SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanayi Saldırıları 'Haraç Çetesi' İşi mi?!

0
Güncellendi - 2018-09-11 03:11:34
Sanayi Saldırıları 'Haraç Çetesi' İşi mi?!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Sanayi Sitesi'nde bazı işyerlerine yönelik silahlı saldırıların, bir haraç 'Haraç Çetesi'nin işi olduğu öne sürülürken, polisin bu tür olaylara karşı il genelinde mücadelesini ve önlemlerini artırması isteniyor.

BİR GÜN ARAYLA YİNE ATEŞ AÇILDI..

Yeni Sanayi Sitesi Çavuşoğlu Mahallesi Hoca Dayı Sokağı'ndaki bir işyerine Perşembe sabah düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken, bir gün sonra Cuma sabahı aynı sokaktaki bir işyerine daha silahla ateş açıldığı bildirildi. Geçtiğimiz hafta içerisinde belirtilen bölgede işyerlerine yönelik silahlı saldırı sayısının 3'e ulaştığı bildirildi.

Olayların, "Haraç Çetesi" işi olduğu, bir süredir sanayi sitesi esnaflarından bazılarının tehditlere maruz kaldıkları, tehditlerin ardından bazı kişilerin işyerlerine giderek "sizi koruyalım" teklifi yaptıkları öne sürülürken, esnafların haraç talebini karşılamaması yüzünden bu tür olayların meydana geldiği kaydedildi.

Birer gün arayla saldırı düzenlenen Hoca Dayı sokağında, Cuma günkü ikinci saldırının ardından polisin bir ekibinin sürekli  görevlendirildiği öğrenildi.

Benzer durumun kentte birçok esnafın da sorunu olduğu belirtilirken, polis yöneticilerinin diğer illerle yaptıkları suç istatistiği değerlendirmeleri yerine Malatya'daki gerçek durumu ele alıp önlemler geliştirmesi gerektiği ifade ediliyor.

Diğer yandan, Malatya'da 2 ayrı şubesinde 24 saat hizmet veren bir lokantanın,  gece 24.00- 05.00 arasında faaliyetini durdurduğu ve belirtilen saatlerde açık olmayacağını duyurduğu öğrenilirken, bu durumun gece artan "asayiş sorunu"ndan kaynaklandığı öne sürüldü.

ESNAFTAN HARAÇ İSTEDİ YAKALANDI..

Bu arada, geçtiğimiz hafta sonunda Taştepe'deki bazı esnafları bıçakla tehdit ederek haraç istediği öne sürülen ve esnafların hakkında şikayetçi olduğu Murat K. adlı şahıs, Cumartesi akşam saatlerinde Çevre Yolu'ndaki bir düğün salonu önünde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

