SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazıları Sadece Seçimde CHP'ye Kaybettirmek İçin Çıkıyor"

0
Güncellendi - 2019-03-08 04:33:26
A- A+ PAYLAŞ

CHP'DEN ARGUVAN'DA PROJE TANITIM TOPLANTISI.. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Arguvan’ın en başarılı belediyelerden biri olduğunu kaydederek, “Bazı partiler sadece seçim zamanı ortaya çıkıyor. CHP ye belediye başkanlık seçimini kaybettirmek için uğraşıyor. Geçmişi belli,siyasi görüşü belli, yaşantısı belli,her şeyi şeffaf olan Kızıldaş’a bakın bir de onlara bakın”dedi.

Arguvan Halkı’nın yoğun ilgi gösterdiği proje tanıtım toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ, CHP Arapgir Belediye Başkan Adayı Haluk Cömertoğlu, CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Erkan Özgür, CHP Arguvan İlçe Örgütü ve çok sayıda partili katıldı.

YÜZÜMÜZÜ AĞARTTI, GÖZBEBEĞİMİZ OLDU

“2014 yılında Mehmet Kızıldaş’a Arguvan da bir görev verildi o da gece demeden gündüz demeden çalıştı” diyerek konuşmasına başlayan Ağbaba,“ Kızıldaş, sadece Arguvan merkezine değil bütün köylerine hizmet götürdü. Arguvan 5 yıl önce nasıldı şimdi nasıl?  5 yıl boyunca Mehmet Kızıldaş ve Arguvan Belediyesi yüzümüzü ağarttı, bizim gözbebeğimiz oldu. Arguvan belediye binasına bir bakın o bile size Arguvan’ın nasıl yönetildiğini gösterir. Önümüzdeki dönemde de bilin ki Arguvan’ın çevresi değişecek. Rahmetli Mevlüt Aslanoğlu zamanında bir kültür merkezi sözü verilmişti. O sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.

BİZİM BELEDİYELERİMİZDE CAMİ NEYSE CEMEVİ ODUR

“Övünerek söylüyorum ki Arguvan bizim referansımız oldu” diyen Ağbaba, “ Gittiğimiz her yerde Arguvan’ı anlatıyoruz. Arguvan’da hiçbir din, dil, ırk ayrımı yok. Hiçbir düşünceyi ayırt etmeden hizmet ediyoruz. Camisine de,Cemevine de aynı hizmet ediliyor. ‘Cami neyse cemevi odur’ diyoruz. Bundan sonra da böyle olacak. Hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Ayrıca belediye başkanımızın  sadece köyler arasında değil, insanlar arasında da ayrım yapmadığını biliyoruz. Kadınlarımıza, engellilerimize pozitif ayrımcılık yapılıyor.Hem Arguvan’da hem Hekimhan’da kadın dinlenme evlerimiz var. Kadınlar eskiden köylerden gelip ya bakkalda otururlardı ya  manavda. Şimdi dinlenme evinde oturuyorlar. Her türlü ihtiyaçlarını belediyemiz karşılıyor. Kadınlarımıza hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

BİR ONLARA BAKIN, BİR DE KIZILDAŞ’A

“Mehmet Kızıldaş sadece burada değil. İstanbul’da , Ankara’da , Türkiye’nin dört bir yanında bizi, Arguvanlıları, partimizi temsil etti”diyen Ağbaba, “Geçmişi belli,siyasi görüşü belli, yaşantısı belli,her şeyi şeffaf bir arkadaşımız. Ben kimseyi eleştirecek değilim ama diğer belediye başkan adaylarını belediye başkanımız Mehmet Kızıldaş’la bir karşılaştırın. Siyasi çizgisine bakın, geçmişine bakın, yaşantısına bakın ona göre bir değerlendirme yapın. Eleştirmek laf söylemek kolay. ‘Ben olmayınca Arguvan yansın’ demek kolay. Benim de bir tarafım Arguvanlı. Ben eski Arguvan’ı da biliyorum, şimdiyi de biliyorum” şeklinde konuştu.

