SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık Bakanlığı Bu İşe El Atmalı"

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı  Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir,  Malatya Turgut Özal Üniversitesi eski rektörü Aysun Bay Karabulut’un bizzat üniversitenin ürünü olarak pazarladığı ve kansere karşı iyi geldiğini öne sürdüğü, ancak mahkeme kayıtlarında kocasının arkadaşının şirketine ait çıkan, devletten üniversiteye sağlanan hibe ile elde edilen ekipmanlarlaüretilen ve Tarım ve Orman Bakanlığınca yapılan denetimde  normalden 132 kat fazla siyanür çıkan acı kayısı çekirdeği ekstresine de de atıfta bulunarak,  Sağlık Bakanlığını göreve davet etti.

ERTV’de Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu “Güne Bakış” programına konuk olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı  Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir,  gıda takviyeleri ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.  

-“Sağlık Bakanlığı bu işe el atmalı” 
Programda Hülya Kaya, Malatya Turgut Özal Üniversitesi eski rektörü ve hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının da etkisiyle aday olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci dönem için atanmayan Aysun Bay Karabulut’un kendi icadı ve üniversitenin ürünü olduğu iddiasıyla pazarladığı (aşağıdaki fotoğrafta) , ancak kocasını arkadaşına ait şirketin ürünü olduğu ortaya çıkan kayısı adlı acı kayısı çekirdeği ekstresi ile ilgili olarak; “Böyle bir ürünün kanser hastalarına iyi geliyor diye pazarlaması yapıldı. Üniversitenin rektörü bunun pazarlamasını böyle yaparsa ben kime güveneceğim?” sorusunu yöneltti.

Prof. Dr. Hasan Pekdemir,  “Halk arasında kullanılan yıllardır deneyim olan alıç sirkesi, kenet tohumu, üzüm çekirdeği veya bunların karışımı gibi, bizim halk arasında yıllardır uyguladığımız tedaviler haricinde bu tür gıda takviyesi Tarım ve Orman Bakanlığı izni ile çıkmamalı.  Gıda takviyesi adı altında çıkartılıyor. Buna Sağlık Bakanlığının bir an önce el atması gerekiyor. Sıkı denetlenmeli. Bunun hangi alanlarda kullanılabileceği analizleri genetik tıp ile birleştirilip ortaya bir ürün çıkartılabilinir. Tarım ve Orman Bakanlığı ile bu iş olmaz. Büyük bir ihtimalle maddi cezası vardır bunun, ama maddi ceza elde edilen kazancın karşısında hiçbir şey değildir.” dedi.

-Yaşlı kadın ile yaşanan acı bir anı… 
Gıda takviyesi ile ilgili olarak bir anısını da paylaşan Prof. Dr. Hasan Pekdemir şöyle konuştu:  

“Bir anımı anlatayım, bir teyze geldi. ‘İlla bana anjiyo yapın’ diyor. 6 ay önce anjiyosunu yapmışız. Teyze dedim, ‘Sana ameliyat demişiz, 3 tane damar tıkalı, ameliyat olacaksan anjiyo yapalım. Ameliyat olmayacaksan anjiyo yapmayacağız’ dedim.  Teyze, ‘Yok evladım sen bana anjiyo yap’ dedi. Israrla anjiyo isteyince, yine anjiyosunu yaptık ve yine 3 damarı tıkalı.  Teyze, bana ‘ Hiç mi düzelmemiş’ dedi. Niye deyince, ‘O kadar  P… kullandım, hiç mi düzelmemiş’ dedi. O bitkisel ürünün reklamında insanları düzeltiyor ve ayağa kaldırıyor! Ona inanmış."

"Devletin denetleyici olmadığı, denetimin kalktığı Türkiye gibi bir ülkede gıda takviyesi ürünlerine güvenmesinler. Denetim yok, Türkiye’de bu konuda isim yapmış olan şahsın dükkanının denetlendiğini düşünüyor musunuz? Doktorla görüşülüp gerçekten faydalıysa, almakta fayda var.” sözlerini kaydeden Prof. Dr. Hasan Pekdemir, “Arka arkaya 7-8 tane acı kayısı çekirdeğini yediğinizde karaciğerinizde çok ciddi zarara neden olur. Acı kayısı çekirdeğinden dolayı karaciğer nakli olanlar var, sıkıntılı bir ürün acı kayısı çekirdeği.” dedi.

