SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sahte Servis' Cüreti Yetersiz Denetimden mi?

0
Güncellendi - 2017-03-01 17:48:43
'Sahte Servis' Cüreti Yetersiz Denetimden mi?
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ve Malatya Valiliği'nin koordinesinde ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum temsilcilerinin katılımı ile "Öğrenci Taşıma Güvenliği" konulu toplantı yapıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü 'nün açıklamasındaki,  öğrenci servisi olarak faaliyet gösteren bir minibüste takılı olan 80 il kodlu plakanın sahte olduğu, araç sürücüsünün ise sürücü belgesinin olmadığının tespit edildiği bilgisi pes dedirtti. Sahte servisin ne zamandır öğrenci taşıdığı bilgisi ise açıklanmadı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yapılan toplantıda çocuklarımızın güvenli olarak okullarına gidiş gelişlerinin sağlanması amacıyla;

1-Okul servis aracı işletenleri, şoförleri ve rehber personeline yönelik trafik güvenliği ve servis taşımacılığı konusunda eğitim seminerleri düzenlenmesi,

2-İlimizde faaliyet gösteren tüm Okul Servis Araçlarının “Okul Servis Aracı Denetim Formu” tanzim edilmek suretiyle kontrol edilmesi,

3-Okul idarelerinin koordinesinde nöbetçi öğretmen tarafından okul servis araçlarının kontrol edilerek öğrencilerin emniyet kemerlerini takmaları yönünde uyarı-bilgilendirme yapılmasına karar verilmiştir.

Yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 14/02/2017 tarihi itibarı ile Okul Servis Aracı Şoförlerine yönelik toplam 8 okulda eğitim semineri düzenlenmiş olup 112 kişiye eğitim verilmiştir.

Denetim faaliyetleri sonucunda toplam 128 okul servis aracı denetlenmiş, 54 araç ve sürücüsüne 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun değişik maddelerinden işlem yapılmış, 1 araç trafikten men edilmiştir.

Ayrıca 22/02/2017 günü Bostanbaşı Mahallesinde ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler sırasında öğrenci servisi olarak faaliyet gösteren, bir minibüs durdurulmuş, yapılan inceleme sonucunda araç üzerinde takılı olan plakanın sahte olduğu, araç sürücüsünün sürücü belgesinin olmadığı tespit edilmiştir.

Bu tespitler doğrultusunda araç sürücüsü hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında sahte plakalı araç kullanmak (23/5-b), sürücü belgesi sahibi olmadan motorlu araç kullanmak (36/3-a) ve ilgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşımak (ek-2-3) maddelerinden toplam 9.582 TL. Trafik İdari Para Cezası uygulanmış ve araç 60 gün süre ile trafikten men edilmiştir.

Bununla birlikte araç sürücüsü sahtecilik suçundan adli işlemlerin yapılması amacıyla araç üzerinde yakalanan sahte plakalar ile birlikte Yeşilyurt Polis Merkezi Amirliğine teslim edilmiştir."

VELİLER RAHATSIZDI

Malatya'da bazı öğrenci servislerinin kurallara uymaması vatandaşlar tarafından eleştiriliyordu. Bazı servis şoförleri şehrin en işlek cadde ve sokaklarında dahi ters yollara girmekten çekinmiyor. Ana okulu öğrencilerini taşıyan servislerde, çok küçük yaştaki çocukların araçların ön koltuğuna  oturtulduğu çok sık görülüyor. Emniyetin son açıklamasında 54 araca ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanunu'nun değişik maddelerinden işlem yapıldığı belirtilerken, bunların evrak üzerindeki eksikliklerden mi yoksa, öğrencilerin hayatlarını tehlikeye atan ve kötü örnek olan davranışlardan mı kaynaklandığı öğrenilemedi. Öğrenci servislerinin, şehrin eş işlek cadde ve sokaklarda dahi ters yola girmeleri, küçük çocukların ön koltuğa oturmalarına müsaade etmeleri gibi durumlar gerekli denetimlerin yapılmadığı yorumlarına neden oluyor.

