SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sağlık Alanında Tek Rakibimiz Çin ve ABD'

'Sağlık Alanında Tek Rakibimiz Çin ve ABD'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kapalı yöntemle gerçekleştirilen torasik cerrahi akciğer ameliyatıyla 4 ülkeden 100 civarında doktora çevrimiçi eğitim verildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ile Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesinden Prof. Dr. Muzaffer Metin'in 44 yaşındaki bir hastaya uyguladıkları ameliyat, çevrimiçi yayınlandı.

Prof. Dr. Metin, Türkiye'nin tıpta Avrupa'dan ileri düzeyde olduğunu, sağlık alanındaki tek rakiplerinin Çin ve  ABD olduğunu söyledi.

Ekip olarak akciğer cerrahisiyle ilgilendiklerini ve eğitim protokolü kapsamında burada ameliyat yaptıklarını kaydeden Metin, "Zor bir vakaydı, sabırla gayet güzel bir ameliyat oldu. Almanya, Mısır, Dubai ve Porto Riko'da izleyen göğüs cerrahisi arkadaşlar var." dedi.

Prof. Dr. Hakkı Ulutaş ise İstanbul dışında canlı bağlantılı akciğer ameliyatlarını (torasik cerrahiler) ilk kez Malatya’da klinikte yaptıklarını söyledi.

Ameliyat ettikleri 44 yaşındaki erkek hastanın çocukluktan bu yana tekrarlanan enfeksiyonlarla yaşadığını aktaran, Ulutaş, "Öksürük, balgam ve ağızdan kan gelmesi şikayetleri vardı. Ağızdan kan gelmesi, kan tükürme dediğimiz olay hayati tehlike arz eder. Eskiden açık cerrahide bile zor yapılan ameliyatı şimdi endoskopik kapalı yöntemle tek delikten canlı olarak gerçekleştirdik." diye konuştu.

İnternet altyapısı dolayısıyla katılımcı sayısının sınırlı tutulduğunu bildiren Ulutaş "Son 10 yılda biz 2 bin kapalı ameliyat yaptık, bu ameliyatlardan 500'ün üzerinde yaptık. Ameliyatın canlı verilmesini ilk defa yaptık." diye konuştu.

Ulutaş, ameliyatın gerçekleşmesine katkı sağlayan Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesinden Prof. Dr. Muzaffer Metin, Doç. Dr. Celal Buğra Sezen'e teşekkür etti.

Türkiye’nin tıpta Avrupa’dan ileri olduğuna değinen Prof. Dr. Muzaffer Metin, “Türkiye tıpta Avrupa’dan çok ileri bir düzeyde. Bizim tek rakibimiz Çin ve Amerika. Hekim kalitesi hastane kalitesi ve maddi olarak Avrupa ve Amerika’ya göre çok daha ucuz olması nedeniyle çok tercih edilen bir ülke konumuna geldik. Biz eğitim protokolü oluşturduk. Önce her ay İstanbul’da yapmaya karar verdik. Sonra Anadolu’ya açılalım dedik Anadolu’daki arkadaşlarımızı da nasıl yapılıyor herkes görsün. 100’den fazla katılımcı oldu Almanya, Mısır, Dubai, Portoriko’dan bizi izleyen göğüs cerrahları var” diye konuştu.

Doç. Dr. Celal Buğra Sezer de “Türkiye cerrahi konusunda çok deneyimli bir ülke bunu standarttın üzerinde çıkarmanın tek yolu bu konuda en deneyimli hocalardan eğitim almak. Hakkı hocamız en deneyimli hocalarımızdan. Bu iş sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin birçok merkezinde değerli hocalarımız yapıyor. Bizde eğitim platformunu oluşturarak tüm Türkiye’de bu eğitimi yapmayı planladık” diye konuştu.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Zorba (2 yıl önce)
    Herkesin eline sağlık.. Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerin bu astronomik paralarla hekim transferlerine biran evvel çözüm bulması lazım..aksi halde resmi kurumlarda hekim bulmak ,randevu alma, muayene olmak, zor .filim,tomografi vb.yaptırma işleri enaz 5-6 ay sıra veriliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Hocalarimizi tebrik ederim emeginize gonlunuze saglik can can katiyorsunuz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Gaz (2 yıl önce)
    Reha hocam Malatya'da gidişiniz Malatya için büyük bi kayıp herkes bunu biliyor ben sordum kendi tercihi dediler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reha Hoca (2 yıl önce)
    Reha hocamız fazlasıyla yapıyordu ama haber olmuyordu
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Hocanın hayranı Eto’o (2 yıl önce)Reha Hoca isimli kullanıcı yorumuna
    Kuyumcu, dükkanın önüne çıkıp altına gel yetişen alıyor diye bağırmaz. Sanatı ve eserlerinin değeri herkes tarafından bilinir ve kıymet görür. Değeri vaktinde bilinmeyenler ise hocamız gibi Malatya’dan ayrılır gider. Hocamızın haber olmasına gerek yoktu. İyi bir hekim olduğu zaten geniş bir çevre tarafından bilinen bir gerçekti.
    %100
    %0
    Yanıtla