SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sao Paulo Pazarında İki Malatyalı

Sao Paulo Pazarında İki Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanının Güney Amerika gezisini takip eden malatyahaber.com kurucularından, TRT Haber'in 'Gece Bakışı' haber programının moderatörü, Gazeteci Fuat Kozluklu, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde meyve satıcılığı yapan bir hemşehrisi ile karşılaşınca, ikili arasında gurbetten sılaya uzanan bir diyalog  yaşandı.  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bazı Güney Amerika ülkelerine yaptığı ziyaretini takip eden Gazeteci Fuat Kozluklu, Bakan Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğunun açılış töreninin ardından bu kenti bir süre dolaştı.  Kozluklu, meyve satışı yapılan bir pazarda Malatyalı Hakan Tetik ile karşılaştı.  

Her zaman “Malatya’yı” ve “Malatyalı oluşunu” ön planda tutan Kozluklu, Brezilya’nın Sao Paulo’da bir Malatyalı ile karşılaşınca memleket sohbetine daldılar.  

Hakan Tetik, “2.5 yıldır buradayım. Annem Pütürge, babam Battalgazi’li. Ben Brezilya’ya dil için geldim, sonra burada kaldım. Burada meyve işi ile uğraşıyorum. Burada Malatyalı başka kimseyi görmedim. Ailem Elmasuyu’nda oturuyor. Malatya’ya en son geçen sene gittim.” dedi.

“Orada ne arıyorsun, diyen oldu mu?” sorusuna ise Malatyalı Hakan Tetik, “Diyorlar, dönmemi istiyorlar, bakalım. Yaşım 27, burası güzel ve eğlenceli bir ülke.” şeklinde cevap verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    EvvelAllah biz Seyit Battal Gazi'nin Torunlarıyız Yani Malatyalıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Malatyalı müteşebbis ve akıllıdır.Bir toplantı vesilesi ile gittiğim yaklaşık 15 yıl önce Çekya(Eski adı Çekoslovakya) başkenti Pragda dolaşırken gümüş takı satan bir dükkana girdim.Sohbet edince Malatyalı ve isminin murat olduğunu söyledi, farklı ülkelerde bulunduğunu fakat pragda işlerin daha iyi olduğunu söylemişti.Buradan kendisine saygı ve selamlarımı iletiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Y.ASLAN (2 yıl önce)
    Kardeş ne işin var gelme. keyfine bak burdakiler canlarını kurtarmanın peşinde
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bizim gençlerimiz yurtdışı na gidiyor elin ne idüğü belirsiz Suriyeli Afganlı, Pakistanlı gençleri burayı dolduruyor , olacak şey değil yazık gençlerimize sahip çıkalım, meydanı mültecilere bırakmayalım.Sonra çok geç olur iş işten geçer korkarım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cengiz 44 (2 yıl önce)
    Herkesin Kadir gecesi mübarek olsun,dünyanin bir ucunda iki Malatyali güzel sohbet keske bu birlik beraberlik her alanda olsa mesela ticaret de futbol da Malatyanin cikarlarin da birlik olabilsek ne güzel olur, görüs ayri olabilir ama söz konusu Malatya olunca bir olmaliyiz..
    %100
    %0
    Yanıtla