SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sağlık Hizmeti Alamayan Tek Vatandaşımız Yok"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sağlık Personeline Döner Sermaye Ek Ödemesi Yönetmeliğinin geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayınlandığını belirterek, sağlık çalışanlarına bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesi yapılacağını ve sağlık çalışanlarının her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Tabipler Odasını ziyaret ederek, Emeksiz Caddesindeki esnafla bir araya geldi.  

Öznur Çalık, kentteki temasları kapsamında ilk olarak Malatya Tabipler Odasını ziyaret ederek, Başkan Dr. Sezai Demirel ve yönetimiyle bir araya geldi. Malatya Tabipler Odası Başkanı Dr. Sezai Demirel, ziyarette yaptığı konuşmada, Çalık’ın sağlıkçı olması vesilesiyle her konuda yanlarında olduğunu söyledi.  

Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı Sağlık Personeline Döner Sermaye Ek Ödemesi Yönetmeliği ile birlikte sağlıkçıların Cumhurbaşkanı nezdinde kıymetinin daha da arttığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  

Milletvekili Çalık, son 21 yılda sağlıkta çok büyük yatırımların gerçekleştirildiğini, Türkiye’nin yanı sıra Malatya’nın da sağlıktaki fiziksel şartlarını çok ciddi şekilde iyileştirdiklerini belirterek, “Malatya’nın sağlık turizminin başkenti olması hedefimiz var. Bununla alakalı İnönü Üniversitesi bünyesinde Turgut Özal Tıp Merkezi’nin fiziksel şartlarını iyileştirirken, orada inşa ettiğimiz Karaciğer Nakil Enstitüsü ve marka ismi Sezai Yılmaz hocamızın talebiyle kurduğumuz enstitü dünyanın en önemli merkezi. Lokomotifimiz Karaciğer Nakil Enstitüsü ve Turgut Özal Tıp Merkezi. Bunun yanında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Turgut Özal Üniversitesi’yle akredite olarak hizmet veriyor. Tüm ilçelerimizde hastanelerimizi tamamladık.”

Çalık, Türkiye’nin sağlıkta 1 milyon 200 bin kahraman sağlık çalışanın hizmet verdiğini ifade ederek, Malatya’daki sağlık kadrosunun da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.

“Sağlık bizim için çok önemli bir devrimdi” diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En önemli devrimlerimizden birisi, sağlıkta yaptığımız devrimdi. Türkiye’deki insanlarımızın yüzde 99’unun sağlık hizmeti aldığı sistemi inşa ettik. Sağlık hizmeti alamayan bir tek vatandaşımız yok. Sağlıkta Şiddet Yasasını meclisten geçirdik. Her türlü şiddete karşıyız. Sağlıkçılarımıza her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için yasal düzenlemelerimizi meclisten geçirdik. Sağlıkçılarımıza yönelik Döner Sermaye Ek Ödemesi Yönetmeliği Resmi Gazetede yayımlandı. Böylece sağlıkçıların yaşadığı performans yönetmeliği mefta oldu, kaldırıldı. Ödül ve teşvik esası yeni bir modele geçiyor, sunulan en küçük hizmetin karşılığını sağlıkçılarımız alacak. Sağlık çalışanlarımıza bireysel iş yüküne bağlı teşvik ödemesi yapılacak. AK Parti olarak bizler her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız.”