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU’NU ARGUVAN’A GETİRECEĞİZ

Hekimhan belediye başkanımızın da çok değerli hizmetleri olduğunu, Hekimhan ve Arguvan Belediyesi’ndeki değişimin Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Veli Ağbaba, “Mehmet Kızıldaş, Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biri. Büyükşehir’in ‘hangi belediye ne kadar başarılı’  araştırması var. Araştırmalara göre, en başarılısı Arguvan Belediyesi Mehmet Kızıldaş olmuş. O nedenle Arguvan’da hem belediye başkanlığında belediye meclis üyeliğinde bir bütündük, bir bütün olarak çıkmamız gerekiyor. İş ve istihdam konusunda yeni şeyler göreceksiniz. Sayın başkan projelerini anlatacak. Arguvan’ın köyleri konusunda yeni şeyler göreceğiz. Arguvan en zengin araç parklarından birine sahip. Bugün kültür merkezimizi kardeş belediye kapsamında Ataşehir Belediyesi yaptı. Buradan Battal İlgezdi’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Hiç kuşku duymuyorum Battal İlgezdi tekrar seçilecek ama umarım bir büyükşehir belediye başkanını da,İstanbul veya Ankara, buraya getireceğiz. Arguvan’da buluşmak bizim boynumuzun borcudur. Mansur Yavaş’ı ve Ekrem İmamoğlu’nu Arguvanlılarla buluşturacağız. Söz veriyoruz.”ifadelerini kullandı.

HEM ARGUVAN HEM BÜYÜKŞEHİR İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Zaman zaman siyasette kırılma noktaları olduğunu kaydeden Ağbaba, “Siyaset de seçim de bir sınavdır. Hem Arguvan’ın hem belediyemizin gelişmesi için Mehmet Kızıldaş’ı desteklemenizi bekliyoruz. Bazı partiler sadece seçim zamanı ortaya çıkıyor. CHP ye belediye başkanlık seçimini kaybettirmek için uğraşıyor.  Seçimde 4 oy kullanacaksınız. Muhtarlar için -o sizin takdiriniz-, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve büyükşehir belediyesi için sizin desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

“ARGUVAN DA SON BEŞ YILDA YAPILAN ÇALIŞMALARI GİTTİĞİMİZ HERYERDE ANLATIYORUZ”

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Değerli başkanımız Mehmet Kızıldaş, beş yıl önce göreve geldiğinde verdiği sözlerin hepsinin arkasında durdu. Bizde bugün heyecanla yeni projelerin neler olduğunu öğrenmeyi bekliyoruz. Arguvan sevgiyi, hoşgörüyü, insan anlayışını en üst seviyede yaşatan önemli ilçelerimizden biridir. Cumhuriyetin değerlerine her zaman sahip çıkmış, Atatürk’ün değerlerini her zaman kalbinde yaşatmıştır. Bu duygulara sahip tüm Arguvanlıların önünde saygıyla eğiliyorum, her birinizle ayrı ayrı onur duyuyorum. Arguvan insanı her şeyin en iyisini hak eder. Başkanımız da bunun bilincinde çalışmalar yürüttü. Arguvan da son beş yılda yapılan çalışmaları gittiğimiz tüm ilçelerimizde anlatıyoruz. Anlatıyoruz, çünkü CHP’li, sosyal demokrat belediyeler bu şekilde yönetiliyor diyoruz. Bizler, aydın demokratlar olarak hiçbir zaman ben anlayışına, böleriz, parçalarız anlayışına geçit vermemeliyiz. Önümüzde önemli bir seçim var. 17 yıldır AKP iktidarı tarafından yanlış bir anlayışla yönetiliyoruz. Bugün markete, manava gitmek lüks olmuş durumda. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik. Bizler böyle bir ortamda birleşip, bütünleşerek en güzel cevabı sandıkta vermek durumundayız” sözlerini kaydetti.

“CHP YÖNETİMİNİN OLDUĞU HER YERDE GÜZELLİK VARDIR”

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe ise, “Buraya geldiğimizde ilk olarak Arguvan’ı gezdik. Bu önemli ilçemizin geldiği noktayı, hizmetlerini, nezih sokaklarını, kültür merkezini gördük. Başkanımızla gurur duyuyorum. Hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin yönetiminin olduğu her yerde güzellik vardır. CHP’nin olduğu her yerde Cumhuriyetimizin temel değerleri, çağdaşlık, yaşanabilir bir şehir anlayışı, insanlarımızın mutluluğu var. Bugün Türkiye’nin her yerinde ödül alan belediyeler partimizin adını taşır. İnsanların mutlu olduğu, insanların gelişim noktasında önemli olgular taşıdığı yerler arasında Arguvan’da var. Arguvan bizim değerimiz, Arguvan bizim ‘Türkü Diyarımız’ tüm Arguvanlıların nezdinde kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu seçimde de başkanımızın yanında olacağız.  Arguvan’ın Mehmet Kzıldaş’a yeniden destek çıkacağını da çok iyi biliyorum” şeklinde konuştu.

