SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sahte Tapularla 600 Bin Euroluk Dolandırıcılık

0
Güncellendi - 2021-11-21 00:20:40
Sahte Tapularla 600 Bin Euroluk Dolandırıcılık
A- A+ PAYLAŞ

GÖZALTINA ALINAN 4 ŞÜPHELİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI.. Eski eşinin yurt dışındaki akrabalarını, gayrimenkul alacağı vaadiyle 600 bin euro dolandırdığı ve bunun karşılığında 8 adet sahte tapu düzenlettiği öne sürülen şahısın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Şüphelilerden eski eşin de aralarında bulunduğu 2'si tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, sürdürülmekte olan 'Nitelikli Dolandırıcılık' soruşturması kapsamında, N. B. adlı şahsın, eski eşinin yurt dışında yaşayan 3 akrabasına, geçmiş yıllarda gayrimenkul alma vaadinde bulunarak, toplam 600 bin euro paralarını aldı. İddiaya göre, şahıs aldığı paranın karşılığında hileli ve usulsüz yollarla 8 adet sahte tapu belgesi düzenletti ve şahısları dolandırdı. Eski eşinin 3 akrabasının şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, savcılığın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda N. B. ile dolandırıcılık olayına karışan 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Aracı Kılmak Suretiyle Dolandırıcılık' suçlamasıyla Adliyeye verilen şüphelilerden, N. B. ile B.A. tutuklanırken, diğer iki şüpheli adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ali (2 yıl önce)
    memlekette gelişen tek şey dolandırıcılık
    0
    0
    Yanıtla