ORDUZU PINARBAŞI GİRİŞİNDE 2 SİLAH

Öte yandan, Pazar gecesi Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı girişinde denetim yapan polis ekipleri, kısa süre aralığında durdurdukları iki ayrı araçta bulunan iki şahıstan birer ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Gözaltına alınan 2 şahıs gerekli işlemler için  Polis Merkezi'ne götürüldü.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Adem (6 yıl önce)
    Malatya almış başını gidiyor polis yakalıyor mahkeme bırakıyor çok büyük bir boşluk var yasalarda alışmış şimdiki gençlik yan gelip yatmaya milletin esnafın ekmeğine salça olmaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Sokaklara ,trafiğe çıkın bir bakın akşam sabah farketmez. Tipsiz tipsiz suratlar altlarında kiminin lüks kiminin yerli modifiyeli araçlar.İşte bunlar sürekli gezinir dururlar hiç bir iş yaptıkları da yoktur ama para hep vardır.İşte bunlar Malatya'nın son zamanlardaki çeteleridir.Bütün pis işler bunlardan çıkar.O yüzden paraları da vardır.Başka tarife gerek yok sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (6 yıl önce)
    Emniyet kemeri takarsak sorun cozulurmu acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • S.o.f.44 (6 yıl önce)
    işte defatle hep aynı sıkıntı şu suçu işlediler , bu suçlar arttı böyle şikayetler daha da artar neden çünkü ceza sisteminde edenin yanına kar kalıyorsa cezasını çekene de ceza ağır gelmez neticesi karlı (iş) kalırsa vay mağdurun haline ona Allah yardım etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • dayı (6 yıl önce)
    esrarcı , hapçı, gaspçı, haraççı, tacizci, tecavüzcü.... iran'daki gibi fazla değil sadece 2 kişiyi sallandırsınlar hele, böyle bişey kalıyormu. vallahi böyle işlere girişmek şurda kalsın, bide altlarına kaçırırlar... yasalarımız ve bu cezalarımızla biraz zor... polisimizinde Allah yardımcısı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Kolpacinoların kol gezdiği huzurlu kent Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Cnhan (6 yıl önce)
    Sizi koruyalım nasıl ya:) Allahtan devlet var yoksa varya ortalık kolpaçinolardan geçilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)
    Bu kadar suç varken birde af çıkaralım diyen siyasetçilere şaşıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    BU İŞE SİYASİLER NEDEN SESSİZ KALIYOR BAKIN BU ASAYİŞ İŞLERİ İYİ GİTMİYOR TEHDİTLER HARAÇ TOPLAMALAR İŞ YERİ KURŞUNLAMALARI NEDİR BU YA SAHİPSİZ ŞERHİMİ MALATYA SAYIN VEKİLLER ,SAYIN BELEDİYE BAŞKANLARI SAYIN TİCARET ODASI BAŞKANI BORSA BAŞKANI ESNAF ODALARI BAŞKANI SAYIN MÜSİAD, MASİAD. TÜMSİAD ASKON BAŞKANLARI SAYIN MHP İL BAŞKANI SAYIN MHP MİLLET VEKİLLERİ BU SORUN MALATYA'NIN SORUNU ÇOK ACİL BİR ARAYA GELİNSİN BU SORUN ÖNÜ KESİLMEZSE MALATYAYI YAKAR MALATYA'NIN HUZURUNU BOZAR MARKA DEĞERİNİ DÜŞÜRÜR.DAHA ÇOK ÇOK ŞEYLER GÖTÜRÜR MALATYA DAN DEMEDİ DEMEYİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (6 yıl önce)
    emniyet güçleri çalışıyor allah güç kuvvet versin kolay değil o adamlar için hapçı şizofren piskopatla uğraşıyor burda konuşmak kolay gidin bide içinde olun kolay değil adam yakalıyor teslim ediyor polisden önce çıkıyor adileyede cezalar ağırlaştırılsın ....
    0
    0
    Yanıtla
  • BARAN (6 yıl önce)
    Şu hale bakar mısınız , artık can güvenliğimiz kalmadı.Cezalar caydırıcı değil, yakalanan da adliyede salıveriliyor.Emniyet neden önlem almaz yada alamaz.Akpinarda Cezmi Kartayda artık esnaf elinde kaldı bu haraç isteyenlerin. Huzurlu kent diye her hafta emniyete teşekkür ziyaretinde bulunan odalar çıkın da iki çift laf edin.Asayiş bu kadar bozukken halen AF çıksın diyen siyasiler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Doktor taner (6 yıl önce)BARAN isimli kullanıcı yorumuna
    Senin sorununu polis değil yasalar çözer.. Gecen emniyet müdürü açıklama yapıyor suçluları yakalıyorum diye yasalarda boşluk var. Mesele ne olduğunu bilmiyorsan araştır.. Attın tuttun ama doğrusu bu değil. Ha kopya mı istiyorsun git bakan ken mini güvenlik toplantısı düzenleyeceğiz diyen adama sor.. ? Toplantı olmuş mu? Sadece Malatya değil?! Tüm Türkiye'de bu sorun var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyin ne olduğunu iyi biliyorum sen git hastalarınla ilgilen
    0
    0
    Yanıtla
  • Polis (6 yıl önce)
    Emniyet elinden geleni yaptı kanunlar değişmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Yakalanırlar üç beş defa tutuksuz yargılanır sonunda birinin canı yanar tutuklanır cezaevinde devlet bakar ayda bir acık görüş verir haftada bir kapalı görüş telefon görüşü ödül görüşü VS üç öğün yemeyin verir hastane bedava ilaç bedava. aslan gibi bakar arada insan hakları diye üç beş heyet derdiniz varmı der dertlerine derman olur. ama mağdurun hiç bi hakkı olmaz sonra devlet hükümlü kadrosu der işe alır. Cezaların hiç bir yaptırımı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA ESNAFI (6 yıl önce)
    Bizim bilip gordugumuz kadariyla polisin elinden birsey gelmiyor sucluyu polis yakaliyor ayni gun serbest birakiliyor. Boyle olmaz suclular bu duruma gore elini kolunu sallaya sallaya rahatca harac da keser dukkanlarimiza ates de eder. Sorun kaynagindan cozulmedigi surece..
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (6 yıl önce)
    İnşallah emniyet malatyamızdaki çeteleşmenşn önüne geçer sıkıntı büyük herkes biliyor
    0
    0
    Yanıtla