Arguvan Halkının çok yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan CHP Arguvan İlçe Başkanı Ulaş Çopur, “Buraya gelen herkese gücümüze güç kattığı için teşekkürlerimi sunarak konuşmama başlamak istiyorum. Bizler yediden yetmişe belediye başkanımıza destek olmak için buradayız. Pir Sultan Abdal’ın dediği gibi ‘Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene.’ Biliyoruz ki aydınlık günler aydınlık insanlarla gelir. Bütün çiçekleri koparsanız bile baharın gelişini engelleyemezsiniz. Seçim çalışmalarımız sırasında kapı kapı dolaştık, sıkmadık el bırakmadık. Yollar bizi yormuyor çünkü yoldaşımız çok değerli” dedi.

KIZILDAŞ PROJELERİNİ ANLATTI..

Konuşmaların ardından Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 5 yıllık çalışmalarını ve önümüzdeki 5 yıl için projelerini anlattı.

Başkan Kızıldaş, “Buna öncülük eden Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Arguvan köy görünümden çıktı. Artık tıp kongrelerine, bilim kongrelerine ev sahipliği yapıyor. Böyle bir uç toplantının böyle bir ilçede böyle bir kalabalık kitleyle yapılması tarihe geçilecek bir olay. Sevgili Arguvanlılar bu sizlerin sayesinde oldu. Ne kadar övünseniz, ne kadar gurur duysanız azdır. Bu onuru doya doya yaşayalım. Adı kendinden büyük olan, ünü ülke sınırlarımızın ötesine geçen Arguvan’ımızın yaptığımız hizmetlerle çehresini değiştirdik. Teşekkür etmem gereken isimler var. Başta Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’ya, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye bu güzel kültür kompleksini kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Arguvan’lı iyiyi de kötüyü de eğriyi de doğruyu da bilecek kapasite ve bilince sahip. Arguvanlı çağdaştır, Arguvanlı demokrattır, Arguvanlı aydındır. Arguvan kadınıyla, erkeğiyle, kürdüyle, türküyle bir olmayı başarmış. Ülkeye örnek olmuş bir ilçedir” sözlerine yer verdi.

Arguvan Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi yeni dönem Belediye Başkan adayı Mehmet Kızıldaş, “Bugüne kadar yaptığımız hizmetleri herkes görüyor ve takdir ediyor. Buraya geliş gayemiz sizlere hizmet etmek. Sizlerin yaşam standartlarını daha da üste çekecek, kaliteyi yükseltecek bir çalışma ve çaba içerisindeyiz. İlçemizin en büyük sorunu heyelandı. Biz bu sorunu kapsamlı bir çalışmayla sonuçlandırdık. Heyelan çalışmamızın ardından Arguvan da yapılaşma arttı, ilçenin önü açıldı. Yapılan çalışmalar bakımından Türkiye’nin en büyük heyelan çalışmasının ardından kalan iki buçuk yıllık görev sürecinde sizleri hizmetlerle birçok ilkle buluşturduk. Arguvan, cadde ve sokaklarında ilk kez sıcak asfalt gördü, il de değil bölgede bulunmayan bir selektör kazandırdık. Kütüphanemizle, futbol sahamızla diğer hizmetlerimizle ilkler hayat buldu. Yeni açtığımız caddelerle giriş ve çıkışlara yerleştirdiğimiz tabelalarla ilçeye kent havası kazandırdık. Bunları sizin bize verdiğiniz güçle yaptık. Ben inanıyorum ki bize daha fazla destek verecek gücümüze güç katacağız” ifadelerine yer verdi.

“BİZ BÜYÜKLERİMİZDEN 72 MİLLETE AYNI GÖZLE BAKMAYI ÖĞRENDİK”

Arguvan’da çok güzel bir birlik ve bütünlük sağladık diyen Başkan Kızıldaş, “Çünkü biz bizi yetiştiren büyüklerimizden 72 millete bir bakmayı öğrendik. Onun için Arguvan da partisi, inancı, düşüncesi, etnik görüşü ne olursa olsun hiç kimseyi ayırt etmeden herkese eşit şekilde hizmet ettik ve bu durumdan gurur duyuyoruz. Bugün bu salonda sadece CHP’liler yok, geçmişte başka partilere oy veren insanlar var. O insanların köylerine gittiğimizde, evlerinin kapısını çaldığımızda, ellerini sıktığımızda şunu söylüyorlar. Siz, bize bugüne kadar ayrım yapmadan hizmet getirdiniz. Kapınızı yüreğinizi açtınız. Biz size oy vereceğiz. Biz Arguvan’ın birlik ve bütünlüğünü sağladığımız için gurur duyuyoruz.