Milletvekili Öznur Çalık, daha sonra Emeksiz Caddesindeki esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • orhan ince (1 yıl önce)
    doğru sağlık hizmeti alamayan yok hepside parayla alıyor geçen ay 2 sefer aile sağlık oçağına gittim 1 seferde devlet hastanesine şimdi dikkat yazılan ilaçlara 75 tl fark verdim 78 tlde emekli maaşımda kesilecek diye mesaj geldi toplam :153.00 tl ödendi hani sağlık bedava ya ondan dedim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dertli (1 yıl önce)
    Başlık dalga geçmek için atılmış gibi. 22 yıllık memurum her ay maaşımdan tıkır tıkır para kesiliyor.3 hastaneye de gittim.hicbiri doğru dürüst teşhis bile koyamadı.çogu doktorun kapısı kilitli hasta bile almıyor.Yine paramı verdim özele gittim.Saglik sistemi tamamen değişmeli.muatebe olamıyor tedaviden faydalanmiyorsam neden benden para kesiliyor her ay.yabanci uyruklusu veya calismayani benden çok faydalanıyor.Birilerini beslemek zorunda mıyım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    8 aydır Nöroloji'den randevu almaya çalışmıyorum, alamadım. Geçen özel acil servise gitmek zorunda kaldım. Bir serum takıldı. Alt, Ast, CRP ye bakıldı. Bir saat kaldım. Emekliyim 570 TL fark çıktı. Bir de doktorlarımız başımızın taçı ama doktorlarımızın üzerine yıkılan yükten psikolojilerinin bozulduğunu gözledim, öyleki her gittiğim doktordan yaşlı biri olarak azar işittim. Bunu ne benim gibi vatandaşlar ne de değerli doktorlarımız hak ediyor. Tabi iktidar partiliysen sayın vekilin dediği gibi hepsi ve çevresi hizmetin alasını alıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir tost (1 yıl önce)
    Kral çıplak!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Hasta vatandaş eğitim ve araştırma hastanesinde randevu alamıyorki ,sağlıkta sorun olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)
    Vallahi de, Billahi de, Tillahi de bundan sonra bende yalan söyleyeceğim. Yalan dan kimse ölmüyormuş. Parası olan tek bir vatandaş özel hastanede, gerçekten hizmetini alıyor, Allah var ! Parası olmayan da... koşa koşa aha bunlara oy veriyor, ne diyeyim başka !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Doğru diyor. Vatandaş deyince üzerinize alınmayın sgk pirimi ödemeden vedava doktor gidip bedava ilaç alan suriyelilerden bahs ediyor. Çoğu ilçede doktor yok Darende de dahiliyey gidecektim doktor bazen hafta bir şehir merkezi de dahil randevu bulamadım ilçelerde acil dışında doktor yok şuan. Sizin bahs etiğğniz vatandaş suriyeliler ınlar istediği gibi randevu olmadan sgk pirimi ödemeden tedavi oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ertuğrul (1 yıl önce)
    10 gündür çoçuğum için diş hastanesinde randevu alamıyorum özel 2000 tl istiyor doktorlar .. Keyfine hasta bakıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısı kent (1 yıl önce)
    Malatya'da şuan sağlık en büyük sorun insanlar özel hastanelere gitmeye mecbur bırakılıyor yoğun bakım hastalarının %90 özel hastanelere gönderiliyor pandeminin en kötü olduğu zaman bile bu kadar sıkıntı yokken şimdi ne oldu özel hastanelere bilerek ve istenerek yollanıyor insanlarımız yazık çok yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • deli cavus (1 yıl önce)
    Ha ha ha:)))) Çok komik.... Avizecilerde ampul kalmamıs. Herkes led ışık kullanmaya başlamış acaba neden?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Haklı sayın vekilim dün kaynanam hastaneye gitti diş için kadın 75 yaşında kaplama yapalım 9 yada 10 yıla kadar sıra gelir demişler yaşarsa alacak sağlık hizmetini
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı yılmaz (1 yıl önce)
    rendevu alabilirsen alçıyı sökmek için rendevu istediler en yakın rendevu 2 ay sonrasına herhangi biryeriniz kırılmadan rendevu almamız gerekiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Randevuyu alalım da sağlık şurda dursun..
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Ben alamıyorum gss borcum yüzünden
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    İnanın bir göz randevusu alamadım ...illa özel hastaneye mi gitmek zorundayiz
    %97
    %3
    Yanıtla
  • DENİZ USTA (1 yıl önce)
    nekadarda şirin görünüyosun vekilim ahhh kurban oldum ALLAH ŞU SEÇİM BİR GELEYDİ
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa 44 (1 yıl önce)
    Sağlık hizmetini ancak özel hastanelere mecbur bırakılıp anlıyoruz Randevu alamıyoruz tedavi olmak için
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Doğru dersin sayın vekilim birde hastanelere gitsen nasıl sağlık hizmetinde menümüzünüz desen halka 20 gün 1 ay da önce randevu alınabiliyordu sorsan geçmişte de bir milli eğitim bakanı var di öğrenciler olmasa ne güzel yürütülür diyordu kimse randevu alamıyor sağlık il müdürü randevusuz artık bakılıyor diyordu hastanede imkan yok muayene olunmuyor
    %97
    %3
    Yanıtla