Malatyahaber- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • MALATYALI (7 yıl önce)
    91.000 DEV ÖĞRENCİ OKULUN SERVİSLERİ HER AKŞAM SAAT 18:30 DA HAREKET EDİYOR 15 KİŞİLİK SERVİSLERDE 30 ÖĞRENCİ TAŞIYORLAR , BU ÇOCUKLARDAN BİR TEKİNE BİLE BİR ŞEY OLSA KİM HESAP VERECEK ...
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (7 yıl önce)
    Bostanbaşında oturuyorum. Daha önce çok kez gördügüm eksikleri servisçilere ve okul yönetimine söyledim. Çocuklar balık istifi dolduruluyor. Bu olayda okul idaresininde sorumsuzlugu var. Çözüm olmayınca çocugumuzu servisten aldık. Çözüm için illa birilerinin yavruları bedel mi ödemek zorunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya uyuma (7 yıl önce)
    Emniyet 50 km olan yolda radar uygulamaya devam etsin. Ehliyeti var mı muayene sigorta var mı lastik diş derinliği tam mı bunlar ile ilgilenmesine ve kontrol etmesine gerek yok. 100 Bin km yol yaptım iki ceza indirimi var birisi 56 birisi 57 ile ceza yedim. Eğer bu trafiği düzenlemek için yapılıyorsa polis teşkilatımıza kocaman bir selam!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 mlty (7 yıl önce)
    Bu şehirde sadece radar uygulaması yapılması diğer trafık cezalarına haksızlık olur bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Çocuğunu servise yazdıran herkes plakasını ve sürücüsünü trafik şubeye bildirmesi lazım çocukların hangi servisde ve kim tarafından taşındığı resmiyet kazanmalı ayrıca araç içini ve sürüşü gösteren kamera mecbur kılınmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Sahte servisler olduğu gibi gerçek servislerinde trafik içerisinde öyle bir araç kullanma şekilleri var ki inanın çocuklarımız çok büyük risk altında bir hafta önce Emeksiz alt geçitinde yine bir okul servisi bir vatandaşa öyle bir vurdu ki Aracın ön kaputu ezildi ve vatandaş kanlar içinde yere yığıldı malatyahaber.com da bu haberi yoktu oradaki esnafların duyarlı duyarlı olması vatandaşın hayatını kurtarmıştır bir hafta geçmesine rağmen kazanın izleri hala oradadır yere dökülen kanlar kazanın ne kadar büyük olduğunu bize göstermektedir aynı zamanda taksiciler dolmuşlar belediye halk otobüsleri okul servis araçları bir an önce denetimi alınıp trafik teröründen vazgeçilmelidir Aksi takdirde bu gibi kazalar bizleri tehdit etmektedir Sayın valimizin bu konuda duyarlı olmasını temenni ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (7 yıl önce)
    Kardeşim buradaki eksiklik emniyet,jandarma ve belediye üçgeninin eksikliğinden kaynaklanan sıkıntı. Daha nice korsan ve sahte plakalı servisler şuan servis yapıyolar. Gerek emniyet,gerek jandarma ekipleri korsan servislerin denetiminde sınıfı geçemediğini düşünüyoruz. Yarın bir kaza olursa korsanların sorumluluğunu kim alacak. Bizler 155 i arıyoruz,156 yı arıyoruz,belediyeyi arıyoruz,ama ne hikmetse korsan çalışanların,kanun tanimayanların arkaşında nasıl güçler var anlamış değiliz. Ama şunu tüm malatyaliların bilmesini istiyoruz. Gerek korsan gerekse sahte plakalardan dolayı bir sıkintı gelirse buna emniyette,jandarmada,belediye ulaşım ekipleride sorumludur. Çünkü müdahalede bulunmuyorlar. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (7 yıl önce)
    Kurallar çok güzel tabii uyulduğu takdirde , çocukları hala üst üste koyuyorlar. çocuklara kemer takıldığını henüz göremedim. Kural koyuyoruz ama bunun uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmiyoruz. Ancak nasıl kontrol olacak " Malatya'da servis aracı takla attı 6 çocuk hayatını kaybetti" böyle bir manşetten sonra. Herkes görevini vicdanıyla yapsa hiç bir sıkıntı olmaz çocuklarımız Allah'a emanet gidiyor servislerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Fk (7 yıl önce)
    malatyada denetim denen bir şey yok akşam polis kantinin ordan gelen işçi servislerinin hepsini çevirsinler çoğu s plaka bile değil mesale bazı otobüslerde 15 kısı ayakta gıdıyor neden denetım yapılmıyor neden araçlar s plakasız
    0
    0
    Yanıtla