamine Diarra bulunuyor. Senegalli oyuncu serbest kalma hakkı kazanmasına rağmen sözleşmesini feshetmeyerek sezon sonuna kadar Elazığspor’da kalacağını açıklamıştı.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Kemal (5 yıl önce)
    Lağvedilirse.Amatör kümeden şu anda oynadığı lige çıkması yıllar sürer.O liglerde oynamak ayrı bir zorluk.Gülermisin ağlarmısın..Yıllarca sürüneceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    başkan varsın yeni elazığ olarak amatörde yeni bir takımınız olsun..ve 2.lige çıksın orada idare edin...1.lig ve süper lig size çok ağır gelir..
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (5 yıl önce)
    Elazığspor kulubu bu durumlara düşürülmesinin sebebleri bellidir.futbolu bildiklerini düşünenler niyetleri ile spor kültürlerinin örtüşmemesinden kaynaklı gelir gider tablosundaki dengesizliklerden alt yapıdaki futbolcularla ligi sürdürecekler ....liglerimizde böyle kötü örnek takımlar çok çeçmişde aynı sıkıntıları malatyaspor kulubude yaşadı ve külleriyle tekrar güzel anılarına dönmeye çalışıyor..dönecekte...komşu şehrimiz futbol şehri elazığspor bu düşürüldüğü durumdan inşallah temennilerimle kurtulur mehmet ekşiler.ulviler.hıdırlar hakanlar ömerler gibi elazığlı gençler yetiştirir.öz evlatlar her şehrin sigortasıdır.bilene....
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    Malatya spor gibi yapın.Kulübü fesh edin.Yeni bir takım kurup sıfırdan başlayın.Yoksa Elazığ o borcun altından kalkamaz.Sizde New Elazığ spor adıyla yeni bir takım kurun. Allah dan önünüzde Malatya gibi bir şehir var örnek alın biraz
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (5 yıl önce)
    SEVİNMİYORUM ELBETTE ELAZIĞIN BU DURUMUNA BİR MALATYALI OLARAK...SADECE MALATYA BU HALE DÜŞTÜĞÜNDE ELAZIĞLILAR ÇOOOK SEVİNMİŞTİ...BETER OLUN İNŞALLAH....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak çok üzülüyorum,komşumuz bu durumda olmamalı,sahipsiz Elazığ, yazık..............çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Artık "New Alazığ Spor" adıyla yeni bir takım kurarsınız Malatyamız ile alay ediyordunuz. Etme bulma dünyası İşte böyle olursunuz ???
    0
    0
    Yanıtla