“HİZMET GETİRİYORUZ, YATIRIM YAPIYORUZ AMA BORÇLANMIYORUZ”

Başkan Kızıldaş, “Bizi zaman zaman borçsuz bir belediye olmakla eleştirdiler. TÜİK, Türkiye’de ki belediye ve şirketlerin vergi borçlarını açıklıyor. Arguvan’ın Türkiye’de ki en borçsuz belediye olduğu kaydediliyor. Hizmet getiriyoruz, yatırım yapıyoruz ama borçlanmıyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Yemedik, çalmadık, çırpmadık, her kuruşun değerini bildik. Çünkü o parada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var dedik. Arguvan belediyesinin bütçesini en onurlu en bilinçli en verimli ve en düzenli şekilde kullandık. Onun için Malatya’nın en borçsuz belediyesiz. Türkiye de, 81 milyonluk ülkede tüm yatırımlar durdurulurken, Anadolu’nun kırsal bir yerinde en küçük belediyelerinden biri olan Arguvan’da yatırımlarımız sürüyor. İnşaatlarımız kışın bile durmadı devam ediyor” cümlelerine yer verdi.

“ÜLKEYİ KARANLIKLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Bize yeniden görev yapma fırsatı verirseniz projelerimizi hayata geçirme olanağı bulacağız diyen Başkan Kızıldaş, “Verdiğimiz sözlerin hep arkasında durduk. Biz aldığımız terbiye gereği yapamayacağımız sözleri hiçbir zaman vermedik. Verdiğiniz sözün arkasında durun öğretisiyle bizleri büyüttüler.  Beş yıl sonra açıklayacağımız projeleri sizlerle buluşturmuş olacağız. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Sevgili yol arkadaşlarım, sevgili Arguvan’lılar sizler olduğunuz sürece, coşkunuz, yüreğinizde ki güzellik olduğu sürece, gözlerinizde ki bu parıltı olduğu sürece bu ülkeyi karanlıklara teslim etmeyeceğiz. Arguvan’ımızın birlik ve beraberliği daim olsun. Sevgili Arguvanlılar, sevgili yol arkadaşlarım sizler olduğunuz sürece bu coşkunuz, yüreğinizde ki güzelliğiniz, gözlerinizde ki inanç olduğu sürece bizlerde sizler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

ARGUVAN DA HAYAT BULMASI PLANLANAN PROJELER

Başkan Kızıldaş, Arguvan’ın daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için hayata geçirmeyi planladıkları 26 projeyi tek tek tanıttı.

Ozanlar Sokağı, Türkü Müzesi, Balta Saz Yapım Atölyesi, Düğün Salonu, Akaryakıt İstasyonu, Tarım Ürünleri Üretim ve Seracılık, Gıda Paketleme ve Ambalaj Tesisi, Yeni Tarımsal Kalkınma Projeleri, Yeni Dükkân ve İş Yerlerinin Yapılması, Arguvan’lı Meslek Gruplarının Oluşturulması, Temizlik Ürünleri Fabrikasının Yan Ürünler Üretim Tesisi Kurulması, Kültür Ve Sosyal Etkinliklerin Geliştirilerek Devam Ettirilmesi, Kooperatifleşme, Arguvan Tanıtım Film, Arguvan İlçe Terminali, Kızık Balıklı Göl Projesi, Engelliler İçin Engelsiz Yaşam, El Emeği Çarşısı, Fuar, Soğuk Hava Deposu, Arguvan Konakları, Kadınlara Pozitif Ayrımcılık, Çocuk Oyun Alanların Sayısını Arttırılması, Gençlik Projeleri, Yaşlılar İçin Projeler ve Prof. Dr. Sezai Yılmaz Müzik Meslek Yüksek Okulu.

Arguvan’da hayata geçirilmesi planlanan 26 ayrı projenin tanıtıldığı, ‘Proje Tanıtım Toplantısı’ sunumu etkinliğinin ardından binlerce kişiye lokma ikramında bulunuldu.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • barış yılmaz (5 yıl önce)
    sn veli bey Siz olduğunuz sürece oy yok bunu iyi bilin Büyük Şehirde Selahattin Gürkan yeşilyurt da Cem Parlak bilgin olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)
    arguvan ve hekimhan chp ile devam eder başka yeri alamazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    Sayın Ağbaba , partinede. kendinede ,Malatya yada zarar vermeye başladın CHP nin Malatya diktatörü gibisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • xasan (5 yıl önce)
    arguvanı kaybedeceksin istanbulu chp alacak desen ağbaba arguvanı kaybetmeyelim der
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (5 yıl önce)
    CHP Boşuna uğraşıyor.Malatya da Bir Arguvan dışında hiç şansı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski kentin bekçisi (5 yıl önce)
    Chp li seçmenler ve meclis üyeleri oylarını büyükşehirde selahattin gürkana vereceklerini söylüyor, chp nasıl kazanacak sayın ağbaba kendi seçmenini kontrol etmeniz gerek
    0
    0
    Yanıtla