Malatya'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında "polis memurlarından sorumlu müdür pozisyonunda mahrem imam" olduğu iddiasıyla aranan ve sahte kimlikle "gaybubet evi" olarak bilinen "hücre evi"nde yakalanan eski öğretmenin yargılanmasına başlandı.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yargılanan tutuklu sanık M.H.Ş. ile avukatı katıldı.
M.H.Ş, savunmasında, eğitim hayatı boyunca FETÖ/PDY ile hiçbir bağlantısı olmadığını iddia etti.
Üniversiteden mezun olduktan sonra Iğdır'a öğretmen olarak tayininin çıktığını ancak FETÖ bağlantılı dershanede çalışan bir arkadaşının ısrarı üzerine devlet kadrosuna geçmeyerek örgüte ait dershanede çalıştığını belirten M.H.Ş, 2011'de KPSS'yi kazanıp Gaziantep'te öğretmen olarak göreve başladığını daha sonra Malatya'ya geldiğini ve burada açığa alınarak, meslekten ihraç edildiğini söyledi.
M.H.Ş, örgüt toplantılarına katılmadığını savunarak, ByLock ve Eagle kullandığına ilişkin bilgi ve belgelerin de doğru olmadığını ileri sürdü.
FETÖ'ye ait okul ve dershanelerde çalıştığı için Bank Asya'da hesabının bulunduğunu belirten M.H.Ş, bankaya talimatla para yatırmadığını iddia etti.
Eşinin de Ankara'da KPSS sorularının çalınması iddiasıyla açılan davada tutuklu yargılandığını belirten sanık M.H.Ş, yurt dışına çıkışlarında yanında FETÖ bağlantılı kişilerin bulunmasının da tesadüf olduğunu savundu.
M.H.Ş, 3 kez açığa alındığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Açığa alınan kişiler hakkında işlem yapılıp cezaevine gönderildiğini bildiğim için internetteki bir siteden sahte kimlik temin ettim ve bu kimlikle yaşamaya başladım. Kayınbiraderim Tekirdağ'da olduğu için ve İstanbul'a yakın olduğu için Tekirdağ'ı seçtim ve bu kimlikle ev kiralayıp özel ders vermeye devam ettim. Sahte kimlikle ev kiralayıp, elektrik, su gibi abonelikleri yaptım. Yakalanmamak için bu yola başvurdum. Hakkımda beyanda bulunan kişileri tanımam. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 10 ilinden sorumlu örgütün genel müdür düzeyinde mahrem imam olduğum iddiasını da kabul etmiyorum."
Duruşma savcısı mütalaasında, ByLock ve Eagle kullanıcısı olması, Bank Asya'daki dikkat çekici işlemleri, örgütteki pozisyonu, çalıştığı yerler nedeniyle cezalandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve esas hakkındaki mütalaaya karşı sanık ve avukatlarının savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.
AA