SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünyanın En Büyük Karaciğer Nakli Merkezlerinden Biri Malatya'da"

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bakanlığına ait yatırımları ve deprem sonrası gelişmeleri yerinde görmek için Malatya’ya geldi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu Valilik girişinde AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AKP İl Başkanı Namık Gören karşıladı. 

Bakan Memişoğlu, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek, kentteki deprem sonrası gelişmeler ile yapılan, devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı. 

Bakan Memişoğlu’na acil yatırımlar hakkında bilgi verilerek, destek talebinde bulunulduğu öğrenildi.

HASTANEDE İNCELEME..

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, organ bağışının önemini belirterek, kadavradan organ bağışı yapılması çağrısında bulundu.

Bakan Memişoğlu, Vali Seddar Yavuz'u ziyaretinin ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çarmuzu Aile Sağlık Merkezi'ni ziyaret etti.

Battalgazi Devlet Hastanesi'nde düzenlenen Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Memişoğlu, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Memişoğlu, büyük bir deprem yaşayan Malatya'da yaraların sarılmaya çalışıldığını belirterek, kentin sağlık sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit ettiklerini söyledi.

Malatya'nın karaciğer nakilleriyle öne çıktığını vurgulayan Memişoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün dünyanın en büyük karaciğer nakil merkezlerinden birisi Malatya'da bulunuyor. Türkiye'deki 1700 karaciğer naklinin 300 civarı burada yapılıyor. Birçok insan yetiştiriyor, Türkiye'deki nakil sayısının yükselmesinde buradaki insanların da emeği var, onlara minnettarız. Organlarımızı özellikle bağışlamamız gerektiğini toplumumuzun bilmesi gerekir. Ölülerimizin organlarını toprağa gönderip canlılarımızdan maalesef böbreklerini alarak yakınlarını yaşatmaya çalışıyoruz. Canlıdan değil kadavra dediğimiz ölülerimizden böbrek ve karaciğer bağışlarıyla birçok insanın hayatının kurtarılmasını istiyoruz."

Malatya'da sağlık yatırımlarını artırmayı planladıklarını anlatan Memişoğlu, özellikle depremde yıkılan sağlık merkezlerinin yenilenmesi işlerini hızlandıracaklarını belirtti.

Bakan Memişoğlu'na ziyaretlerinde Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, milletvekilleri ile diğer ilgililer eşlik etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET..

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ziyaretleri sırasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i makamında ziyaret etti. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu,  Başkan Er ile Malatya’da sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunarak, yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı. 

Yapılan görüşmelerin ardından Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Şeref Defteri’ni imzaladı. 

KARACİĞER NAKLİ ENSTİTÜSÜ ZİYARETİ..

Son olarak, gece Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nü ziyaret eden ve enstitü müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'dan, karaciğer nakli hakkında brifing alan Sağlık Bakanı Memişoğlu ildeki resmi temaslarını tamamladı.    

