Malatya'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2011 yılı sonbahar ‘Şap Aşılama Kampanyası’nı Sütlüce Köyü'nde başlattı.
Şap aşılama kampanyası hakkında bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, sonbahar şap aşılama kampanyası çerçevesinde 82 bin 394 hayvanı aşılamayı hedeflediklerini kaydetti. Aygül, aşılama kampanyasına Sütlüce Köyü'nden başladıklarını ifade ederek,"Şap hastalığı; sığır, manda, koyun, keçi gibi çift tırnaklı hayvanlarda virüslerin neden olduğu bulaşıcı ve çok hızlı yayılan, aynı zamanda ekonomik kayıplara yol açan bir hastalıktır. Yüzde 100 bulaşıcı olması nedeniyle geniş hayvan kitlelerini etkiler. Ağır vakalarda tırnak düşmesi, buzağı ve kuzularda ölüm görülebilir. Hastalık; süt, et ve iş verimini düşürerek, büyük ekonomik kayıplara yol açar. Şap hastalığı, koruyucu olarak yapılan aşı ile engellenebilir bir hastalıktır. En etkili mücadele, hastalık görülmeden önce tedbir almak, yani hayvanları aşılatmaktır" dedi.
Şap hastalığı ile mücadelenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü kaydeden Aygül, "Hastalıkla mücadelenin en önemli ayağını aşılama faaliyetleri oluşturmaktadır. Şap hastalığına karşı her yıl olduğu gibi bu yılda ilkbahar ve sonbahar aşılama kampanyası ile büyükbaş hayvanlara iki kez, küçükbaş hayvanlara ise bir kez aşı uygulanmaktadır. İlkbahar döneminde il genelinde 88 bin 423 büyükbaş, 32 bin küçükbaş hayvan aşılanmış olup, sonbahar döneminde de programda olan 82 bin 394 büyükbaş hayvanın aşılanması hedeflenmektedir. Küçükbaş hayvanların aşılama programında olmamasından dolayı isteyen yetiştiricilerin hayvanlarına ücreti mukabilinde aşı yapılmaktadır" diye konuştu.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.