SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şahnahan Kanalları Kapalı Sisteme Çevriliyor"

0
Güncellendi - 2017-09-29 02:33:15
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya il merkezinde önemli bir alanın sulanmasını kapsayan Şahnahan Sulama kanallarının rehabilitasyonu için DSİ tarafından ihalenin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Çalık yaptığı yazılı açıklamada; Şahnahan A+B+C sulama kanallarının 1960 – 1985 yılları arasında işletmeye alındığını ve 1998 yılından itibaren Battalgazi Sulama Birliği tarafından işletilmekte olduğunu belirterek, “Klasik sistemde inşaa edilmiş olan sulama sisteminin kapalı sisteme çevrilmesi için gerekli proje yapım ihalesi DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilmiştir.” dedi.

Rehabilitasyon çalışmaları sonrasında bölgede modern sulama sisteminin kurulmuş olacağını kaydeden Çalık, “Rehabilitasyon çalışmaları sonrasında Şahnahan Sulama Kanalları ile toplamda 10 bin 390 hektar alanın modern sistemler ile sulaması yapılacaktır. Şebekenin kapalıya çevrilmesi ve entegre edilecek ultrasonik sayaç sistemi ile ciddi anlamda su tasarrufu sağlanacak ve sulama masrafları en aşağıya indirilecektir.” şeklinde bilgi verdi.

Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle önemli sıkıntılar yaşandığını ve bu sıkıntıların gelecek yıllarda yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmaya başlandığını ve yapılması gereken projeler içinde çalışmaların yürütülmekte olduğunu belirten Çalık, “DSİ Bölge Müdürlüğümüz, devam eden projelerin olması gerekene en kısa sürede bitirilmesi ve sıkıntı yaşanan bölgeler için yeni alternatif çözümler için çalışmalarını yapmaktadır. DSİ Bölge Müdürümüz İlker Aslan’a, DSİ Şube Müdürümüz Arif Tüfekci’ye ve ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Salıh (3 yıl önce)
    4 yıl olmus??
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (7 yıl önce)
    Koca bir sehrin her konuda kaderi kadinin iki dudaginin arasinda vay arkadas ne günlere kaldik
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)
    çok komik gerçekten çok komik insanın sinirden gülesi geliyor nasıl dalga geçmek. Bakın daha öncedende buradan yazmıştım dikkate alınmadı bi daha yazıyorum iyi anlayın sayın bürokrasi : Mevcut Tohma köprüsü yanına yapılan yeni köprü ayakları için yapılan dolgu çalışmasını bi görün yapılan işlemin ne kadar faydalı olacağını görürsünüz orayı baraj dolum kotu seviyesinde kapalı tutarsanız şimdiden ona göre işlemi devam ettirirseniz yarı köprü bitince orayı boşaltmak için ayrıca devletten para ödemek yerine üst tarafında biriken suyu Battalgaziye giden kanallara pompalarsınız Medik barajındaki suyuda Yazıhan ovasına sürekli vermiş olursunuz. Hazır gölet olmuş oluyor Hem bide o havzadaki sinek bataklıktan millet kurtulmuş olur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (7 yıl önce)
    Bizler çözüm yok diyorduk bakın varmış b u l d u k k k k k
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    seni ve diğer vekilleri defalarca aradım ulaşmak ne mümkün sizin yüzünüzden bütün ağaçlarımız kurudu gitti derdimize ortak olan tek kişi mustafa şahin oldu aradık ilgilendi bu işlerin hepsini o sen söylemeden söyledi bize ama adam şov yapmıyor senin gibi sen hem millete sırtını dön hemde kalk müjde ver bırak bu işleri artık biliyoruz seni denedik gördük
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahsen Vahsen (7 yıl önce)
    kanalı ve piknik alanını mahfeden zehirli fabika atıklarından bahsetseniz biraz da.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (7 yıl önce)
    1- Vekilin görevi kanalın üzerinin kapanacağını müjdelemek mi? Eğer müjde ise. 2- Kanalın üzeri, kanala akıtılan zehirli sanayi atıklarını halkın görmemesi için mi kapatılıyor? Kapatılınca sorun çözülmüş mü oluyor? 3- Kanalın üzeri kapatılınca Karakaya Baraj Gölü otomatik olarak temizlenmiş mi oluyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • karaoglan (7 yıl önce)
    Sayın vekil artık kendinizi geliştirin. Eski düzen Süleyman Demirel vari konuşmaları millet artık yemiyor. Çünkü cebinde herkesin internetvolduğundan dünya elinin altında. Anında her şeyi herkes biliyor. Lütfen kendinizi geliştirin. Boş sözlere milletin karnı tok. Hı sizleri bir daha bu millet seçmeyecek. Bunu artık görün. Hizmet yapın ve hizmeti Allah için yapın. Ama nerdee
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Ninni söylemeye başladıklarına göre, yakın gelecekte seçim var. İyi uykular %70
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (7 yıl önce)
    Yine.secim.zamani.geldigi.nde.koylu.oy.verir
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol Çalıkuşu (7 yıl önce)
    Kayısıcı öldü öldü masrafını bile kurtarmıyor Yazık günah bu köylüye Tüccarın yanında olacağınıza size oy veren köylünün ne zaman yanında olacaksınız Tabiki seçim zamanı Buna cözüm bulacağınıza milleti ogalıyorsunuz El insaf Ayıp
    0
    0
    Yanıtla