malatyahaber.com- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Taş Devri (1 ay önce)
    Türkiyede en fazla yalanın söylendiği şehir de Malatya.Verilen vaadlerle bunların gerçekleşme oranına bakın anlarsınız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    İnönü üniversitesine rektör arıyorlar. İşte hak eden aday yanınızda Prof. Dr. Sezai Yılmaz. Başarı derseniz başarı, liyakat derseniz liyakat. Neyi eksik? Neden yapmıyorsunuz? İstediğiniz cemaatin, tarikatın adamı olmadığı için mi? İşte bu yüzden bu üniversiteler gittikçe batacak, başarı diye bir şey kalmayacak. Küçük olsun bizim olsun mantığı, başarı kimin umurunda.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Malatya'ya gelirler, il müdürünü ve başhekimi kâle almaz valiliğe geçerler.. Müdür ve başhekim doğuştan idareci olduğundan koltukları sağlam. Kimi peder beyinin siyasi ilişkileri ile koltuğuna sıkı sıkı yapışık vakit geçirir, diğeri birkaç cemaatin gölgesinde makamında çay içer dedikodu yapar. Vatandaşa, personele efelik yapmaktan fazlasını beceremezler. Hastanede randevu sıkıntılı, garip guraba perişan umurlarında bile değil.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Randevu sıkıntısı bitmez.2 gündüŕ bogazı agrıyan kbb uzmanına,beli ağrıyan beyin cerrahına,gözü kaşınan göz uzmanına gidiyor..aile hekimine giden yok.uzmana gidenlerin çok büyük çoğunluğu lüzumsuz. .bu sisteme ne hastane yeter ne doktor ne randevu yeter.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deniz türkmen (1 ay önce)
    Sayın editör sizinde dikkatinizi çekiyormu bilmem ama !!!!! son zamanlarda protokol resimlerine baktığımızda mhp il başkanı Gökhan Gök ve malatyada olmasına rağmen mhp milletvekili Mehmet Fendoğlu pek gözükmüyor. Bundan bi anlam çıkarmak gerekirse , ya bu toplantılara çağrılmiyorlar, Yada katilmiyorlar ??? Büyük olasılık çağrılmiyorlar , niye çağrılsınlar ki önümüzde seçim yok , vatandaşın yüzüne bakacak yuzleri yok idi ,milletin içine ancak mhp ile çikiyorlardı, şimdi onlarada ihtiyaçları kalmadı
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Şehir hastanesi işi ne oldu? Bosver nakil hastanesini.. o zaten bizim gururumuz.. 21 yıldır akp nin kalesi malatya ya buyuksehir olmasına rağmen bir şehir hastanesi yapilmiyorsa yazıklar olsun... sözleri unuttuk sanmayin..
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ömründe şehir hastanesi gördünmü? Gereksiz ve işlevsiz büyüklükte olurlar
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Sen omrunde tanımadığın insanlarin nereleri gezdiğini gordun mu? İstanbul da yaşıyoruz 5 tane şehir hastanesi var burda.. senin 5 para etmez kedi dolaşan devlet hastaneleri yerine icerde hasta taşıyan golf arabaları dolaşıyor..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • sağlık hizmeti değilde golf arabasına binip gezmekse amacınız haklısınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • New Malatya (1 ay önce)
    Seçim öncesi Malatya’ya şehir hastanesi yapacağız, tramway yapacağız, 110 bin adet toki konutu yapacağız vs. sözleri yine yalan oldu sadece bakan gelirse vekiller şehire geliyor yine kandırıldık
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Kilicci (1 ay önce)
    Aaaaa İhsan Koca piyasaya çıkmış, Sayın bakanı görünce güzel poz vermiş
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Orhan (1 ay önce)
    Eksik söylemişler. Türkiye'nin inşaatı en uzun süren ve yamuk viyadüğü, inşaatı zorla biten stadı, havuzu, sivil havaalanı olmayan, hızlı treni olmayan, troleybüsü ülkede tek. Ayrıca Gürkan dünya yıldızı yapacağım dediği şehrin vizyonu düşmüş doğunun yıldızı olacakmış. İşte ufuk.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    İyide bu konunun Malatya milletvekilleriyle nasıl,ne gibi bir bağlantısı var?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Samet (1 ay önce)