-“Gıda takviyesinde isim veremezsiniz, o zaman ilaç olur”  
Prof. Dr. Hasan Pekdemir'in “Gıda takviyesi yönetmenliğini okuduğunuz zaman hastalık adı veremezsiniz. Bir hastalık ismi verdiğiniz de o ilaç oluyor.”  sözleri üzerine araya giren Hülya Kaya’nın Aysun Bay Karabulut’un acı kayısı çekirdeği ekstresinin kanser hücrelerini öldürdüğüne dair açıklamalarına atıfta bulunarak “Hocam bu nasıl bir şey, bunu söyleyen bir rektör” dedi. Prof. Dr. Hasan Pekdemir ise “Öbürü çok mu şey, şuanda Sağlık Bakanından daha önemli bir yerde” diyerek, bitki ekstreleri ile gündeme gelen ve zincir satış dükkanları bulunan bir profesörün şuanda bulunduğu resmi konuma işaret etti.

-“İş ahlakınız yoksa, işinizi iyi yapmıyorsanız aslında dininizde yoktur” 
Sağlık Bakanlığının biran önce bitki ekstreleri ya da gıda takviyesi ürünlere el atması gerektiğini belirten Prof. Dr. Hasan Pekdemir, “Bu sadece gıda takviyesi değil, kullanım alanı tamamen sağlıkla ilgili.” dedi.

Prof. Dr. Pekdemir, her kesin işini doğru ve ahlaklı yapması gerektiğine de işaret ederek, “Ahlak imandan önce gelir. Ahlak yoksa çok dindar sahtekarlar görürsünüz. İş ahlakınız yoksa, işinizi iyi yapmıyorsanız aslında dininiz de yoktur.”  diyerek sözlerini tamamladı.

