SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şair Zengin Konuk Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:48
Şair Zengin Konuk Oldu
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu tarafından organize edilen Beydağı Sanat Günleri programına, Şair-Yazar Murat Zengin konuk oldu. 

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa; Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Adil Akkoyunlu, İnönü Üniversitesi Türkçe Bölümü öğrencileri, Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri ve şiirseverler katıldı.

Adil Akkoyunlu, Beydağı Sanat Günleri programı hakkında bilgi vererek, "Amacımız hemşehrilerimize kendi yerel değerlerini tanıtmak ve Malatya için sanat ve edebiyat alanında güzel çalışmalar yapmaktır" diye konuştu.

Şair Murat Zengin de hayatı ve yazmış olduğu eserlerden bahsederek, şiirlerinde dostluk, şehir, insan, aşk temaları üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Hem hece, hem de hem de serbest vezinle şiirler yazdığını söyleyen Zengin, "Şiirlerimi yazıya döktüğüm üç beş kelimenin epigram formatına dönüştüğünü çok sonraları anladım" dedi.

Eserlerini kaleme alırken edindiği duygulardan bahseden Zengin, "Sonradan edindiğiniz şeyler kaybolur gidebilir, silinmeyen şeyler ise sizin fıtratınızı oluşturur" şeklinde konuştu.

Programın sonunda eserlerinden birkaç örnek okuyan Zengin'e, katılımcılar da eşlik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
İşlem süresi: 0.177 saniye