    Sezai hoca olmasaydı bir hiç. Bu Malatyalı siyasiler de kendi basarisi gibi olayı sahiplenmeye çalışıyor. Zaten her başarı akp'nin tüm basarisizliklar da akp disinda herkesin...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Akçadağlı (1 ay önce)Samet isimli kullanıcı yorumuna
    Sezai hoca tabiki malatya için çok büyük bir değer iyi var ve iyiki Malatya da hizmet veriyor. Ancak hiç kimse ekip olmadan tek başına başarılı değildir. Onlarca doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının emeği bir kişiye bağlanmamalıdır ki kimse kırılmadan ekip ruhu bozulmasın.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Üniversite de Sezai hocanın başarısından faydalanıyor.Tanıtım snlamında Malatya da faydalanıyor.Ancak bu konuda sizin gibi bazen hocanın başarılarını gölgelemek adına konuyu sulandırmaya çalışanlar olsada hoca,Malatya aşığı olduğu için Malatyada.Sizin bu yorumunuza şaşırdıkmı?Tabiiki hayır. Böyle bir yorumda ancak Malatyada yapılır.Çok anlamsız ve bir o kadar talihsiz.Ekip işi olduğunu nasıl anladınız?Yani biz neredeyse tam bir gün süren ameliyatlarda bir tek hastanede Hocanın olduğunu zannederdik Meğerse ekip işiymiş bunu sizden öğrendik!Size sormak lazım bu ekibe başka bir şehirden başka bir hoca getirilse bu üniversitede aynı başarı sağlanırmı? Mesele Malatya gibi bir yerde dünyaca ünlü iyi bir cerrah olmak bu konuda ekibi uzun yıllar içinde oluşturma çabasını gösteren,eğiten,ekibin bütünlüğünü sağlayan,gidenlerin yerine yenilerini yetiştiren bilim insanı olabilmektir.Prof.Dr.Sezai yılmaz bu yüzden Malatya da el üstünde tutulur,sevilir..Anlamsız ve gereksiz yorumlarla zaten bitmis Malatyanın dünyaya açılan yüzü olan hocamızı Malatyada nasıl tutarız diye düşüneceğimize, koruyacağımıza sizin gibi biri de çıkar durup dururken nedense ekip işi diyerek ,hocamızın başarısını sulandırmaya çalışır.Sezai hoca bugün istese çok daha yüksek paralarla istediği ülkede istediğı üniversitede çok iyi imkânlarla ve çok iyi ekiple çalışır.Zaten bu konu devamlı gündemde .Ancak kendisi benim için Malatya herşeyden önce gelir diyerek Maddi ve kurumsal hiçbir beklentisi olmuyan gerçek Malatya milliyetçisidir.Bundan haberiniz varmı?Belliki var.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Konak44 (1 ay önce)
    Su baskilli malatya ile alakasi olmayan il saglik mudurunu gorevden alin sayin bakan memleketine hizmet etsin mudurluk degil sanki kahve ortami gelen gecene argo soylemler hicmi sayginlik olmaz birde ogretim uyeligi bilimle alakasiz hekimlik dahi yapnayan surekli adamcilik vs ile yoneticilik yapmis adam nasil ogretim uyesi oluyor cok acizlik malatya bu sekilde gelisemez iyice daralir.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bu müdürü MTÜnün yolsuzluk ve usulsuzluklriyle meşhur artık çok zengin eski rektörü Aysun Bay ile boşandığı kocası akademisyen yapmışlardı.Buda onlara minnetini sosyal medyadan yazmlıştı.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • recep (1 ay önce)
    Bizler insan değiliz sayın Bakanlar insan. Yolda beklettiler bakan gelecek diye, yol boş geçeyim diyorum bırakmıyor trafik polisi. Sonra biz 3. Dünya ülkesiyiz deyince kızıyorlar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Erhan (1 ay önce)
    En güzel yaptığınız iş. Önünüzü ilikleyip poz vermek. Maşallah....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • gazi (1 ay önce)
    fotoda sağlıkçı yok
    %88
    %12
    Yanıtla
  • her şeyin en iyisini bilen (herşeyelog) AKP liler varya, başkasına ne gerek var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (1 ay önce)
    bende diyorum "sanayi kavşağında 4 tane trafik polisinin ne işi var. bugün mü akıllarına gelmiş orada trafiğin sıkıştığı". Allahtan bakan falan geliyorda şehirde keşmekeş trafik olduğu bizimkilerin aklına geliyor.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatyanın trafiği her geçen gün daha da berbat hale geldi,başka memlekete gitmeyi bile düşünüyorum
    %92
    %8
    Yanıtla