malatyahaber.com- ER TV

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hasan (1 yıl önce)
    Hasan hoca adamdır adamın zirvesidir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tunc (1 yıl önce)
    Hocam ne yazık ki Baytar’lar bu ülkede daha başarılı, siyasete girip oradan hak etmedikleri makamlara yükseliyorlar. Siz kritik kalp ameliyatları yaparken onlar siyaseti alet ederek, rektör, belediye Başkanı , tombaladan doçent Prof oluyorlar. Biz sizi seviyoruz, bu şehir için değerlisiniz, alçak gönüllü, mütevazi gerçek profesör sizsiniz gerisi hikaye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • salih (1 yıl önce)
    Serdar bey soruyorum size kaç kişi çalıştırıyorsunuz yarin eyer işçi çıkarılırsa o insanlara siz mi bakacaksınız bunu da millet vekilleri desteklemek içinde söylemiyorum . Yokluk nedir bildiğim için söylüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysı çekirdeği (1 yıl önce)
    Şimdi adama sormazlar mı? Aysun hoca kaysı çekirdeği ne zamandır çıkardı….sizde ne zamandır hocasınız …eee niye rektörlükten inmesini beklenildi!!!şimdi mi güçünüz yetti !!!
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Eski rektör siyanürlü kremi keşif etti,hangi kanserli hastayı tedavi etti.Kocayla beraber onkoloji uzmanı oldular.Universite kaynaklarıyla ercan karabulut un ortağı s.t. ile beraber icralik iken bugün zengin oldular.Blinen bunlar bakalim ileride neler cikacak
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Takviyeci Trilyoner (2 yıl önce)
    Sevgili Hocam, Memlekette mesleğe büyük emek verip canla başla çalışan az sayıdaki gerçek hekimlerden biri olduğunuzu biliyorum. Ancak; şu tespitlerimi ve sorularımı da değerlendirin lütfen. 1- Türkiye'de hekimler hastalarına genellikle neden "mal" gibi davranıyorlar? Hastalık ve ameliyat sonrası yaşam kalitesi neden anlatılmıyor? 2- Bir bayan hastaya 3 yıl önce by-pass denilmiş ve 3 damarı da tıkalı ise nasıl oluyor da 3 yıl kalp krizi geçirmiyor ve hayatta? 3- Söz konusu hastanın damarlarının tıkanma oranı 3 yıl öncesine göre belli ki azalmış. Artmış veya tamamen kapalı olsa çoktan rahmetli olmuştu. Doğru mu? 4- Araştırma görevlileri ile öğrencilerinize binlerce yıldan beri halk arasında kullanılan bitkileri de önerip izlemeye alsanız sonucu degerlendirseniz hem önemli bir iş yapmış hem de akademik bir çalışma yapmış olmaz mısınız? 5- Aynı şekilde tüketilmesi önerilmeyen gıdaları da hastalara belli miktarlarda önerip ( kimi kardiyologlar öneriyor, katı hayvansal yaglar vs) izlemeye alıp sonuçları degerlendirip yayınlasanız olmaz mı? 6- Dünya ilaç devlerinden Almanya artık ilaçların yüzde 60'dan fazlasını kimyasal değil doğal hammaddelerle üretiyor. Böylece halk arasında yaygın olan ve kimilerinin trilyonlar kazandığı sözde ilaçlar için bir bilimsel temel veya yasaklamaya yardımcı olunmaz mı? 7- By-pas aşamasındaki hastaları 15 günde bir yoğun bakıma veya serviste 24-48 saat süre ile ilaç tedavisine almanız tıkalı damarların kısmen açılmasına, periyodik olarak devam ettirilmesi durumunda by-pass'a gerek kalmayacağı konusunda bir çalışmanız var mı? Cevabınız " yok" ise neden bazı hastalar belki damarları açılır diye belirtilen uygulamaya tabii tutuluyor? Tahmin ediyorum yoğunluktan çalışmanız yok ama bahse konu uygulama yüzde 100 olmasa da büyük katkı sağlıyor ve hastalar by-pass'tan kurtuluyor en azından bir süre ve hastanenin ve hekimlerin yükü azalıyor. 8- Bir de "balon patlatma" ve "damar değişme" sözlerini kimse kullanmasın lütfen. Saygılar, Kolay gelsin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Çok kıymetli hocam mesleki bilginize ve kariyerinize söz söyleyecek bilgide ve kapasitede değiliz ; ancak adamlığınıza gelince sizin gibi üç tane daha adam gibi bilim insanı çıkacağı şüpheli, ya makamlarını kaybedeceklerinden korkuyorlar ya paralarını kaybedeceklerinden korkuyorlar ya da hedef olmaktan korkuyorlar ama en önemlisi şahsiyetlerini, onurlarını , dediğiniz gibi meslek ahlaklarını kaybediyorlar. Değerli hocam başta bu ülkenin ve insanlığın sizin gibi bilim insanlarına çok ihtiyacı var.Allah ömrünüzü hayırlı ve bereketli kılsın ilminizi artırsın muvaffak etsin . Saygı ve hürmetlerimle
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 yıl önce)
    Kanser ilacı diye satılan yığınla çöp ve zararlı ürün var. Bu ülkede bir sağlık bakanlığı da var sanırım! Ayrıca yüzlerce onkoloji doktoru var. Bugüne kadar neden ses çıkmadı ve çıkmıyor? Kayısı da sözde kanseri önlüyor muş. Kayısı memleketinde her yıl kaç kişi kanser hastalığına yakalanıyor ve ölüyor? Karakaya.baraj gölünden elde edilen organizedeki fabrikaların zehirli atıklarla beslenen balıkları incelemek zor mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Adam doğru demiş. Bakın bakalım şire pazarındaki esnaflara... Bakın bakalım Eski Şire pazarındaki bazı parekende esnaflarına. Kaçının iş ahlakı ve ağzında çıkan sözü var. Ya erkek adam ağzından çıktığına bakar ama nerde. Öyle Bir toplum olduk ki kısa yoldan nasıl zengin oluruz diye yeni nesil de batirdik. İnanın sözde müslüman ama işimizde müslüman değiliz. Yazık bize
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (2 yıl önce)
    Bu kadının saç telinden ayak tırnağına kadar her hareketi tek tek incelenmeli. Emin olun daha neler neler ortaya çıkacaktır. Sadece bunun değil ablasınında kardeşlerininde her hareketi geçmişte aldıkları sattıkları herşeyleri incelenmeli. Ayrıca ÖZNÜRuda artık Malatya siyasetinde istemiyoruz. Adını dahi duymak istemeyenler çok vatandaş var.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    Bugünlerde eski rektörün diğer işlerinin peşini bıraktınız. kurmadığı üniversite için kendisini sosyal medyasında yine bir yalanla tekrar kurucu rektör yapmış.1 gün önce twitter da takipçi sayısı 76 bindi, bugün baktım 59 bine düşmüş. Satın aldığı bot hesapların bir bölümünün süresi dolmuş galiba. Bu kadar düşük düzeyli işlerin peşinde hala. Eski rektörün paylaşımlarını beğenenlerin profiline bakın, bol bol gülün. Bu arada MTÜ'deki tokatlama işlerinin nasıl yapıldığına dair çok ilginç şeyler konuşulmaya başladı.Bunların sefası uzun sürmeyecek galiba.
    %94
    %6
    Yanıtla