Malatya Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, 171 sağlık evinden 111'inin boş halde, 87 sağlık ocağından ise, 52'sinin onarımının gerektiğini söyledi.
İl Genel Meclisi'nde 2009 yılı yatırımlarına ilişkin konuşma yapan Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Sağlıkta halimiz güzel değil. Ancak, yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla hizmeti vatandaşın ayağına götüreceğiz. Malatya'da 87 sağlık ocağı ve 171 sağlık evi bulunuyor. 111 sağlık evi boş. 52 sağlık ocağının da bakım ve onarıma ihtiyacı var. 87 sağlık ocağının 24'ünde doktor yok. Kuluncak ve Doğanyol ilçe sağlık ocaklarında tek doktor var. Kısacası, sağlıkta halimiz güzel değil" dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın ise 2005 yılında başlattığı Sağlıkta Dönüşüm politikası çerçevesinde, insan merkezli hizmet sloganı ile birçok hizmetlere başlandığına dikkat çeken Bayram Zengin, özellikle sağlık ocaklarında çatısından, zeminlerin granite dönüştürülmesine kadar onarım çalışması başlattıklarını, bu konuda önemli mesafeler kat edeceklerini söyledi.
Bakanlığa bağlı araştırma ve uygulama hastanesi olmamasından dolayı üçüncü basamak sağlık hizmeti de veremediklerini vurgulayan Zengin, "Şeker Fabrikası arazisine yapılacak olan 800 yataklı Devlet Hastanesi ile sağlık alanındaki bir çok eksiğimiz giderilmiş olacak" şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahnman Atay ise, merkez Dilek Kasabası'na yapılacak olan il tipi sağlık ocağının yüzde 51'inin Dilek Yardımlaşma Derneği, yüzde 49'unun de İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından karşılanmak üzere protokol yapıldığını belirtti. Dilek Yardımlaşma Derneği'nin paramız yok diyerek, sağlık ocağının büyük kısmının İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne yaptırtmak istediğini öne süren ve bunun etik olmadığını vurgulayan Atay, "Önce protokol imzalayacaksın, sonra şark kurnazlığı yaparak, yetkililere baskı yaptırıp bunu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne yaptırmak isteyeceksin. Bu etik değildir" ifadelerini kullandı.